Pokud to fungovalo, tak to nemuze byt zpusobene BIOSem.
Nemuze si to najednou rict - ejhle, je 10 listopadu, od ted prestanu zobrazovat obraz dokud nebude aktualizovan BIOS.
Nefunguje PC
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunguje PC
Nefungovala ti, protože stačil ClearCMOS.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jak už sem psal, koupil jsem novou základovku, proto píšu, že je to dost možná Biosem.
Taky jsi psal ze jsi tydny neprovadel zadne hw zmeny.
Se starou zakdovko to funguje nebo ne?
Se starou zakdovko to funguje nebo ne?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ale já mluvím o té tvé reklamaci
.
Však, když máš funkční aspoň integrovanou, tak ho vyzkoušej aktualizovat... Ale taky mi to přijde jako blbost.

Však, když máš funkční aspoň integrovanou, tak ho vyzkoušej aktualizovat... Ale taky mi to přijde jako blbost.
Sestava v profilu.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- počítač přestal fungovat
- provedl sem výměnu komponentů, abych vyloučil kde vznikla chyba
- vypadalo to, že odešla základovka
- objednal sem novou základovku
- základovku sem osadil a znova ozkoušel, ale problém přetrval
- Vypojil sem grafiku a integrovaná grafika začala komunikovat s monitorem
Nevím jestli lze vyloučit, jestli je špatná deska, nebo grafika.
Grafika totiž na původní desce, když sem jí poprvé zapojil nereagovala, právě kvůli biosu, proto je možné, že na nové desce nereaguje grafická karta ze stejné příčiny jako posledně.
Bohužel nevím jak to ověřit, protože mám obavu že když aktualizuju Bios přijdu o nárok na případné vrácení zboží.
- provedl sem výměnu komponentů, abych vyloučil kde vznikla chyba
- vypadalo to, že odešla základovka
- objednal sem novou základovku
- základovku sem osadil a znova ozkoušel, ale problém přetrval
- Vypojil sem grafiku a integrovaná grafika začala komunikovat s monitorem
Nevím jestli lze vyloučit, jestli je špatná deska, nebo grafika.
Grafika totiž na původní desce, když sem jí poprvé zapojil nereagovala, právě kvůli biosu, proto je možné, že na nové desce nereaguje grafická karta ze stejné příčiny jako posledně.
Bohužel nevím jak to ověřit, protože mám obavu že když aktualizuju Bios přijdu o nárok na případné vrácení zboží.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, tys to totiž napsal trochu jinak:
"Když sem GPU koupil, tak sem jí vyreklamoval, protože nezobrazovala, v podstatě se počítač choval, jako právě teď. Nová tomu nepomohla, tak po nějaké diskuzi někoho napadlo aktualizovat Bios a opravdu to bylo právě tím."
Nevadí, neřeším...
Aktualizuj BIOS (nevím zda má deska nějaký soft, přes který to jde, ale MSI i GB to měly), o záruku tím nepřijdeš, leda by se aktualizace nezdařila, to nevím, zda by to uznali
. Ale víceméně rozházený obraz značí vadnou GK...
"Když sem GPU koupil, tak sem jí vyreklamoval, protože nezobrazovala, v podstatě se počítač choval, jako právě teď. Nová tomu nepomohla, tak po nějaké diskuzi někoho napadlo aktualizovat Bios a opravdu to bylo právě tím."
Nevadí, neřeším...

Aktualizuj BIOS (nevím zda má deska nějaký soft, přes který to jde, ale MSI i GB to měly), o záruku tím nepřijdeš, leda by se aktualizace nezdařila, to nevím, zda by to uznali

Sestava v profilu.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Asrock jde normálně oficiálně aktualizovat.
Odpoledne to vyzkoušim a uvidim jak to dopadne.
Ohledně biosu přece píšu dvakrát tu samou věc, jen je podruhé zestručněná.
Nejřív nefungovala na starém biosu, po aktualizaci fungovala, po Xměsících, přestala reagovat (z uživatelského pohledu), což může být samotnou grafikou, nebo zakladovou deskou. Základovou desku jsem pořídil novou, ale grafika stále nekomunikuje. To může být buď tím že je špatná grafika, nebo Biosem, jako tomu bylo po té co jsem poprvé osadil grafiku na starou základovku.
Už sem to napsal srozumitelněji? Už se v tom pomalu sám ztrácim.
Odpoledne to vyzkoušim a uvidim jak to dopadne.
Ohledně biosu přece píšu dvakrát tu samou věc, jen je podruhé zestručněná.
Nejřív nefungovala na starém biosu, po aktualizaci fungovala, po Xměsících, přestala reagovat (z uživatelského pohledu), což může být samotnou grafikou, nebo zakladovou deskou. Základovou desku jsem pořídil novou, ale grafika stále nekomunikuje. To může být buď tím že je špatná grafika, nebo Biosem, jako tomu bylo po té co jsem poprvé osadil grafiku na starou základovku.
Už sem to napsal srozumitelněji? Už se v tom pomalu sám ztrácim.
Ta stara zakladni deska s integrovanou grafikou (bez Radeonu ve slotu) funguje nebo ne?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
To sem nevyzkoušel, odpojil sem pouze přídavné napájení karty, ale nechal sem jí ve slotu. Proto jsem původně grafickou kartu jako závadu vyloučil. Integrovaná ale stejně jede přes nějakej paralelní obvod, takže by to prokazatelně příčinu nedokázalo, ne?
Poznal bys ze te puvodni desce nic neni a nekupoval bys zbytecne novou.
Ta grafika se musi ze slotu vyndat, i s odpojenym pridavnym napajenim je funkcni (tzn se neprepne obraz na integrovanou).
Ta grafika se musi ze slotu vyndat, i s odpojenym pridavnym napajenim je funkcni (tzn se neprepne obraz na integrovanou).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3742
-
od martanius
Zobrazit poslední příspěvek
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3289
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1715
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6008
-
od Atjov1
03 čer 2025 14:53
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4794
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”