Jak tisknout opravdu černobíle? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

souky5
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Jak tisknout opravdu černobíle?

Příspěvekod souky5 » 16 dub 2014 13:08

a všechny inkousty sou nový ?

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 dub 2014 13:09

Zapomínáte na jednu věc a to je čištění. Bez občasného pročištění trysek (a tím tedy i ubývání barevných inkoustů) bude tiskárna na vyhození. Děje se to zcela automaticky a nezakážeš to ...

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mistr moskva » 16 dub 2014 13:16

Souky5: Dovol, abych i já zde napsal své OMFG. V kostce můj problém. Nemám modrou barvu. Chci tisknout jen černobíle. Nejdete to.

Tudíž cartrige s modrou barvou nejen, že není nový, on je dokonce zcela prázdný.

X tímhle argumentovali na podpoře HP hned po té co je jeden uživatel označil za zloděje :)

Jak tak koukám na ten manuál, jak by jste si vy vyložili tenhle úryvek?

Obrázek

---doplněno:
Tak jsem zkoušel stáhnout ten firmware a udělat aktualizaci. Ale pořád to po mě řve: "zařízení je zaneprázdněno" nebo něco v tomhle smyslu. Samozřejmě že zařízení je zaneprázdněno, protože se neustále dožaduje cartrige s modrou barvou. Možná je to jen konspirační teorie, ale připadá mě, že to takhle mají udělané schválně, abych jim tam nenatahal nějaký neorginální firmware, který by je s tou jejich prodejní politikou poslal do háje :)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 dub 2014 14:50

Tak pokud vyjdu ze své tiskárny, tak ty 4 týdny (pokud to není špatně přeloženo z angliny) na černobílý provoz trvá (zhruba) zobrazení varování o docházení (barevného) inkoustu a skutečným vyčerpáním poslední kapičky právě čištěním. Vždy ale riskuješ poškození tiskárny právě zaschnutím. Jestli už nejde tisknout černobíle vůbec, jsi s barvou zcela na dně.

Nebuď škrt a kup barvu, kdy jsi kupoval tiskárnu, musel si vědět, že to znamená náklady, při špatném výběru značné náklady. Jestli ti docházejí peníze, můžeš si přivydělat, třeba zde >>> viewtopic.php?f=62&t=130006 - tímto upozorňuji všechny potencionální zájemce o peníze od státu (brigádu), že čas je pouze do 19. 4. 2014 23:59:59. Jestli dobře chápu registrační stránku, je ještě po celé ČR volno 8784 míst z celkových 15 000. Pokud někde bude podlimitní stav, MÚ si (samozřejmě protekčně) dosadí lidi sám. Zatím toho využili (prostřednictvím mě) jen 2 osoby ...

Osobně jsem výběr tiskárny neošidil a vybíral opravdu pečlivě. Vyloučil jsem značku HP (experti na odírání) i Epson (obdoba jako HP). Zvolil jsem Canon a radši jsem vrazil do tiskárny pár tisíc, abych měl samostatné náplně pro všechny barvy a větší nádržky na inkoust, než tomu bývá u laciných tiskáren. Díky samostatným nádržkám též není problém ruční doplňování nádržek, ale ještě jsem to nikdy nemusel použít. Ještě před koupí jsem totiž vyhledal e-shop, kde je cena velmi výhodná a i když jsem už vyměňoval spíš desítky (než jednotky) kartridží, zatím ani jediný problém. Tedy až na jednu kartridži, která byla divná a nefungovala, za tu jsem dostal náhradou jinou. Takže suma sumárum, při tisku se nijak neupejpám a klidně tisknu celoA4 barevné fotky až k okrajům, tisknu vlastní letáky a podobně. Kartridže jsou sice kompatibilní (jiný výrobce než tiskárny), ale nekupte to, když mě jedna kartridž v průměru vyjde na 30 Kč (tisk jedné A4 barevně v průměru na 1 - 2 Kč), originál náplně se dají koupit i přes 200 Kč. Tedy celý multipack mě vyjde na 150 Kč, originál by vyšel klidně přes 1 000 Kč (ojediněle k sehnání - ale myslím, že také jen kompatibilní - za 500 - 600 Kč) ...

Zájemcům pošlu do SZ odkaz na ten můj e-shop, má nejen značku Canon. Můžete ušetřit stovky, tisíce ... tiskárna jednou odejde i když používáte originál náplně. Doporučuji náplně i s čipy, je to o pár korun více, ale bez problémů. Existují i jiné e-shopy než ten můj, kteří jsou o pár korun ještě lacinější, ale nemají tolik dobrých referencí zákazníků. Zde obrázek z e-shopu, co kupuji a za kolik (když kupujete jednotlivé kartridže, jsou o pár korun dražší:

snap0003593.jpg

P.S.: Ještě jedna věc, všichni výrobci tiskáren (nejen tiskáren, poslední dobou je to skoro všude) používají kurvítka, Canon není výjimka. To zařídí (možná i jen softwarově), že vám tiskárna odejde, většinou brzo po záruční době ... U Canonu to bývá jistá chybová zpráva, po ní končí tiskárna ve šrotu.

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mistr moskva » 16 dub 2014 15:15

X: Já tu tiskárnu dostal, ne koupil - takže výběr a ostatní zjišťování odpadl. Jinak díky za brigádu, ale jsem pracující člověk.

Jinak napsal jsem SZ vůli tomu odkazu.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 dub 2014 15:24

Máš to tam. Jsi hloupý, protože kdyby jsi měl zrovna práci, dostal bys volno ve státním zájmu a ještě bys měl plat od zaměstnavatele a současně i od státu, dle zákona. Dva platy za jeden časový úsek se vždy hodí :lol:

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mistr moskva » 16 dub 2014 15:34

X: promiň, ale nejsem. Pracuji ve státní správě u ozbrojených složek. Nepracuji podle zákoníku práce, ale podle služebního zákona. Na mě se tyto vyjímky nevztahují, protože zajištění státní bezpečnosti je dle státu považováno za větší prioritu.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 dub 2014 15:39

Dobře. Ale já už musím ... jdu rozvracet státní bezpečnost :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
    od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw)
    4
    2669
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 kvě 2025 13:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”