Mám problém z počítačem z ničeho nic zamrzne nereaguje ani na klávesnici myší nejde pohnout pochvíly se rozjede a myš někdy změní kurzor na i složené zkových žlutých teček na monitoru téměř neviditelná při zaseknutí dojde i k zaseknutí obrazu pokud se pc nedosekne tak se ani čas na obrazovce nezmení chvíly po zaseknutí nekdy přestane hrát zvuk při přehrávání videa na youtube ale z malým zpožděním
zkoušel jsem přeinstlaovat windows ale problém přetrval
oběvila se cca 3 modrá smrt bohužel se obevila asi tak že jsme přišel k pc a měl jsem na obrazovce jen hlášení o tom že se stala takže nevím co přesně tam bylo napsané nevím jeslti jde případně nekde zpětne zjistit předpokládám že se jedná o chybu hardweru jelikož reinstal OS nepomohl
PC je skládaný a některé komponenty jsou ještě v záruce tak bych je chtěl vyreklamovat
problém se tváří podobně jako zde : ale ani tady nebyl vyřešen
viewtopic.php?f=7&t=124006
zde jsou ty hlášení se složky windows/minidump
http://leteckaposta.cz/660513823
Parametry pc:
Systém: W7 profesional, SP1, CZ, 64bit
Procesor: AMD phenom x4 965 black edition, CPU 3.40GHz
RAM:KINGSTONE 8GB (4x2GB) DDR3 1333
MB:GIGABYTE, MA770T-UD3
VGA: NVIDIA GTX460
ZDROJ ATX 550W PFC eurocase
zamrzávání PC případně restart, změna kurzoru myši
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zamrzávání PC případně restart, změna kurzoru myši
Ahoj.
Pády byly způsobené zablokováním I/O paketu správy napájení ovladači nvlddmkm.sys (grafický ovladač nVidia), potom se také nepodařilo obnovit grafický adaptér z jeho zatuhnutí.
Ano bude to HW závada, konkrétně by to byla grafická karta, pokud:
- se ti nepřehřívá,
- máš aktuální ovladač.
Takže:
1. Updatuj ovladač,
2. Stáhni HeavyLoad a HWmonitor. V HeavyLoadu udělej zátěžový test (povol CPU a GPU test) a nech ho běžet tak 10-20 minut a potom sem dej screenshot z HWmonitoru,
3. Exportni záznamy Prohlížeče událostí:
Pády byly způsobené zablokováním I/O paketu správy napájení ovladači nvlddmkm.sys (grafický ovladač nVidia), potom se také nepodařilo obnovit grafický adaptér z jeho zatuhnutí.
Ano bude to HW závada, konkrétně by to byla grafická karta, pokud:
- se ti nepřehřívá,
- máš aktuální ovladač.
Takže:
1. Updatuj ovladač,
2. Stáhni HeavyLoad a HWmonitor. V HeavyLoadu udělej zátěžový test (povol CPU a GPU test) a nech ho běžet tak 10-20 minut a potom sem dej screenshot z HWmonitoru,
3. Exportni záznamy Prohlížeče událostí:
- a) Spusťte "Prohlížeč událostí" ("eventvwr" do vyhledávacího pole) -> "Protokoly systému Windows".
b) Označte pravým "Systém" -> "Uložit všechny události jako... system.evtx".
c) "system.evtx" nahrejte na http://leteckaposta.cz
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
soubory s událostma sem nahrál sem:
http://leteckaposta.cz/645042614
obsahuje události od 28.12.2013 tojsme se pokusil přeinstalovat PC abych odstanil tento problém ale nepomohlo to
modrá smrt proběhla 2.2.2014 kolem 15.00hod mám zato že jsme dal pc vypnout když jsme přišel domu a zapnul pc tak nebylo vyplé ale uspané a bylo tam hlášení o BSOD
a pak se ještě projevily problém zamrzávání nekdy neco kolem 19.50-21.00hod to jsem pc potom musel restartovat jelikož se to zaseklo a netvářilo se žeby se to chtělo od seknout
ještě jsem si vzpomněl že párkrát pc nešlo vypnout mámpocit že se tka hodinu pokoušelo vypnout na obrazovce už nic nebylo tak jsem mu musle vypnout přívod prodou
ještě mě napdá jeslti by nějak nemohlo pomoct semtam se vyskytně ale to už cca 2,5 roku, že když zapnu pc tlačítkem vše se začně roztáčet(ventilátory) ale hned se vypne a potm nejde zapnout pomuže leda vypnout ze zásuvky a pochvíly zapnout potom se normálně spustí ale to semi ted už delší dobu nestalo
http://leteckaposta.cz/645042614
obsahuje události od 28.12.2013 tojsme se pokusil přeinstalovat PC abych odstanil tento problém ale nepomohlo to
modrá smrt proběhla 2.2.2014 kolem 15.00hod mám zato že jsme dal pc vypnout když jsme přišel domu a zapnul pc tak nebylo vyplé ale uspané a bylo tam hlášení o BSOD
a pak se ještě projevily problém zamrzávání nekdy neco kolem 19.50-21.00hod to jsem pc potom musel restartovat jelikož se to zaseklo a netvářilo se žeby se to chtělo od seknout
ještě jsem si vzpomněl že párkrát pc nešlo vypnout mámpocit že se tka hodinu pokoušelo vypnout na obrazovce už nic nebylo tak jsem mu musle vypnout přívod prodou
ještě mě napdá jeslti by nějak nemohlo pomoct semtam se vyskytně ale to už cca 2,5 roku, že když zapnu pc tlačítkem vše se začně roztáčet(ventilátory) ale hned se vypne a potm nejde zapnout pomuže leda vypnout ze zásuvky a pochvíly zapnout potom se normálně spustí ale to semi ted už delší dobu nestalo
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Bych řekl, že to vypadá na nedostatečné napájení. Máš možnost ten Eurocase na čas vyhodit a půjčit si nějaký lepší, kvalitnější?
