PC se nerozběhne

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PC se nerozběhne

Příspěvekod guest » 19 úno 2013 12:20

Nic na tom není.
To je chyba systémového svazku.
V případě Windows XP stačí spustit Konzolu pro zotavení z instalačního média, opravit VBR svazku pomocí příkazu FIXBOOT a opravit souborový systém pomocí chkdsk /f (případně chkdsk /r)

Nabootuješ Win a klávesou R /snad/ se dostaneš do příkazového řádku. Tam napíšeš fixboot a potvrdíš. Následně tam našíšeš chkdsk /f (případně chkdsk /r) a opět potvrdíš. Proběhne kontrola disku. Vyřízeno a mělo by to fungovat.
Přílohy
fixboot.JPG

Reklama
Haspik21
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Haspik21 » 19 úno 2013 12:24

Blue Spirit píše:Klávesnící to jistě není :-) Ale potřebuješ PS/2 aby se dalo s počítačem pracovat.

Nestačí náhodou když v biosech zapne USB klávesnici? :smile:
AMD FX-6300 6x @4,8Ghz|Gelid Solution Tranquillo rev.2| 2x Corsair Vengeance Low Profile 4GB DDR3 1600 |MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|MSI 990FXA-GD55|OCZ ZS Series 550W

guest

Příspěvekod guest » 19 úno 2013 12:26

To jistě stačí, ale nejprve se musí do Biosu dostat. :-)
Nyní když má PS/2 se tam dostane a může si to nastavit. Pak už bude moci používat USB.

Haspik21
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Haspik21 » 19 úno 2013 12:29

Já mám za to, že do biosu se dostane i když to nemá ještě nastavené. :idea: možná se pletu :D
AMD FX-6300 6x @4,8Ghz|Gelid Solution Tranquillo rev.2| 2x Corsair Vengeance Low Profile 4GB DDR3 1600 |MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|MSI 990FXA-GD55|OCZ ZS Series 550W

guest

Příspěvekod guest » 19 úno 2013 12:44

Možné to je, ale moje USB klávesnice před zavedením systému nefunguje. Nejdou ani klávesy Delete a F2.

zdeni_k
nováček
Stav:

Příspěvekod zdeni_k » 21 úno 2013 11:37

asi se zeptat jako uplnej IT blbec, ale kde sezenu konzoli pro zotaveni a fixboot v pripade, ze mam 1.nelegalni win a za 2. nemam uz ani instalacni CD k winXP??

guest

Příspěvekod guest » 21 úno 2013 11:43

asi se zeptat jako uplnej IT blbec, ale kde sezenu konzoli pro zotaveni a fixboot v pripade, ze mam 1.nelegalni win a za 2. nemam uz ani instalacni CD k winXP??

1)
Nabootuješ Win a klávesou R /snad/ se dostaneš do příkazového řádku. Tam napíšeš fixboot a potvrdíš. Následně tam našíšeš chkdsk /f (případně chkdsk /r) a opět potvrdíš. Proběhne kontrola disku. Vyřízeno a mělo by to fungovat.

2) Pokud nemáš legální Win mohl si to napsat ihned a ušetřil bys všem mnoho práce. Viz. Pravidla fóra

Obecná pravidla fóra PC-HELP.CZ

1. Obecně

fórum je zásadně proti jakémukoliv šíření nelegálního obsahu. Jakákoliv přímá či nepřímá snaha uživatele o takovéto šíření bude řešena odstraněním příspěvku, případně dalšími kroky (upozornění přes SZ, žlutá karta, vyloučení z fóra atd.)

zdeni_k
nováček
Stav:

Příspěvekod zdeni_k » 21 úno 2013 11:57

pro upresneni. Na PC na kterem se problem vyskytl nainstalovan legalni winXP JE, ale bohuzel jiz nemam instalacni CD

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2013 13:08) ---

takze se mi povedlo vypalit iso konzoly pro zotaveni dle tveho navodu.
Nicmene pri zadani prikazu (podle printscreenu ktery si mi poslal) mi to pise tohle:
C:\>Documents and Settings\Administrator>fixboot_
The command is not recognized Type HELP for a list of supported commands

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2013 16:29) ---

Dodatečně ještě prosím o další radu na zmiňované téma.

Povedlo se mi vypálit konzoli pro zotavení. Nabootoval jsem CD. Nicméně po zadání příkazu fixboot mi to napíše - FIXBOOT cannot find the system drive, or the drive specified is not valid.
Prosím o radu

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2013 16:30) ---

Dodatečně ještě prosím o další radu na zmiňované téma.

Povedlo se mi vypálit konzoli pro zotavení. Nabootoval jsem CD. Nicméně po zadání příkazu fixboot mi to napíše - FIXBOOT cannot find the system drive, or the drive specified is not valid.
Prosím o radu

guest

Příspěvekod guest » 21 úno 2013 16:36

To vypadá, že nevidí disk. Tak musíš vydržet, zeptám se vzdělanějšího kolegy, až bude k dispozici. :huh:

zdeni_k
nováček
Stav:

Příspěvekod zdeni_k » 21 úno 2013 16:59

Ok vydržím:) a děkuji

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 21 úno 2013 18:00

Nejprve spusť chkdsk /r.
Pokud ani ten nenalezne spouštěcí svazek, máš smůlu. Pravděpodobně to vše bude způsobeno závadou disku.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

zdeni_k
nováček
Stav:

Příspěvekod zdeni_k » 21 úno 2013 18:14

při zadání tohoto příkazu ( C:\>chkdsk/r ) je odpověď: the commad is not recognized Type HELP for a list of supported commands
při zadání příkazu s mezerou mezi lomítkem je odpověď: the volume appears to contain one or more unrecoverable problems

takže mám nejspíš fakt smůlu

Zpět na “Problémy s hardwarem”