HDD má neustále vysoké otáčky Vyřešeno
HDD má neustále vysoké otáčky
Používám Seagate Barracuda 7200.11 1,5TB jako datový disk. Problém je ten, že se HDD udržuje neustále ve vysokých otáčkách, i kyž se nějakou dobu nepoužívá. Je to normální? Dá se stím něco dělat?
Re: HDD má neustále vysoké otáčky
Vysoké otáčky? Většina disků jede na svých otáčkách, kromě některých poslední dobou vyráběných, které otáčky optimalizují. To že jede stále záleží na OS (6 a 7 předpokládají použití software a cpou programy dopředu), na softwaru v chodu (třeba i službách, jen v OS jich je přehršel) a pak třeba virech ...
Měl jsem za to, že disk má při nečinnosti po nějaké době automaticky otáčky snížit. Aspoň u jiných disků se m stává, že když chci po nich po nějaké době data, tak slyším, že se začínají roztáčet plotny. Tento disk jede stále.
-
- Pohlaví:
To záleží na nastavení systému. při nečinnosti lze disk "uspat". Osobně si myslím, že to je kravina a pro disk je lepší když jede furt.
Mám ho jen na data, takže do něj potřebuju jen občas sáhnout a byl bych rád, kdyby se uspával jako jiné disky, nepotřebuju aby jel stále. Má totiž zbytečně vysoké otáčky, nelíbí se mi jeho teplota 45°C.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4835
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 10
- 3806
-
od Galli