Odstínění myši od statické elektřiny Vyřešeno
Re: Odstínění myši od statické elektřiny
Ta myš je z plastu, nemáš co jak izolovat. Ten výboj je prostě tak silnej, že přeskočí přes ty plasty a dá to ránu. To samý se stane, třeba když deku hodíš na počítač. Přeskočí výboj do resetu, a počítač se ti restartuje.
Just Fucking Google It!
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ale když to u jiných nedělá, tak tam asi něco být musí... Já bych ti přál, aby jsi to zažil
Vám všem
Abyste věděli, co je to za muka... 

Mě taky všechno kope, myju si ruce, kopne mě voda. Zavřu dveře, kopne mě klika. Sundám si mikinu, stojej mi vlasy. Takže dík, nechci 

Just Fucking Google It!
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, a vypínáš si co půl hodiny kompa tím že šáhneš na myš? 

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nechtěl jsem původně vůbec do tohoto vlákna zasahovat, ale nedá mi to.
Čím dál tím víc jsem přesvědčený o špatném zemnění PC/ntb. Nemáš náhodou Tvé přístroje připojené přes nějakou "homemade" prodlužovačku, která má třeba jen 2 žíly? Pak je možné, že ten statický výboj nevzniká díky Tvému nevhodnému oblečení, obutí a chlupatému zadku, ale na vině můžou být naopak nevhodně uzemněné přístroje, na jejichž kostrách (i "kostrách") se pak díky vf spínaným zdrojům indukuje vysoké napětí o nepatrné energii, jehož výboj pak je výsledkem uzemnění té kostry přes Tvé tělo. Nejjednoduší zkouška je fázovou (doutnavkovou) zkoušečkou. Pokud bych měl pravdu, rozsvítí se doutnavka zkoušečky už při pouhém přiblížení ke kostře přístroje - PC/ntb. Ta myš může mít třeba jen nevhodnou (nebo spíš naopak velmi vhodnou) konstrukci, která ten jev ještě podpoří.
Čím dál tím víc jsem přesvědčený o špatném zemnění PC/ntb. Nemáš náhodou Tvé přístroje připojené přes nějakou "homemade" prodlužovačku, která má třeba jen 2 žíly? Pak je možné, že ten statický výboj nevzniká díky Tvému nevhodnému oblečení, obutí a chlupatému zadku, ale na vině můžou být naopak nevhodně uzemněné přístroje, na jejichž kostrách (i "kostrách") se pak díky vf spínaným zdrojům indukuje vysoké napětí o nepatrné energii, jehož výboj pak je výsledkem uzemnění té kostry přes Tvé tělo. Nejjednoduší zkouška je fázovou (doutnavkovou) zkoušečkou. Pokud bych měl pravdu, rozsvítí se doutnavka zkoušečky už při pouhém přiblížení ke kostře přístroje - PC/ntb. Ta myš může mít třeba jen nevhodnou (nebo spíš naopak velmi vhodnou) konstrukci, která ten jev ještě podpoří.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No nevím, nejsem elektrikář takže nějaké zkoušečky u mě doma nenajdeš
A víš co, na stolním PC, když třeba přitisknu ucho k nějakému zadnímu šroubku, tak cítím jak bedna probíjí ale to mam tak už mraky let a nikdy to nedělalo neplechu. Až teď s touto myší. Tak dejme tomu, možná je to důvod proč na ty výboje do myši také reaguje tak brutálně. Ale na NTB zase třeba kolikrát dostanu kopanec od klávesnice, vždy z místa kolem mezerníku ale nic se nestane. Žádné restarty, zatuhnutí nebo BSOD... Neříkám, že rozvody elekriky tu mám ideální, to asi ani zdaleka ne. Ostatně, jsou to ještě ty původní které se do panelových domů instalovali před X lety když je stavěli ale s tím nic moc neudělám. Jedině koupit nějakou tu přepěťovou prodlužovací rozdvojku což už jsem se několikrát chystal udělat ale vždy z toho nějak sešlo. Každopádně otázkou je, abych nevyhodil několik stovek a k ničemu to nebylo...

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jinou židli...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno na druhém PC je obyčejná dřevěná židle... Navíc, občas ho mám puštěný a když tam je potřebuju něco udělat, ani si nesedám a stejně lítají blesky...
..
Naposledy upravil(a) LaB dne 04 dub 2013 11:29, celkem upraveno 1 x.
Hmm, tak než začneš trhat dráty ze zdi, tak se koukni do první zásuvky v bytě, pokud je to něco jako jsem řešil s elektrikou doma, měla by být hned pod jističema na chodbě, klasika je, že dráty od jističů jsou vedeny pod plechovým krytem a z něj je vyvedena i ta zásuvka tak se do ní mrkni, vlhkost co se tam kumuluje za ty roky dělá hezkou parádu....... je to patrné i bez zkoušečky. 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já bych hlavně doporučil, aby se to toho nevrtal sám, bez jakékoliv znalosti "elektriky". Hravě bychom mohli mít o jednoho kolegu méně.
Určitě máš ve svém okolí někoho, kdo bude vědět, která bije (nejen tebe) a zásuvky ti zkontroluje. Pokud ne, zajdi do hospody a zeptej se chlapů v modrákách, jestli tam není elektrikář...
Určitě máš ve svém okolí někoho, kdo bude vědět, která bije (nejen tebe) a zásuvky ti zkontroluje. Pokud ne, zajdi do hospody a zeptej se chlapů v modrákách, jestli tam není elektrikář...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Mno, tak nejsem zase úplný jelito a nenechám se zabít elekřinou. Ze zásuvky jsem dostal jednou a děkuji bohu za silné srdce ale podruhé už si dám fakt majzla....
Jinak, pokud myslíš ten svítící šroubovák tak něco takového doma máme ikdyž jsem nikdy nemohl přijít na to, k čemu to slouží...
Co máš přesně na mysli s tou zásuvkou pod jističema?

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1514
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
21 lis 2024 11:41