Dnes ráno jsem v hlučném prostředí omylem 2x zapnul PC. Tedy podruhé v době, kdy již nabíhal (asi ještě nenabíhal windows, ale jist si tím okamžikem nejsem) a on sice nějak asi naběhl, ale nic na monitoru se nic nezobrazilo (černo). Poté nešel ani vypnout, musel jsem si pomoci vypínačem na zdoji. Následně nešel zapnout. PC se rozběhl až asi po osmi pokusech zmáčknutí (i dlouhého držení) zapínacího tlačítka, přičemž se začal rozbíhat až chvilku po posledním zmáčknutí tlačítka. Pak jsem na PC normálně několik hodin pracoval a poté ho normálně ve windows vypnul. Ale opětovné zapnutí zase probíhalo již popsaným způsobem, tedy až po několika zmáčknutí zapínacího tlačítka. Co s tím může být? Zničil jsem něco tím dvojím zaputím ve zdroji či jinde? Nebo by to mohlo být nějaký nastavení, který jsem tím nechtěně způsobil?
Díky
Blbne zapínání PC
Blbne zapínání PC
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
-
- Pohlaví:
Re: Blbne zapínání PC
Zapni nebo restartuj PC a ihned opakovaně mačkej F8. Potom vyber Poslední známá funkční konfigurace, možná to pomůže.
Provedeno, restart jde bez potíží, ale s dalším startem po vypnutí problém setrvává.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
-
- Pohlaví:
Já bych řekl že je to HW chyba, ale co se mohlo stát mne vůbec nenapadá.
Můj tip je proraženej nějakej kondenzátor? Říkal mi kolega, že se mu kdysi tohle stalo taky, že byl nucen zapínat PC na několikeré zmáčknutí tlačítka. Tehdy údajně vyřešeno novým zdrojem.
Budto zdroj, nebo zakladni deska (a nejspis opravdu kondenzatory). Ty na zakladni desce jsou videt, zdroj by se musel rozebrat.
To dvojite zapnuti to zcela urcite zpusobit nemohlo.
To dvojite zapnuti to zcela urcite zpusobit nemohlo.
-
- Pohlaví:
Proraženej být nemusí, ale možnost vadných tu je. Je třeba je ba desce zkontrolovat, zda nejsou vyteklé, nebo nafouklé.
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 517 x
Fakt jsi si jist, že to dvojité zapnutí to nemohlo udělat? Že by to byla taková náhoda, že se mi tohle povedlo zrovna v den, kdy to něco odešlo ve zdroji? Na to, že ten comp běhá všední dny denně 9 hodin už 10 let bez problémů, by to fakt byla náhoda jak prase.
Nemůžu to říci s jistotou, ale po tom prvním zapnutí ráno to nabíhalo normálně. Bohužel jsem se tomu moc nevěnoval.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Pro 05, 2013 7:54 pm) ---
Tak jo, omrknu je zítra až budu u PC. Dík za tip.

Nemůžu to říci s jistotou, ale po tom prvním zapnutí ráno to nabíhalo normálně. Bohužel jsem se tomu moc nevěnoval.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Pro 05, 2013 7:54 pm) ---
Blue Spirit píše:Proraženej být nemusí, ale možnost vadných tu je. Je třeba je ba desce zkontrolovat, zda nejsou vyteklé, nebo nafouklé.
Tak jo, omrknu je zítra až budu u PC. Dík za tip.
Pokud nemas na tlacitko power v systemu navazane vypnuti OS (coz je situace nez nabehnou Windows), tak muzes vypinac mackat jak chces, nema to zadny vliv.
Problem bych videl prave v tom, ze beha uz tech 10 let - takze na takovyto problem ma narok. Podivej se na ty kondenzatory.
Problem bych videl prave v tom, ze beha uz tech 10 let - takze na takovyto problem ma narok. Podivej se na ty kondenzatory.
-
- Pohlaví:
Kondenzátory zkontroluj na desce. Dvojité zapínání by to udělat nemělo. Zdroj dostává jenom impuls. Dalo by se to přirovnat k tlačítku a osvětlení na chodbě. Stiskneš a svítí - potom můžeš klidně opakovaně mačkat a nic se nestane.
OK, děkuji za rady, zítra to omrknu a dám vědět.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Pro 06, 2013 7:28 am) ---
Tak dnes se PC zapnul v pohodě hned napoprvé a žádný kondík na MB navypadá vzhledově špatně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Pro 06, 2013 7:28 am) ---
Tak dnes se PC zapnul v pohodě hned napoprvé a žádný kondík na MB navypadá vzhledově špatně.
Zpět na “Problémy s hardwarem”