Jaké jsou maximální teploty CPU AMD FX 4100 a GK GTX 660?
Jaké jsou maximální teploty CPU AMD FX 4100 a GK GTX 660?
Dobrý den, nevíte někdo jaké jsou maximální teploty tohoto procesoru AMD FX 4100 s boxovým chladičem a této grafiky Gigabyte gtx 660 2GB aby nedošlo k poškození? Děkuji.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 14 pro 2013 14:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teploty
Drž to pod 80C.
Čím větší teplota, tím více se snižuje životnost. Ideálně v zátěži by měl procesor mít kolem 70-75C, ale záleží jak který. Nad 85 nebo 90C už hrozí nebezpečí, ale z 90% se ti prostě restartuje PC nebo to hodí bluescreen.
Čím větší teplota, tím více se snižuje životnost. Ideálně v zátěži by měl procesor mít kolem 70-75C, ale záleží jak který. Nad 85 nebo 90C už hrozí nebezpečí, ale z 90% se ti prostě restartuje PC nebo to hodí bluescreen.
Re: Jaké jsou maximální teploty CPU AMD FX 4100 a GK GTX 660
Aha tak to jsem na tom s teplotama dobře. Chci se zeptat jestli nemáš program na sledování teplot. Mám Speedfan a Everes ale v everestu nevim jak se dělá. Vadí mi že ten Speedfan ukazuje nejspíš jen nejvyšší teplotu daného jádra. A ještě jeden dotaz.Nějáky program na nastavení otáček větráku zdroje,procesoru a grafiky nemáš? Děkuji mockrát.
Na sledování teplot je nejlepší - i když taky ne na 100% spolehlivý - HWMonitor.
Program na nastavení otáček větráků se jmenuje Speedfan
ale musí ho Tvoje MB podporovat, jinak je to sázka do loterie. V Everestu je to v záložce Počítač - Senzory. A Speedfan Ti ukazuje okamžité teploty, tedy ne nejvyšší.
Program na nastavení otáček větráků se jmenuje Speedfan

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No problém je že tu složku senzory mám prázdnou. Nevíš co stim? Děkuji za tip
Zkoušel jsem Everest Home i Ultimate a obě verze senzory najdou a teploty ukazují. Jediná možnost pak je, že Everest na Tvé desce žádné senzory nenajde (což je vzhledem k tomu, že je najde Speedfan - alespoň doufám! - trochu nesmysl). Zatím nevím, jak to vysvětlit. Zkus ten HWMonitor a dej sem z něj screen, budeme chytřejší 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na CPU třeba Realtemp. Na regulaci fanů grafiky MSI Afterburner.
Na monitoring všeho HWInfo 64. Pro mě nejlepší program.
Na monitoring všeho HWInfo 64. Pro mě nejlepší program.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1563
-
od Funstorm007
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 16:51