Ahojte,
včera večer jsem měla doma IT službu, táta zjistil, že mu končí podpora WinXP, a tak jsem jeho desktop přeinstalovala na Win7 (Windows 7 Home Premium (x64)(build 7600)). Samotná instalace proběhla v pořádku. To, že budu mít starosti se zvukovou, případně grafickou kartou, jsem tak nějak tušila. Ale to, že se po třech hodinách (převážně anglického) googlení nehnu z místa, mě docela zaskočilo.
Co se týče zvukové karty, Belarc zjistil, že mám High Definition Audio. Vyzkoušela jsem asi tři drivery (zohlednila jsem, že mám Win7 64bit), nic. Pak mě napadlo, jestli nebude problém i s motherboard (ASUSTek Computer INC.A8V-XE 1.XX). Tak jsem začla hledat driver na ní. A k tomuhle jsem se dopracovala:
Žádný driver pro Win7. Znamená to, že jsem skončila? Že moje základní deska není vhodná pro Win7, a že musím nainstalovat Vistu? Nebo to půjde nějak obejít?
A ještě mi dělá starost grafika (NVIDIA GeForce 7900 GT/GTO). Při každém spuštění PC na mě vyskočí tohle:
S Win7 se k ní sám nainstaloval nějaký driver. Se skříní jsem ani nehla, co je dodatečný napájecí konektor? Může být nainstalovaný driver nevhodný a chce to přeinstalovat? Nebo se to vyřeší taky s případným driverem pro základní desku?
Předem všem děkuji za pomoc.
Nefunkční zvuk a problém s grafickou kartou
-
- Pohlaví:
Re: Nefunkční zvuk a problém s grafickou kartou
Zkus ty Visty 64bit a nainstaluj chipset a audio. Koukni do Správce zařízení co chybí.
-
- Pohlaví:
Re: Nefunkční zvuk a problém s grafickou kartou
To, že končí podpora XP neznamená, že jej nebude moci používat. Deska je stará, takže W7 nepodporuje. Grafika má někde přídavné napájení, které je nezapojeno, či jsi ho odpojila.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2210
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2182
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 07:59
-
-
- 9
- 3272
-
od Søren