Zdravim, man desku asus p5ld2-vm se. Mel jsem v pc disk klasicky na placataou sirokou ksandu s win xp, druhy disk mam sata 250gb, nainstaloval jsem na nej win 7 a dokud byli oba hdd pripojene v pohode jsem nacetl win 7, pak jsem odpojil ten puvodni a misto nej zapojil druhy 250gb tez na ksandu myslim ze se to jmenuje ide. Ale pc nechce nabehnout do systemu pise mi to NTLDR nenalezen, restartujte stisknutim klaves ctrl+alt+del. Nastavil jsem v biosu aby to bootovalo s toho sata disku, ale nejede to. V biosu v prehledu disku ten sata disk vidim jako third disk a jako primary neni v nabidce abych ho nastavil. I kdyz tam necham jen sata bez toho druheho 250gb co jsem tam chtel pridat, tak to hazi hlasku s restartem, vite nekdo co s tim? Pripadne na jedne ksande ide dva hdd asi nepojedou ze? Ze bych ty win nainstaloval na ten dalsi ide disk a zaroven nechal spusteni ten s tim xp.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Zář 2013 23:41) ---
Pripadne me jeste napadlo updatovat bios desky, ale koukal jsem, ze je k dispozici jen pro win vista, vadi to, kdyz mam win 7?
jak nastavit boot ze sata disku Vyřešeno
jak nastavit boot ze sata disku Vyřešeno
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak nastavit boot ze sata disku
Soubor, ze ktereho se bootuje je na disku s "ksandou". Zkus nechat v PC sata disk, nabootovat z instalacniho media a dej opravit.
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
To jsem zkousel, ale napise mi to, ze to nenaslo nic pro muj hardware a at to vyberu rucne nebo neco v tom smyslu, jenze je tam milion slozek a souboru a nevim co z toho vybrat.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Bohužel nevím, jak je to ve W7, ale v XP existuje tzv. opravná instalace. Stačí nabootovat z inst. CD, neodklikávat opravu systému pomocí opravné konzole, ale pokračovat dál, až je detekován stávající OS a je nabídnuta oprava - opravná instalace. Tu pak potvrdím a proběhne kompletní instalace s tím, že se "přeinstaluje" současný OS bez toho, že by zmizelo z PC cokoliv dalšího (data, nainstalované programy apod.). V XP to funguje na 100%, ve W7 bys to musel zkusit. Ale v každém případě bych před tím zkoušením zálohoval alespoň data a případně instalačky nainstalovaných programů.
POZOR: Při tomto postupu v žádném případě nespouštět formátování! Zlikviduje vše!
Tu opravnou instalaci dělej se samotným SATA HDD, druhý HDD odpoj!
POZOR: Při tomto postupu v žádném případě nespouštět formátování! Zlikviduje vše!
Tu opravnou instalaci dělej se samotným SATA HDD, druhý HDD odpoj!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
problém je, že když dám boot z mechaniky a strčm dvd s win 7 tak se nic neděje, nenaběhne instalalátor, proto jsem to instaloval s připojeným starým diskem s win xp.
To se mi nezdá, asi něco děláš špatně. Máš v Biosu přepnuto First Boot Device na CD-ROM?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
mám, ale nic to nedělá
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3414
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
- 1
- 555
-
od pcmaker
16 črc 2025 20:26
-
- 2
- 1890
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 9821
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4370
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”