Hlasitý chladič u CPU a zdroje
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Hlasitý chladič u CPU a zdroje
Zdravím pánové, mám takový problém, počítač mi začal velice hlučet. U zdroje asi nic nevymyslím na snížení hluku že? (je starý a asi ho vyměním stejnak) Ale hlavně bych se chtěl zeptat na chladič u cpu, určitě provedu výměnu chladiče, ale zaráží mě to, že ventilátor točí kolem 4 tisíc a teplota je 55°c přeci ta teplota je nízká a k tomu tak vysoké otáčky, hlavně by mě zajímalo jestli třeba nemůže být problém v desce nebo v biosu? Nebo výměna pomůže? Děkuji za reakce
Re: Hlasitý chladič u CPU a zdroje
O jaké se jedná PC? 55°C je v pohodě... V BIOSu by si měl najít možnost ovládání ventilátoru na CPU, tak se tam podívej a pokud najdeš zkus to snížit.
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
55° je sice v pohode, ale jestli je to v necinnosti a za cenu plnych otacek ventilatoru, pak je neco spatne
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
no právě je to v nečinnosti, právě jsem si říkal, jestli by vůbec výměna chladiče pomohla, podívám se do toho biosu. Nicméně je to starý pc asi 4 roky, taky přemýšlím, jestli to nehodit do kontejneru
Case: MidiTower PC375
MB: Msi KA780G
CPU: AMD Phenom X4 9650 2,3 GHZ
GPU: Ati Radeon 4850
RAM: KINGMAX DDR2 2x2GB
POWER: Chieftec CHP-400a-Bulk
HDD: WD 320GB

Case: MidiTower PC375
MB: Msi KA780G
CPU: AMD Phenom X4 9650 2,3 GHZ
GPU: Ati Radeon 4850
RAM: KINGMAX DDR2 2x2GB
POWER: Chieftec CHP-400a-Bulk
HDD: WD 320GB
Proc bys to vyhazoval, vycisti si chladic od prachu aby mohl proudit vzduch zebrama...
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A jsi si jisty tou necinnosti? Podivej se do spravce procesu na vytizeni CPU
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
U toho zdroje můžou bejt v háji ložiska ventilátoru, takže potom hučej. A nebo se to prostě taky točí hrozně rychle.
Řvalo ti to takhle vždycky nebo to začalo od nějakej doby, případně se to postupně zhoršovalo?
Řvalo ti to takhle vždycky nebo to začalo od nějakej doby, případně se to postupně zhoršovalo?
Just Fucking Google It!
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Nedávno jsem dělal reinstalaci OS, tak jsem to ani neřešil , ale správce ukazuje do 20% a mám puštěnej net nějaký prográmky a video, ale je pravda že to má divně velký výkyvy v jednom okamžiku to ukazuje 70 % a pak hned zase 20 %
Jináč ten zdroj se zhoršoval, ale ted jsem otevřel skřín a zjistil jsem že nejede zadní větrák, takže všechno šlo přes zdroj, uvidím až vyměním větrák.
Jináč ten zdroj se zhoršoval, ale ted jsem otevřel skřín a zjistil jsem že nejede zadní větrák, takže všechno šlo přes zdroj, uvidím až vyměním větrák.
Koupit teplovodivou pastu, vydělat CPU větrák a pořádně ho vyčistit a pak ho tak zpátky plpnout. Jak je to dlouho? 3+ roků?
Jinak nový větrák samozřejmě taky pomůže, protože bude čistý
Jinak si nemyslím, že bylo to bylo BIOSem, pokud se v něm nehrabal.
Jinak nový větrák samozřejmě taky pomůže, protože bude čistý

Jinak si nemyslím, že bylo to bylo BIOSem, pokud se v něm nehrabal.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2028
-
od Lebedil
Zobrazit poslední příspěvek
11 zář 2024 21:59
-
- 3
- 3556
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
- 3
- 2136
-
od Kminek
23 srp 2024 05:58
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7607
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”