Dobry den,
Minuly tyden jsem koupil notebook a po chvili se u mne objevily problemy ohledne padani aplikaci, po zkousce memtestu bylo zjisteno ze se to pravdepodobne tyka RAM pameti, bohužel mam smulu na zakoupeny model a to v to,ze se jedna o 2+1 GB ram,kdy 2GB jsou integrovany primo na zakladni desce a 1GBram je jiz externi. A td k otazce,zjistil jsem ze tento 2GB modul je vadny (pres 70tis. Chyb) a tudiz notebook nemohu vyuzivat,mel by nekdo napad jak tento problem vyresit? Zdali existuje napr. program pro vyuziti ram od techto vadnych 2GB anebo vyreseni pomoci noveho BIOSu (v mem toto nastaveni neexistuje).
Dekuji za odpovedi.
A jedna se o model Asus X5DIJ
//zase jeden problém s ...
//přejmenováno
//mmmartin
MEMTest zjistil 70 tisíc chyb v paměti koupeného notebooku.*
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem s RAM
Máš dvě možnosti: reklamovat, což zřejmě povede k úspěchu, nebo se v tom povrtat a pokud se nedotaví úspěch, teprve pak reklamovat, což určitě k úspěchu nepovede.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: MEMTest zjistil 70 tisíc chyb v paměti koupeného noteboo
Bohuzel koupeno pres bazos.cz a volano majiteli a delal ze nevi co se deje:(
-
- Pohlaví:
Smůla - prodejce tě podvedl.
Majitel nemusi vedet co se deje, ale majitel poskytuje zaruku na skryte vady. A tohle je skryta vada.
A nebo muzes ty pameti vymenit.
A nebo muzes ty pameti vymenit.
Majitel mi rekl,ze mu to fungovalo,ze ma screeny a ze nebude brat notebook ktery nefunguje, takze domluva vázne a na nejakou skrytou vadu nereaguje.....:-\
-
- Pohlaví:
Pokud je lump, pak není šance z něho něco dostat.
Muzes na nej podat trestni oznameni (predpokladam, ze to neni pres 5 tisic, nicmene nemusis byt sam a pak uz se to scita) a nahlasit jeho jmeno a adresu na weby, kde se hodnoti poctivost prodejcu.
Clovek, ktery rekne ze mu to fungovalo, a ze ma screeny jednocnacne vedel, ze je ten notebook vadny. On totiz ten screen lze udelat i s vadnou pameti.
Clovek, ktery rekne ze mu to fungovalo, a ze ma screeny jednocnacne vedel, ze je ten notebook vadny. On totiz ten screen lze udelat i s vadnou pameti.
-
- Pohlaví:
No, já než něco prodám, tak si taky dělám testy a screeny... Na druhou stranu se mi už taky stalo, že po 3 měsících mi borec volal že mu to zamrzává a byla to paměť. Holt mě to stálo pár stovek...
Jeste otazka jestli by to nemohl byt radic, takze pri odpajeni pameti, a nevlozeni nove, bude fungovat RAM vlozena ve slotu?
Schvalne mu napis, at ti ty screeny posle - je to prodejce, ktery musi dokazat jak zavada vznikla.
Kdyz odpajis ty moduly na desce (pozor je to BGA) to nejspis nenabehne vubec. Tak jak popisujes to vypada na chybu minimalne v jednom pametovem modulu na desce. Bude treba ale spocitat z adresy kde je chyba ktery je to modul.
Kdyz odpajis ty moduly na desce (pozor je to BGA) to nejspis nenabehne vubec. Tak jak popisujes to vypada na chybu minimalne v jednom pametovem modulu na desce. Bude treba ale spocitat z adresy kde je chyba ktery je to modul.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli se ti to nepodaří vyreklamovat, tak ti můžu prodat tuto RAM http://www.memory4less.com/m4l_itemdeta ... 1459146477
Je plně funkční, vyndal jsem jí z notebooku.
Je plně funkční, vyndal jsem jí z notebooku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr repasovaného notebooku do 6 tisíc
od HelFix » 09 pro 2024 15:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1252
-
od petr22