Bohužel asi ne jen vyměnit za ten sám typ případně za slapší 450w ale pořád stejný výrobce :(
na ten zdroj už skoro rok záruku nemám
dneska mi to zatím beží
jinak nejsem si 100% jist kdy se to obevilo poprvé ten problém ztím zmarzávání a změnou té myši ale mám jisté podezdření že je to od doby co jsem poprvé na grafice použil miniHDMI pro připojení TV
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 13:28) ---
tak změna možná bych mohl vyměnit za 500w mi nabízí kamoš a říkal ,že má něco na f takže asi FORTRON ale říkal že se podívá jak přijede z odpolední domů
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 13:53) ---
zde je porovnání mojí GK a a řekl bych stejné karty co mám já
své pochybnosti jsem označil v obrázku červenýmy puntíky
ten první 1 to nevím co je
2. když kliknu an otazník tak se dá spustit test na vyklreslování a přehodí se i v programu sběrnice spáprávně na PCI-E 2.0
3. pixel fillrate semi liší mám o více jak polovinu menší a pokud si pamtuji tak dříve jsem tam měl napsanou stejnou hodnotu jako na obrázku vlevo
obrázek jsem si propujčil ze stránek http://www.caisberger.com/test-gigabyte-geforce-gtx-460-1gb/
na ten zdroj už skoro rok záruku nemám
dneska mi to zatím beží
jinak nejsem si 100% jist kdy se to obevilo poprvé ten problém ztím zmarzávání a změnou té myši ale mám jisté podezdření že je to od doby co jsem poprvé na grafice použil miniHDMI pro připojení TV
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 13:28) ---
tak změna možná bych mohl vyměnit za 500w mi nabízí kamoš a říkal ,že má něco na f takže asi FORTRON ale říkal že se podívá jak přijede z odpolední domů
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 13:53) ---
zde je porovnání mojí GK a a řekl bych stejné karty co mám já
své pochybnosti jsem označil v obrázku červenýmy puntíky
ten první 1 to nevím co je
2. když kliknu an otazník tak se dá spustit test na vyklreslování a přehodí se i v programu sběrnice spáprávně na PCI-E 2.0
3. pixel fillrate semi liší mám o více jak polovinu menší a pokud si pamtuji tak dříve jsem tam měl napsanou stejnou hodnotu jako na obrázku vlevo
obrázek jsem si propujčil ze stránek http://www.caisberger.com/test-gigabyte-geforce-gtx-460-1gb/
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus ten zdroj a uvidíme.
PC už teď nemám dal jsem vyreklamovat (GK a zakládní desku) uvidíme jak se ktomu gigabyte postaví a co mi na to řeknou. někde na forech jsem četl o problémech s ovladači ted ale měl sem už novější a dělalo mi to taky no a pak tam někdo psal že to muže u nvidie značit odchod karty a jelikož má už skoro 3 roky tak jsme ji tam dal taky . Když mi to obojí vrátí tak si zdroj asi koupím nějakej forton nebo seasonic ten zdroj co je tam ted tak tam byl natlačenej kvuli rozopočtu, když sem si to skládal. a když mi za desku vrátí pachy tak koupím novou i se sata 3 a usb 3 a kdyby mi vratily za grafiku tak to nevím co bych si pořídil za náhradu. sem napíšu jak bude vyřízená ta reklamace jak jsem dopadnul.(ani jedna se ztěch reklamovaných vecí se už neprodává)
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tedy hodně štěstí. Sám jsem zvědav, jak to dopadne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2487
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
- 1
- 1527
-
od petr22
21 lis 2024 11:41
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4447
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 17
- 7908
-
od Fargotroniac
12 říj 2024 18:59
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 11541
-
od jkmaxfli
31 bře 2025 19:19
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”