chyba biosu? Vyřešeno
chyba biosu? Vyřešeno
zdravim sestavuji segre pc. Z desky byla vyndana baterie asi hodne dlouho. Kdyz jsem zkompletoval pc, nabehne mi tabulka viz obrazek, kdyz nic nevyberu zmizi a spusti se mi windows ale musim vybrat bud spustit klasicky nebo oprava systemu, jenze mi prestane fungovat klavesnice i mys - mam bezdratovou mys i klavesnici. A zacne reagovat sama az po 30s kdy se automaticky spusti oprava windows, po ukonceni procesu dam dokoncit, pc se restartuje a udela to same. A nedostanu se proste do windows.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
-
- Pohlaví:
Re: chyba biosu?
A baterku si dal novou? Nepíšeš o tom. V Biosu musíš nastavit USB legacy support aby šel bezdrát,
USB legacy support ma podle me zapnuty, jinak by mu nefungovala klavesnice v BIOSu
Bootovani se zastavi, protoze jsou nalezeny chyby - ty je treba vyresit. Napr muze byt zapla disketova mechanika v BIOSu, ktera tam ve skutecnosti neni.
Bootovani se zastavi, protoze jsou nalezeny chyby - ty je treba vyresit. Napr muze byt zapla disketova mechanika v BIOSu, ktera tam ve skutecnosti neni.
Aha, zkusim tedy jeste pripojit dvd vypalovacku, tu jsem mel odpojednou.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 20:30) ---
tak to hazi porad i s pripojenou dvd vypalovackou. Jak mam zjitit co je tam za chybu? Nevite?
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 20:38) ---
Jeste mi to pise tohle nez tam nabehne ten vyber na spusteni windows
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 22:42) ---
Tak jsem se rozhodl, ze zapojim svoji desku co jsem si nedavno koupil a stejny problem. Akorat tam nevyskoci ta tabulka z prvni fotky. Takze zrejme se nejak podelala instalace windows na hdd, coz nechapi, kdyz byl asi tri tydny nepouzivany. Nabehne mi zas vyber pustit win standardne nebo v rezimu opravy. Ani jedno nedopadne uspesne. Po oprave se pri spousteni win asi tak na 1s objevi modra obrazovka s nejakou chybou kterou nemam sanci stihnout precist a pak se to restartuje zas do vyberu jestli beznym zpusobem spustit windows nebo ne. Tak jsem vytahnul hdd na takovy ten placaty kabel ale na stejnem kabelu mam i dvd vypalovacku. Spustil jsem instalaci na tento disk, protoze na puvodnim mam nejake veci, ktere bych nerad smazal formatovanim. Jenze kdyz se mi zobrazilo ze mam nainstalovat windows na tento disk, tak mi to pise, ze na nej neni mozne instalovat a abych zkontroloval nastaveni v biosu. Tam jsem nenasel nic co by ten disk blokovalo a zobrazuje se jako disk 0 dvd vypalovacka jako primary a hdd jako slave. Tak ted potrebuji dostat windows na tento disk a pak si pretahnu fotky z puvodniho disku na tento zalozni a puvodni preinstaluji. Ale nevim jak.
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 20:30) ---
tak to hazi porad i s pripojenou dvd vypalovackou. Jak mam zjitit co je tam za chybu? Nevite?
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 20:38) ---
Jeste mi to pise tohle nez tam nabehne ten vyber na spusteni windows
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Lis 2013 22:42) ---
Tak jsem se rozhodl, ze zapojim svoji desku co jsem si nedavno koupil a stejny problem. Akorat tam nevyskoci ta tabulka z prvni fotky. Takze zrejme se nejak podelala instalace windows na hdd, coz nechapi, kdyz byl asi tri tydny nepouzivany. Nabehne mi zas vyber pustit win standardne nebo v rezimu opravy. Ani jedno nedopadne uspesne. Po oprave se pri spousteni win asi tak na 1s objevi modra obrazovka s nejakou chybou kterou nemam sanci stihnout precist a pak se to restartuje zas do vyberu jestli beznym zpusobem spustit windows nebo ne. Tak jsem vytahnul hdd na takovy ten placaty kabel ale na stejnem kabelu mam i dvd vypalovacku. Spustil jsem instalaci na tento disk, protoze na puvodnim mam nejake veci, ktere bych nerad smazal formatovanim. Jenze kdyz se mi zobrazilo ze mam nainstalovat windows na tento disk, tak mi to pise, ze na nej neni mozne instalovat a abych zkontroloval nastaveni v biosu. Tam jsem nenasel nic co by ten disk blokovalo a zobrazuje se jako disk 0 dvd vypalovacka jako primary a hdd jako slave. Tak ted potrebuji dostat windows na tento disk a pak si pretahnu fotky z puvodniho disku na tento zalozni a puvodni preinstaluji. Ale nevim jak.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nastavil jsi v BIOSu správný čas a datum po vložení nové baterky, nebo jsi vložil původní baterií, aniž jsi si ověřil, zda má správné napětí (3V)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Baterie je spravna 3v z jine desky. Ale to same mi dela i druha deska. Takze to nebude tim. Ted se snazim prijit na to, proc mi nechce system vzit pri instalaci windows ten druhy 80gb disk.
