Dobrý den,
mám problém s notebookem Acer Aspire 7535G. Když ho zapnu tak se mě rozsvítí modře tlačítko jakože naskočil ale monitor je prostě vyplý. Dá se zjistit co odešlo? Zkoušel jsem připojit externí monitor ale ten taky nenaskočil takže předpokládám že grafika nebo možná deska+procák. Má cenu nechat servisovat? Popřípadě kde je dobrý servis Aceru ve Zlínském kraji. Děkuji za reakce.
Acer Aspire 7535G - nenaskočí obraz
Re: Acer Aspire 7535G - nenaskočí obraz
Ja to odhaduju na nejrozsirenejsi vadu vsech notebooku - usmazenou grafickou kartu na zakladni desce. Bezolovnate pajeni a zmeny teplot o cca 80 stupnu delaji svoje.
Servis:
Adresa: Acer Czech Republic s.r.o.
Servisní centrum
CTPark Brno
Tuřanka 110
627 00 Brno-Slatina
service_brno@acer-euro.com
Servis:
Adresa: Acer Czech Republic s.r.o.
Servisní centrum
CTPark Brno
Tuřanka 110
627 00 Brno-Slatina
service_brno@acer-euro.com
řeší něco externí grafická karta?
Ne. Ten ntb se ani nezapne, protože neprojde testem (není tam spaker, kdyby byl, tak by pípal a oznamoval vadu GK).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Ted koukam ze je to AMD
Nejaky podobny Acer se 17" LCD se mi tu vali na stole, jedine co to dela ze sviti power a nabijeni baterie (takze se chova jako zapnuty), a u nej to vypada na regulator napajeni procesoru (coz je soucastka stojici presne 120 Kc)
Zjisti se to tak, ze se stahne servisni manual (ty motherboardy vyrabi nejaka neznackova cinska manufaktura, ten nazev je na zakadni desce napsany) a zacne se merit, kde je napeti - kdyz je 5V na USB, postupuje se podle schematu az k procesoru. Posledni misto, kde jeste je napeti vetsinou urcje vadnou soucastku (nemusi byt ale jedina).
Servis samozrejmne neudela nic jineho, nez ze vymeni zakladni desku.
Nejaky podobny Acer se 17" LCD se mi tu vali na stole, jedine co to dela ze sviti power a nabijeni baterie (takze se chova jako zapnuty), a u nej to vypada na regulator napajeni procesoru (coz je soucastka stojici presne 120 Kc)
Zjisti se to tak, ze se stahne servisni manual (ty motherboardy vyrabi nejaka neznackova cinska manufaktura, ten nazev je na zakadni desce napsany) a zacne se merit, kde je napeti - kdyz je 5V na USB, postupuje se podle schematu az k procesoru. Posledni misto, kde jeste je napeti vetsinou urcje vadnou soucastku (nemusi byt ale jedina).
Servis samozrejmne neudela nic jineho, nez ze vymeni zakladni desku.
davevo píše:Dobrý den,
mám problém s notebookem Acer Aspire 7535G. Když ho zapnu tak se mě rozsvítí modře tlačítko jakože naskočil ale monitor je prostě vyplý. Dá se zjistit co odešlo? Zkoušel jsem připojit externí monitor ale ten taky nenaskočil takže předpokládám že grafika nebo možná deska+procák. Má cenu nechat servisovat? Popřípadě kde je dobrý servis Aceru ve Zlínském kraji. Děkuji za reakce.
Instaloval si grafické ovladače? Pokud ano, věděl bych co s tím může být.
Na tohle nemuze mit vliv zadny ovladac, je to HW problem.
Sviti power (modra dioda pod vypinacem a vepredu) a jedine co se zmeni kdyz se tam da baterie tak sviti i nabijeni (oranzova dioda vepredu)
Sviti power (modra dioda pod vypinacem a vepredu) a jedine co se zmeni kdyz se tam da baterie tak sviti i nabijeni (oranzova dioda vepredu)
By ses divil, co dokáže způsobit takový grafický ovladač, který místo ovladače pro laptopovou verzi nainstaluješ na verzi desktopovou, i když je to na stejnou grafiku. :)
Divil bych se, kdyby skutecne zpusobil tenhle problem (a to leta instaluju ovladace z jednoho souboru pro ntb i desktopy).
Zato tenhle problem muze snadno zpusobit nejaka kapalina, kdyz se dostane dovnitr (jako v tom pripade co mam na stole).
Zato tenhle problem muze snadno zpusobit nejaka kapalina, kdyz se dostane dovnitr (jako v tom pripade co mam na stole).
Jakou kapalinu máš na stole?
Ja samozrejmne zadnou, ale majitel se priznal az potom co sem mu ukazal upatlane casti motherboardu (a zrovna na potvoru i na napajeni baterie)
V kazdem pripade je potreba tu desku vyndat a prozkoumat, nic jineho s tim delat nejde. Servis nabizi vymenu desky za nejakych 2800 Kc.
V kazdem pripade je potreba tu desku vyndat a prozkoumat, nic jineho s tim delat nejde. Servis nabizi vymenu desky za nejakych 2800 Kc.
Takže cena diagnostiky v servisu 800 + pošta
Nová základní deska 5500kč
Tak to se rozhodně nevyplatí.
Uměl by tu desku někdo opravit do 1500???
Nová základní deska 5500kč
Tak to se rozhodně nevyplatí.
Uměl by tu desku někdo opravit do 1500???
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6043
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 22:48