Přepájení kondenzátorů na základní desce
-
- Pohlaví:
Re: Přepájení kondenzátorů na základní desce
El Diablo, bavíme se o pájecí stanici, ale ano, přepálená smyčka u trafopájky by mohla udělat paseku.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaká smyčka?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
El Diablo píše:Hlavně se ti nesmí přepálit smyčka...
Jaká smyčka? V pájecí stanicí? ještě ji mám v záruce.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:El Diablo, bavíme se o pájecí stanici, ale ano, přepálená smyčka u trafopájky by mohla udělat paseku.
Poslední dobou se bavíme o trafopájce a ano s přepálenou smyčkou mám negativní zkušenost...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A začni tím, že si dáš do trafopájky novou pájecí smyčku. Zabráníš tak tomu, čím Ti vyhrožuje El Diablo! 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak už jsou venku. Já blbec si koupím pájecí stanici, aby bylo všechno košér a ono to s ní nejde.
(tak aspoň se mi budou hezky pájet součástky na DPS )Trafopájkou to šlo dobře. Smyčku jsem si dal rači novou. Zítra koupím adekvátní kondíky a dám vědět jestli deska ožila. Zatím moc děkuji za rady. :-)

-
- Pohlaví:
Však to košér je, jenom různé přístroje jsou na různé věci. Až budeš letovat okapy, pak trafopájky nestačí.
U těch kondíků koukej jakou snesou teplotu, aby se ti za týden zase nenafoukli.
U těch kondíků koukej jakou snesou teplotu, aby se ti za týden zase nenafoukli.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře děláš, hochu. Ty adekvátní kondíky nemusí mít přesně stejnou kapacitu, musí se Ti mechanicky vejít do desky a dohromady musí mít alespoň 70% kapacity těch původních. Nedej na to, co se tady obecně tvrdí, že ty kondíky musí být stejné, se stejnou kapacitou, stejným ESR a pod. BLBOST! Mám vyzkoušeno, že ty kondíky vyměním za běžně dostupné kondíky o podobné kapacitě a PC běhá jako nové. Nenech se zmást nějakými blbostmi! A ty PC mi už běhají 3 roky a kondíky nevykazují známky problémů!!
A teď tady zase budu bit od "odborníků"
PS: Mám vyzkoušeno, že pokud nepoklesne kapacita filtračních kondíků kolem CPU na méně, než 10% původní kapacity, PC furt jede a jede a jede
A teď tady zase budu bit od "odborníků"

PS: Mám vyzkoušeno, že pokud nepoklesne kapacita filtračních kondíků kolem CPU na méně, než 10% původní kapacity, PC furt jede a jede a jede

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Tak bit nebudeš, alespoň ne ode mne protože nejsem odborník, ale nenaváděj ho k nějakým kravinám.
a) jedna věc je s jakou kapacitou bylo v konstrukci počítáno
b) druhá věc je, jak je možné to nahradit ošidit
Pokud mám možnost použít doporučené součástky pak je použiji, a při dnešní nabídce tomu nic nebrání!
a) jedna věc je s jakou kapacitou bylo v konstrukci počítáno
b) druhá věc je, jak je možné to nahradit ošidit
Pokud mám možnost použít doporučené součástky pak je použiji, a při dnešní nabídce tomu nic nebrání!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nejde o ošizení. Obvykle všechny kondíky kolem CPU jsou spojeny paralelně a pak stačí těch 70% (někdy i 40-50%) kapacity a s kvalitnímy kondíky bude PC běhat dalších 10let. A to mám z vlastní zkušenosti! Fórum není na dlouhé řeči, tohle bych radši řešil (a vyřešil) u piva
.

-
- Pohlaví:
To opravdu není na řeči. Potom by bylo dobré doporučit výrobci aby tam dával kondíky s poloviční kapacitou. On by něco ušetřil a deska by mohla být o trochu levnější.
To že není nutné v bytě používat pojistky, ale stačí dva, tři, čtyři drátky z licny vím dávno. Ale nikomu bych to nedoporučoval.
To že není nutné v bytě používat pojistky, ale stačí dva, tři, čtyři drátky z licny vím dávno. Ale nikomu bych to nedoporučoval.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7905
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 5255
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 pro 2024 15:31
-
-
- 29
- 5374
-
od Sirkosta