Zdravím,
nedávno jsem tu měl dotaz ohledně pískání HDD v notebooku IBM R60. Nakonec se ukázalo, že to HDD není. Vypozoroval jsem, že když je NTB připojen do sítě, je klid a ticho, ale jakmile nabíječku odpojím, začne z NTB něco pískat. Nemá s tímto problémem někdo zkušenosti?
Pískání z NTB při odpojení napájení
Re: Pískání z NTB při odpojení napájení
Fakt nikdo nic? :(
Ten noťas píská jen zapnutý, nebo i vypnutý?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Pískat to je velmi široký pojem může to být zdroj.....
dagustino: A kterej, když není připojenej? 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Píská pouze když je zapnutý a pouze s odpojeným napájením ze sítě. Když běží jen na baterku, tak píská někde z horní části (nad klávesnicí z levé strany cca). Disk to není, zkoušel jsem jiný a dělá to stále. A ještě píská dost sporadicky. Včera večír při sledování filmu bylo ticho, dnes když jsem ho zapl, tak pískal.
Ntb obsahuje měniče, které při napájení z baterie "vyrábí" vyšší napětí, než je napětí baterie. Měniče, které se o to starají, mohou výjimečně vydávat zvuk o vysokém kmitočtu, to je to pískání, na které se ptáš. Takže odstranění bude asi problém, zda by to prošlo reklamací si netroufám odhadnout 

-
- Pohlaví:
Mohl by to dělat ten měnič co napájí podsvícení, tedy jenom mne to tak napadlo.
Reklamace asi těžko.

Reklamace určitě ne, je to starý NTB
Takže se nejspíš budeš muset s pískáním smířit 

Možná že to je blbost , ale nemůže to být větráček od chlazení ? Ten se vetišnou nachazí na levé straně notebooku .
To by to dělalo i při připojeném napájení si myslím, větrák s točí furt. Navíc jsem ho zkoušel vyčistit a stejně to nepomohlo ani trochu. I když jsem větráček roztočil foukáním na něj tak nevidal ani hlásku :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 3083
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
27 čer 2024 20:26
-
- 10
- 4392
-
od Dolpi
13 srp 2024 18:07
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3216
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3949
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”