Zdravím lidi , potřeboval bych pomoct napíšu vám tedy můj problém:
Problém Č.1:
U mého pc v předním vstupu konektorů pro sluchátka jde zvuk jenom trochu (jenom jedno sluchátko a málo) a to jsem tam zapojoval reproduktory a dvoje sluchátka.
Problém Č.2:
zadní vstup podobný problém.. Sluchátka nebo reproduktory ... prostě cokoliv tam zapojím tak to jde jenom do růžové zdířky (jinam ne) a ani v realtek ovladači to neukazuje že by bylo něco připojeno ( jak jsou tam ty barvy a vždy něco svítilo a vyjelo mi dialogové okno .. teď nic)¨
A když tam něco zapojím tak mi sice zvuk hraje na obou stranách ale šumivě
Závěr:
Myslím si že buď kontakty špatné dolíhají na zvukovou kartu a nebo je celá v prdely a musím koupit novou..i win jsem kvůli tomu přeinstaloval.. ale než svěřím pc do rukou odborníka , rád bych chtěl zjistit zda li to nemůže být náhodou něčím jiným.
Zvuková karta (Prosím o radu nutné)
-
- Pohlaví:
Re: Zvuková karta (Prosím o radu nutné)
Zkontroluj ovladače, podívej se do správce zařízení, zda tam zvukovka je. Realtek kromě toho dodává obslužný program, tak zkus zapátrat v něm. Další možnost je, že je zvukovka opravdu v pánu.
Jestli Ti dobře rozumím, tak konektor sluchátek nebo reproduktorů nejde zastrčit do zelené zdířky, do které patří?
V tom případě je mechanická vada přímo v té zdířce a není vyloučeno, že to s sebou vzalo i zvukovku. Problémy s předními audiokonektory v tom také mohou mít příčinu.
Úspěšnost případné výměny té zdířky v amatérských (Tvých) podmínkách netroufám odhadnout.
V tom případě je mechanická vada přímo v té zdířce a není vyloučeno, že to s sebou vzalo i zvukovku. Problémy s předními audiokonektory v tom také mohou mít příčinu.
Úspěšnost případné výměny té zdířky v amatérských (Tvých) podmínkách netroufám odhadnout.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Díky to je taky možnost že je vadná jenom ta zdířka ... jde mi o to abych kámošovi ( je mu kolem 60+) popsal co nejlépe ten problém..
jinak do zeleného aj do ostatních zdířek to zapojit jde ale neráguje to .. jinak bedničky jsem měl vždy v černém a vždy mi vyjelo dialogové okno v realtek ..
teď nic.. u předních to zapojit taky jde ale jak sem psal hraje jen jedno ... když to zastrčím jenom tak napůl a pohraju si z tím tak hrají obě..
jinak do zeleného aj do ostatních zdířek to zapojit jde ale neráguje to .. jinak bedničky jsem měl vždy v černém a vždy mi vyjelo dialogové okno v realtek ..
teď nic.. u předních to zapojit taky jde ale jak sem psal hraje jen jedno ... když to zastrčím jenom tak napůl a pohraju si z tím tak hrají obě..
-
- Pohlaví:
Pokud jsou správné ovladače a zelená zdířka na repro nefunguje, je asi vadná zvukovka. Růžová je na mikrofon, pokud to ovšem v nastavení zvukové karty není namapováno jinak.
-
- Pohlaví:
Realtek měl a možná ještě má software, který uměl detekovat, co je ve které zdířce zapojeno. Takže s přemapováním problém nebyl.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je sice možné, že jeto závada ZK, ale spíše se domnívám, že příčinou je chybné nastavení ZK. Mrkni do Ovládací panely - zvuky a zvuková zařízení - Hlasitost - Nastavení reproduktorů - Upřesnit - Podívej se co tam máš nastaveno - nejčastěji je stereo, pokud nemá použitou jinou zvukovou aparaturu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Problém je že mi jedou reproduktory aj sluchátka na stejné zařízení na sluchátka v realtek. jinak nic takového jsem nenašel jak jsi popisoval ale pošlu foto jak to tam mám
Zvuky nastavení 1)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/845/vwqn.png
a ještě jak je to v realtek 2)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/qtuz.png
na obrázku 2 je jasně vidět že mi ani ten zadní panel nesvítí...
Byl bys ochotný se mi např zítra podívat na pc přes team viewer ? byl bych ti moc vděčný
Zvuky nastavení 1)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/845/vwqn.png
a ještě jak je to v realtek 2)
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/qtuz.png
na obrázku 2 je jasně vidět že mi ani ten zadní panel nesvítí...
Byl bys ochotný se mi např zítra podívat na pc přes team viewer ? byl bych ti moc vděčný
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu se sestavením pc
od Patrik54321 » 16 črc 2025 20:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 895
-
od Patrik54321