Jak jsem psal. Zobrazi se mi tam oddil 74gb ale nelze do nej instalovat system. Napise mi to, ze nema ovladac nebo ze mam zkontrolovat v biosu jestli je tam nejaky radic nebo co.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2013 00:00) ---
Tak reinstal windows pomohl a system nabehne. Zitra to vyzkousim i na te desce pro segru, ale nejspise to neresi tu tabulku z fotky cislo jedna. Zkusim zmenit jeste ten cas a uvidim. Kdyby vas neco napadlo dejte vedet.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2013 00:00) ---
Tak reinstal windows pomohl a system nabehne. Zitra to vyzkousim i na te desce pro segru, ale nejspise to neresi tu tabulku z fotky cislo jedna. Zkusim zmenit jeste ten cas a uvidim. Kdyby vas neco napadlo dejte vedet.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak při spuštění PC stiskej klávesu F8 a v z menu zvol zakaž restartu při chybě a modrá obrazovka zůstane a můžeš sem vložit chybovou hlášku z uvedené obrazovky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tu modrou obrazovku uz to nehazi, kdyz jsem preinstaloval windows.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2013 16:02) ---
Tak nakonec jsem zkontroloval nastaveni bootovani a nejspise tim, ze se resetoval bios, kdyz byla dlouho mimo baterie, tak se tam nastavila defaultne disketovka a dalsi nesmysly. Prenslastavil jsem to dle zapojenych komponent a tabulka zmizela. Spusteni systemu bez problemu, ale az po reinstalu systemu. Potrebuji ozkouset jeste jednu desku, ale u te mi to zase spadne jak zacne nabihat spousteci logo windows 7. Tak to delalo i predtim u te desky nez jsem preinstaloval system. Myslel jsem, ze budu mit moznost na jednom disku a jedne instalaci odzkouset vice desek. Ale zrejme se pri te instalaci nejak system propoji s aktualnim hardwarem pri instalaci kdyz ty desky byly dlouho vypnute a bez baterie, jinak me nenapada, proc by to zas padalo. Pustil jsem jeste test ram.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2013 16:02) ---
Tak nakonec jsem zkontroloval nastaveni bootovani a nejspise tim, ze se resetoval bios, kdyz byla dlouho mimo baterie, tak se tam nastavila defaultne disketovka a dalsi nesmysly. Prenslastavil jsem to dle zapojenych komponent a tabulka zmizela. Spusteni systemu bez problemu, ale az po reinstalu systemu. Potrebuji ozkouset jeste jednu desku, ale u te mi to zase spadne jak zacne nabihat spousteci logo windows 7. Tak to delalo i predtim u te desky nez jsem preinstaloval system. Myslel jsem, ze budu mit moznost na jednom disku a jedne instalaci odzkouset vice desek. Ale zrejme se pri te instalaci nejak system propoji s aktualnim hardwarem pri instalaci kdyz ty desky byly dlouho vypnute a bez baterie, jinak me nenapada, proc by to zas padalo. Pustil jsem jeste test ram.
Tak jsem musel zase spustit instalaci windows, nevím proč, ale pak deska naběhla normálně. Ještě mám dotaz k ventilátoru na chladiči procesoru. U této desky neběží pořád, chvilkama jako by jen cuká jako kdyby se chtěl rozjet a za chvilku se roztočí normálně, chvilku běží a zase se zastaví s cukáním. Myslel jsem, že je vadný ventilátor, tak jsem ho vyměnil za jiný, ale ten to dělá taky. Je to normální, že se třeba zapíná až podle teploty cpu nebo je v háji konektor na desce nebo i ten druhý ventilátor?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11156
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2661
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4561
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
-
- 4
- 3347
-
od Steage7717