Tak ať mu uvedou tu neodbornou montáž? Konkrétní příčinu.
Zajímalo by mě, jak získá taková "odbornost" na montáž základní desky.
Vyzkratovaná základní deska
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vyzkratovaná základní deska
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Myslíš že pomůže když tam zítra zavolá?
Tak je tam prý napsáno něco ve smyslu že se na neodbornou montáž nevztahuje záruka.
Tak je tam prý napsáno něco ve smyslu že se na neodbornou montáž nevztahuje záruka.
MacBook Pro 13 Retina TouchBar 2016
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano. Ať mu vysvětlí tu neodbornou montáž. Mám seskládáno stovky sestav, ale žádný papír "odborník" nemám.
Jak jsem psal. Pokud tam není mechanické poškození, nemůžou argumentovat neodbornou montáží. Takže ať se nenechá vysmát.
Ať řekne, že použil antistatické rukavice při manipulaci s deskou a kostra PC byla uzemněná.
//a šel bych se podívat do CZC, jak tam ti jejich "odborníci" bouchají sestavy.
Jak jsem psal. Pokud tam není mechanické poškození, nemůžou argumentovat neodbornou montáží. Takže ať se nenechá vysmát.
Ať řekne, že použil antistatické rukavice při manipulaci s deskou a kostra PC byla uzemněná.
//a šel bych se podívat do CZC, jak tam ti jejich "odborníci" bouchají sestavy.
Dobře, tak díky moc za tvou pomoc d1amonde.
Pokud mu to nějak vysvětlí, a řeknou mu že na to "nějak" přišli že je ta deska vyzkratovaná, čím se má argumentovat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2013 14:45) ---
Tak jsme se oba shodli na tom že bude nejlepší napsat jim e-mail, protože oba mluvit moc neumíme.
Mám jim napsat něco ve stylu "Dobrý den, základní deska byla montována odborníky a kostra PC byla uzemněná. Základní deska byla nefunkční již při prvním zapnutí..." ?
Pokud mu to nějak vysvětlí, a řeknou mu že na to "nějak" přišli že je ta deska vyzkratovaná, čím se má argumentovat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2013 14:45) ---
Tak jsme se oba shodli na tom že bude nejlepší napsat jim e-mail, protože oba mluvit moc neumíme.
Mám jim napsat něco ve stylu "Dobrý den, základní deska byla montována odborníky a kostra PC byla uzemněná. Základní deska byla nefunkční již při prvním zapnutí..." ?
MacBook Pro 13 Retina TouchBar 2016
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zavolej tam a zeptej se, co si představují pod neodbornou montáží a zda byla deska mechanicky poškozena. Elektrické poškození je sice možné, ale nejde dokázat čí vinou. A vzhledem k tomu, že je deska nová, tak je vada z výroby celkem nasnadě.
-
- Pohlaví:
Pánové dovolím si přidat názor. Jak už bylo psáno je možné při špatné manipulaci desku např. zkratem poškodit.
Nevím jací odborníci to tam stavějí, ale ze svého okolí vím, že běžně to stavějí úplní amatéři, pro které pojmy Volt a Ampér jsou pojmy neznámými.
U velkých firem bych ale počítal s většími odborníky a ti by měli /netvrdím že umí/ umět poznat zda deska byla odpálena např. zkratem.
Pokud toto tvrdí, nedá se moc diskutovat, protože oni nic dokazovat nemusejí. Jedině kupující si může nechat udělat na své náklady odborný posudek a potom se obrátit na soud.
Nevím jací odborníci to tam stavějí, ale ze svého okolí vím, že běžně to stavějí úplní amatéři, pro které pojmy Volt a Ampér jsou pojmy neznámými.
U velkých firem bych ale počítal s většími odborníky a ti by měli /netvrdím že umí/ umět poznat zda deska byla odpálena např. zkratem.
Pokud toto tvrdí, nedá se moc diskutovat, protože oni nic dokazovat nemusejí. Jedině kupující si může nechat udělat na své náklady odborný posudek a potom se obrátit na soud.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pochybuju že někdo v republice má konzole na diagnostiku základních desek. Jak chceš na tranzistoru poznat, že byl proražený něčím tak malým, jako je napětí výboje statické elektřiny na ruce?
-
- Pohlaví:
Tak to se pochopitelně nepozná, stejně jako přepálený odpor. Ty proudy jsou tak malé, že to není viditelné. Bohužel jsem pořádné schéma základní desky neviděl, nicméně si myslím, že na jako jiných zařízeních tam budou měřící body.
Netvrdím že tam jsou, ale předpokládám to. A pokud tam skutečně jsou, dá se příčina závady najít.
Nechce se mi uvěřit, že ti mechanici tam se rozhodují podle toho jak se vyspí, když u jedné desky reklamaci uznají a u druhé ne.
Netvrdím že tam jsou, ale předpokládám to. A pokud tam skutečně jsou, dá se příčina závady najít.
Nechce se mi uvěřit, že ti mechanici tam se rozhodují podle toho jak se vyspí, když u jedné desky reklamaci uznají a u druhé ne.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já zase nevěřím tomu, že se vyplatí CZC, aby si platili technika co jim kontroluje desky, resp. cokoliv co jim jde na reklamaci...
Kdybych nedělal na reklamačním oddělení, tak to nezmiňuju.
Kdybych nedělal na reklamačním oddělení, tak to nezmiňuju.
-
- Pohlaví:
Já se s tebou nepřu. Když nemají technika, tak podle jakého klíče uznávají či neuznávají záruku a kdo to dělá, když ne technik?
Ale my to tu nevyřešíme, resp. tazateli nepomůžeme. Pokud to nezpůsobil, může se soudit.
Ale my to tu nevyřešíme, resp. tazateli nepomůžeme. Pokud to nezpůsobil, může se soudit.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já se taky nepřu, jen říkám své zkušenosti. Velké firmy nějakou dobu provozovali technické oddělení, kde se testovaly závady. Jenže pak se přišlo na to, že je levnější to poslat na repas k výrobci.
A skutečně, ať mu sdělí jak to bylo neodborně poškozeno a podle toho bych se rozhodoval, zda to dát na ČOI nebo ne.
A skutečně, ať mu sdělí jak to bylo neodborně poškozeno a podle toho bych se rozhodoval, zda to dát na ČOI nebo ne.
-
- Pohlaví:
Na závěr bych dodal, že zrovna s technikama z CZC jsem v minulosti několikrát chatoval a opravdu se mi dostalo odborné rady. Je to ale asi před osmi lety a tak nevím zda tam ta služba /chat/ ještě funguje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2071
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
08 led 2025 15:47
-
-
- 29
- 5402
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
- 3
- 3115
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2968
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3194
-
od šulda