Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s GTX 970

Příspěvekod Martab » 03 úno 2015 14:56

Ovladače to někdy můžou zlepšit, ale tak či tak, grafika je vadná, tedy přímí směr reklamace.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 05 bře 2015 22:34

Tak zase zdravím grafiku sem dával reklamovat, měli ji tam cca. 2 týdny a prý je naprosto v pořádku.

Tady příkládám video kde ukazuji zmíněný problém: (Omlouvám se za kvalitu videa, ale kdyby byla klavita vyšší tak to nahrávám na youtube celí den)

*Doplnění videa : Jak sem psal problém mám u většiny her (hlavně to problikávání textur/stínů), takový to "rozmazávání" se děje hlavně u FC4 (Možná sem to viděl ještě v jedné hře, ale nebylo to tak výrazný) a to co na videu vidět nejde tak malé tečky (bíle artefaktíky) se mi sem tam objevují též v některých hrách, ale bohužel je těžký je někdy vyhledat. Když člověk díl hraje tak na ně narazí. A jak sem ve videu říkal tak v League of legens už ty artefakty nemám (předpokládám chyba hry či co).

Takže co si myslíte, lze to nějak opravit? Někde něco udělat či je to chyba her.. Psali že kdybych ji chtěl znova reklamovat tak ať udělám dokumentaci, stačilo by to?

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 05 bře 2015 23:54

Udělej něco kratšího, nekomentovanýho (dej tam třeba hudbu), kvalitnějšího (ať je všechno pěkně vidět) a vytříhej tam jen části kde je to vidět a ať ta část má max 10 sec (víc části samozřejmě) protože koukat 9 minut jak hledáš chyby neni zrovna nejlepší způsob a na reklamaci by ti to určitě neuznali.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 bře 2015 08:54

Reklamaci uz jednou neuznali.

Tedy existuje jista pravdepodobnost, ze zavada se projevuje pouze na jednom pocitaci, ale ne v servisu ktery ma nastroje na diagnostiku.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 07 bře 2015 02:35

WinDroid : Pokusím se ještě něco natočit ve Full HD a vystříhat jen ty momenty kde to dělá chyby.

Jinak myslíte že by mohl být problém v kabelu, nebo celkově propojení grafiky s monitorem přes HDMI? Neměl bych koupit displey port a zkusit to propojit s nim? Třeba by to mohlo pomoci.

Monitor mám : http://www.czc.cz/aoc-i2369vm-led-monitor-23/132669/produkt

Jinak spec PC : http://www.czc.cz/dl637mtri0iqj88im4mjt05uve/seznam (Nechal sem si ho složit u CZC, ale grafiku dokupoval zvlášť)

U grafiky sem zapojil všech 8 pinů (ano zacvaklo to), jinak nvm jestli sem mohl někde něco pokadit :D. Pc si myslím že mám slušný tudíž by tam žádné problémy být neměli.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 07 bře 2015 07:16

Až na to SSD je ta sestava seskládaná více méně dobře (pokud taktuješ), výkonově by tam problém být rozhodně neměl. Kdyby to dělal kabel, tak by to spíš dělal v celém obrazu, né jen v jeho částech. Ideální by bylo, kdyby s měl možnost grafiku otestovat v nějakém jiném PC, jestli to dělá taky nebo ne.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 07 bře 2015 13:52

Nevím co s tím ssd všichni máte, oproti starému notasu co je pomalu v křemíkovým nebi a cca 13 let starým pc mi tato mašinka startuje až nějak moc rychle. A též se vše spouští nehorázně rychle, podle mě to účel splnilo (Krom toho nevycházeli finance a tohle byla nejlevnější varianta).

Jinak procák mám "přetaktovanej" v biosu přes ten MSI OC genie (prozatím to stačí dokud nevyřeším grafiku). Ale grafiku nevím kde otestovat, možná někoho najdu, ale většina lidí má dneska notasi :D.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2015 13:57

S tim SSD mame to, ze diky "funkci" kterou obsahuje dosahuje vykonu sotva polovicniho, nez je deklarovano.

"Jinak procák mám "přetaktovanej" v biosu přes ten MSI OC genie"

Coz by vysvetlovalo, proc se zavada v servisu neprojevila. Zrus pretaktovani procesoru a pak testuj grafiku.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 07 bře 2015 14:03

Já jen, že je to jedno z nejhorších SSD co se dá koupit a ikdyž má testy dobré, tak to co se teď prodává nemá s původní V300 absolutně nic společného (snad jen název). Jako ano téměř jakékoli SSD je lepší než plotnový disk, ale zase jak už jsem psal výše... A neví jestli cena je argument když BX100 je jen o 110Kč dražší... Ale je to tvé rozhodnutí, a už je pozdě jej měnit a i ten Kongston je lepší než klasické HDD.

http://diit.cz/clanek/pomaly-kingston-ssdnow-v300

WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod WinDroid » 07 bře 2015 15:40

Smutný je že to SSD je jedno z nejprodávanějších.. Na CZC dokonce úplně nejprodávanější.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 07 bře 2015 19:56

petr22- Tím to nebude, ten oc genie sem zapínal nedávno, navíc se mi to objevovalo už dávno předtím :)

Martab- O tom vím, předtím sem se s žádným ssd nesetkal, takže pro mě je to dostačující. (Na CZC v té době byl ve slevě = žádný 120gb SSD nebyl levnější)

Dneska sem si koupil score a v něm byla hra Thief, též celkem nová hra tak nainstaluju a uvidím jestli tam budu mít nějaký problémy.

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Bře 2015 02:47) ---

Měl sem možnost si zahrát toho thiefa a pozor řekl bych že zde bude jednoduší pořídit snímky. Teď už sem totiž přesvědčen že problém nebude ve hře. Nastavení sem měl podle nvidia experience (Doporučila vše na max. + DSR 2K rozlišení) dávám tedy ve hře test (něco jako v tom raiderovi benchmark) a hned od začátku až po konec testu všude problikávají textury, i při klasickém FHD rozlišení, ale hra se ani v 2K neseká. Zítra klidně natočím celej ten benchmark a hodím na youtube, ale už mám z toho hlavu kolem a říkám si proč zrovna já! Zač mě trestáš nvidie :D

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 08 bře 2015 18:48

Thief přes test benchmark co je přímo ve hře. Na začátku videa sem ještě hodil screen z gpu-z a cpu-z. Na tomto videu lze krásně vidět jaký mám problém ve většině her a neříkejte mi že to je normální :roll: (Btw. video konečně ve full hd)

EDIT: Pokud vás nezajimají screeny z gpu a cpu-z a krátký loading tak video začíná na 12s.

Zpět na “Problémy s hardwarem”