Jak nastavit first boot device u ntb? Vyřešeno
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak nastavit first boot device u ntb?
nechápu o čem se bavíme, co po mě chceš? vypnout EUFI bios? tím vypnout myslíš, dát na disable?
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Oxxid píše:BTW. Boot menu ten notebook nemá? Nemyslím přímo vstup do BIOSu...
boot menu, jako z čeho si chci vybrat, aby notebook nabootoval? nemyslím si, protože už jenom při startu se načítá logo se Samsungem (samsung laptop), ale že by pod tím bylo něco "to run bios pres..." žádný text při startu notasu prostě.[/quote]
Spousta počítačů nabízí tzv. BOOT menu bez vstupu do BIOSU... Třeba F11 nebo F12 při startu.

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
"Spousta počítačů nabízí tzv. BOOT menu bez vstupu do BIOSU... Třeba F11 nebo F12 při startu"
F11, F12 jsem zkoušel. nic...
F11, F12 jsem zkoušel. nic...
Fakt netušim, která klávesa by to mohla být... Na mém NTB i PC to je. Prostě jednorázově si vyberes ze kterého zařízení chceš BOOTovat. Jinak mě asi nic nenápadná.
Můžeš napsat přesný typ ntb?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Už jsem viděl i F8 a F10. I mě udivilo použití F8, protože tou se vyvolává nabídka nouzového stavu, ale bylo to tak.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
wattmetr píše:Můžeš napsat přesný typ ntb?
http://www.samsung.com/cz/consumer/netbooks-notebooks/notebooks/essential/NP355V5C-S06CZ
ITCrowd píše:Už jsem viděl i F8 a F10. I mě udivilo použití F8, protože tou se vyvolává nabídka nouzového stavu, ale bylo to tak.
jo, díky, je to klávesa F10, po načtení nabídky, z čeho chci bootovat se objeví 2 položky=>"Windows boot manager" a "boot menu", který po stisknutí se vrátí do biosu.
Takže co dál?

-
- Pohlaví:
Dál si dáme deli 
Pokud na tom byly Win8, pak je zřejmě nastaveno UEFI a SecureBoot. To musíš vypnout.
Zrovna teď se kolega trápí s nějakým samsungem. Pomohl až default BIOS.

Pokud na tom byly Win8, pak je zřejmě nastaveno UEFI a SecureBoot. To musíš vypnout.
Zrovna teď se kolega trápí s nějakým samsungem. Pomohl až default BIOS.
Někde je chyba, typ ntb, který jsi mi napsal, asi má jiný BIOS než uvádíš Ty. V "Users manual" je to poměrně podrobně popsáno, ale nesedí to na Tvé údaje.
Takže se omlouvám, neumím pomoci.
PS: Ten Users manual je zde http://www.manualslib.com/download/4211 ... 50e7c.html v seznamu je i Tvůj typ.
Takže se omlouvám, neumím pomoci.
PS: Ten Users manual je zde http://www.manualslib.com/download/4211 ... 50e7c.html v seznamu je i Tvůj typ.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říká moje stará: "přiznejme si to, to bylo trapné"
když už tak "A co teď?" a "teď si dáme deli" a ne, "dál si dáme deli" 
Secure boot jsem dal teda disable, a radši jsem to vyscreenoval a pošlu to a zeptám se, než něco špatně udělat, protože bios je velmi citlivý a nechci to "potento", protože to píše, že když špátně vyberu, tak OS ani nemusí načíst.

Secure boot jsem dal teda disable, a radši jsem to vyscreenoval a pošlu to a zeptám se, než něco špatně udělat, protože bios je velmi citlivý a nechci to "potento", protože to píše, že když špátně vyberu, tak OS ani nemusí načíst.
Já si myslím ze to bude OK. Ted bych s tímto nastavením zkusil výše uvedené kroky, jestli se zadaří..
warcraftan píše: protože to píše, že když špátně vyberu, tak OS ani nemusí načíst.
To je sice pravda, ale vždycky můžeš v BIOSu přepnout zpátky

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2276
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 20:02
-
- 2
- 1898
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 10510
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4388
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11892
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”