Ahoj mám takový problém mám HDD WD SATA a chtěl bych ho zapojit do základní desky je to starší pc ale to je vedlejší když jsem to zapnul do SATA vedle mechaniky tak se objeví něco v biosu ale nepocítil jsem že se HDD točí, ale když jsem ho zapnul na HDD jakoby 2 HDD na 1 objeví se něco v BIOSu a HDD se točí neví někdo jak zapojit HDD aby jsem měl 2 disky :C a třeba např. :B ?
Děkuji za každou radu
Zapojení HDD Western Digital SATA Vyřešeno
Zapojení HDD Western Digital SATA Vyřešeno
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zapojení HDD Western Digital SATA
Nějak sem to nepochopil.SATA je vždy na jednom kabelu a je mu jedno na který SATA port na desce ho dáš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Pokud chces mit disky C: a D:, musis pri instalaci Windows disk rozdelit na dva diskove oddily. Zapojeni kabelem s tim nesouvisi.
Marfy dívej na foto
Černý kruh-nezapojen
Fialový- to je ten který sem měl zapnutý vše na jeden HDD
Červený- to je na který to nešlo
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 17:11) ---
petr22 ale já mám dva disky
Černý kruh-nezapojen
Fialový- to je ten který sem měl zapnutý vše na jeden HDD
Červený- to je na který to nešlo
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 17:11) ---
petr22 ale já mám dva disky
- Přílohy
-
- stažený soubor.jpg (29.26 KiB) Zobrazeno 760 x
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
Zapojeny musi byt ten cervery (datovy) a pak ten filaovy (napajeni, stejne jako molex (cerny), ale novejsi disky uz molex nemaji)
Ty napajeci kabely muzes klidne zapojit na rozdvojku, je to jenom elektrina.
Pokud nezapojis cerveny (datovy) tak ti ten disk nikdy zakladni deska neuvidi.
Pokud mas fyzicky dva disky, tak na ktery nainstalujes OS a bude zapojen do SATA1 bude C: a ten druhy muzes pojmenovat jak chces.
Ty napajeci kabely muzes klidne zapojit na rozdvojku, je to jenom elektrina.
Pokud nezapojis cerveny (datovy) tak ti ten disk nikdy zakladni deska neuvidi.
Pokud mas fyzicky dva disky, tak na ktery nainstalujes OS a bude zapojen do SATA1 bude C: a ten druhy muzes pojmenovat jak chces.
Fialový kabel a červený když to zapojím naběhne to abych je viděl v ostatních diskách ?
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
Musi
Cerny a fialovy jsou v podstate to same - pouze napajeni, pricemz cerny konektor se pouzival drive, a fialovy se pouziva dnes. Nektere disky maji napajeci konektory oba, aby je bylo mozno pripojit na starsi zdroje ktere nemaji SATA napajeci konektor.
Cerny a fialovy jsou v podstate to same - pouze napajeni, pricemz cerny konektor se pouzival drive, a fialovy se pouziva dnes. Nektere disky maji napajeci konektory oba, aby je bylo mozno pripojit na starsi zdroje ktere nemaji SATA napajeci konektor.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Samozřejmě-červený a fialový.Tak to musí fungovat.Pokud se ti disk neobjeví,tak musíš jít ve Windows do Správa počítače-Správa disků a ten disk inicializovat.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Dík za rady odskouším a hned se ozvu :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 18:38) ---
Takže neuspěch napsalo ctrl+alt+del aď restartuju a pořád dokola PS win tam je na druhém disku
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 18:38) ---
Takže neuspěch napsalo ctrl+alt+del aď restartuju a pořád dokola PS win tam je na druhém disku
- Přílohy
-
- ntldr.jpg (20.02 KiB) Zobrazeno 726 x
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli tomu dobře rozumím tak máš připojenou v PC jen mechaniku CD/DVD a ten a ten Sata disk, je to tak. Jestliže je disk prázdný, nebo bez nainstalovaného OS, tak se nediv že nenaběhne systém. Po stisku tlačítka start na bedně klikej na klávesu Delete a po naběhnutí BIOSu, se podívej, zda je tam disk zobrazen.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic- já mam jeden HDD na ID kabel tam je os a druhý je Sata a mechanika je sata disk se mi zobrazí dám uložit změny ale nic pořád stejné
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 19:01) ---
Takže to znamená že mám
ID HDD-400gb s os 7
Sata 250gb prázdný
sata mechanika
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2014 19:01) ---
Takže to znamená že mám
ID HDD-400gb s os 7
Sata 250gb prázdný
sata mechanika
PC 1.
PC 2.
► Zobrazit spoiler
PC 2.
► Zobrazit spoiler
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém je v tom,že máš v biosu nadefinovaný (možná už je to v základu) jako první disk SATA.Proto se nemůže načíst NTLDR neboli spouštěcí soubor Windows,který je na tom IDE disku.Musíš v biosu změnit prioritu bootování na ten IDE disk.Poznáš ho podle názvu a velikosti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3438
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50