Nabíjení baterie u ntb Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nabíjení baterie u ntb Vyřešeno
Dobrý den, koupil jsem si nový ntb lenovo G500 (http://www.mironet.cz/lenovo-ideapad-g5 ... +dp195862/) byl bez operačního systému a já si tam nainstaloval windows 7 64bit professional. Notebook byl asi plánovaný na windows 8, protože ovladače byli jen na w8. A teď mám problém, že baterie je nabitá na 60% a píše to, že je napájení ze sítě a nenabíjí se. Když jsem baterii trochu vybil zhruba na 40% tak se začala nabíjet, ale zase jen do 60%. Je to hardwarevá chyba nebo softwarová, jdou někde ty meze nabíjení nastavit? Jde o to jestli mám kvůli tomu ntb reklamovat... Díky
-
- Pohlaví:
Re: Nabíjení baterie u ntb
Jestli to jde nastavit by mohlo být v manuálu. Někdy tam bývá jakýsi soft na formátování baterky, ale zkušenosti s tím nemám.
Obavam se ze nemuzes reklamovat nefunkci neceho v nepodporovanem operacnim systemu.
Podle popisu to ale vypada ze je to takhle nastavene, v kazdem pripade je nutne doinstalovat od Lenova vsechny obsluzne aplikace - pokud existuji pro Windows 7.
Podle popisu to ale vypada ze je to takhle nastavene, v kazdem pripade je nutne doinstalovat od Lenova vsechny obsluzne aplikace - pokud existuji pro Windows 7.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
troymclure píše:jdou někde ty meze nabíjení nastavit?
Ano, jdou nastavit. Dobijeni do 60% je jedna z cest, jak prodlouzit zivotnost akumulatoru a je ve vychozim nastaveni zapnuta.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A nevíte prosim Vás, kde by se to mělo nastavovat? Jestli v biosu nebo někde v ovládacích panelech?
A windows 7 jsou pro zařízení podporovány, na stránkách jsou ovladače k tomuto systému dostupné.
A windows 7 jsou pro zařízení podporovány, na stránkách jsou ovladače k tomuto systému dostupné.
-
- Pohlaví:
v kazdem pripade je nutne doinstalovat od Lenova vsechny obsluzne aplikace
Ted si nejak protirecis - platit muze pouze jedno:
"Notebook byl asi plánovaný na windows 8, protože ovladače byli jen na w8"
"A windows 7 jsou pro zařízení podporovány, na stránkách jsou ovladače k tomuto systému dostupné."
Pokud jsou na webu ovladace pro W7, tak stahni od Lenova jejich aplikaci na aktualizaci, ta doinstaluje vsechno co je potreba.
"Notebook byl asi plánovaný na windows 8, protože ovladače byli jen na w8"
"A windows 7 jsou pro zařízení podporovány, na stránkách jsou ovladače k tomuto systému dostupné."
Pokud jsou na webu ovladace pro W7, tak stahni od Lenova jejich aplikaci na aktualizaci, ta doinstaluje vsechno co je potreba.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
To jsem se špatně vyjádřil, k ntb byla na cd pouze ovladače na w8. Ale na stránkách lenova jsou i na w7. Tak se tam zkusím podívat po nějakém softwaru k baterii teda
Zeus: neber to tak, že nesouhlasím s tvým názorem, ale jak nabíjení jen na 60 procent prodlužuje životnost akumulátoru? Já myslel, že jde jen o počet nabíjecích cyklů...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takže děkuji všem zúčastněným za pomoc, problém je vyřešen. Byl to opravdu softwarem od lenova, který jsem doinstaloval (Lenovo Energy Management). Kde jde zvolit plně nabitá baterie(100%) nebo režim ochrany baterie(60%).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3901
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2666
-
od kecalek
20 led 2025 16:06
-
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2449
-
od kecalek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2346
-
od p3v4x