Trhání her při pohybu kamery
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Trhání her při pohybu kamery
V počítači jsem vyzkoušel tři grafické karty - kromě 970 i 960 a 660 a u nich jsem 60 fps vždy zdaleka neměl. 9 měsíců mi hry běžely zcela plynule i se zapnutým v-sync. Když jsem ho vypnul, problém se nevyřešil. Jsem přesvědčen, že to bude způsobené hardwarem.
Odinstaluj a znovu nacisto nainstaluj ovladače pro myš. Mě tohle dělal Bloody Core od A4Tech.
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Až se dostanu domu, zkusím to. Používám 3 myši od Logitechu. Je možné, že se tam něco pere.
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Přeinstalování ovladačů klávesnice a myši nepomohlo. S úspěchem se nesetkala ani výměna monitoru. Na internetu se píše, že RAM stuttering způsobovat nemůže. Už mě nic nenapadá. PC jinak běží bez problému. Příští týden zkusím nahrát nějaká videa pro ukázku. Nyní nemám moc času.
Hm, tím pádem mě napadá jedině něco s CPU nebo.. systémem
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
A co konkrétně by mohlo být s CPU špatně? Zaschlá teplovodivá pasta? Je možné, aby se k procesoru dostal prach? Jak už jsem psal, teploty mám standartní.
To neumím určit, posledně co jsem zažil že byl špatný CPU, tak to bylo poznat na tom že nedokázal přehrát HD video ačkoliv předtím to jelo normálně, jenže to byla vylučovací metoda jak... od reinstalace systému až po výměnu všech komponent (psu, mb, ram, disku, chlazení...) nakonec CPU stejný za stejný a vše jelo. Těžko říct jak to poznat jinak. Možná nějakým benchmarkem bys zjistil možná výkyv popřípadě že bys nedosahoval stejných výsledků jako bys správně měl. Výměnou pasty na CPU nic nezkazíš, už vůbec ne když jsi to dlouho neudělal. Není možný že bys měl v PC nějakej malware nebo prostě že by systém ti to už brzdil? Třeba ti pomůže sekce Hijack.. :)
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak problém asi skutečně bude s CPU nebo ještě připadá v úvahu základní deska.
Včera mi zamrzl počítač při hraní Zaklínače 3 a sám se restartoval. Nikdy předtím si mi to nestalo. Následně jsem si všiml, že když na počítači nic nedělám, celkové využití procesoru je sice nanejvýš 1%, ale vytížení jednotlivých jader skáče až na 8% (pokaždé to naskočí u jiného a ostatní jsou na nule) a frekvence přeskakuje od 800 MHz k 2100 MHz. Hodnoty se mění snad každou sekundu. Je tohle normální?
Když jsem na několik minut spustil Prime95, frekvence byla stabilně na maximu, k výkyvům nedocházelo. Zítra PC zatížím na několik hodin. Když mi Prime95 neukáže žádnou vadu procesoru, je tedy pravděpodobné, že mám něco se základní deskou?
Včera mi zamrzl počítač při hraní Zaklínače 3 a sám se restartoval. Nikdy předtím si mi to nestalo. Následně jsem si všiml, že když na počítači nic nedělám, celkové využití procesoru je sice nanejvýš 1%, ale vytížení jednotlivých jader skáče až na 8% (pokaždé to naskočí u jiného a ostatní jsou na nule) a frekvence přeskakuje od 800 MHz k 2100 MHz. Hodnoty se mění snad každou sekundu. Je tohle normální?
Když jsem na několik minut spustil Prime95, frekvence byla stabilně na maximu, k výkyvům nedocházelo. Zítra PC zatížím na několik hodin. Když mi Prime95 neukáže žádnou vadu procesoru, je tedy pravděpodobné, že mám něco se základní deskou?
Naposledy upravil(a) heminstein dne 01 úno 2016 17:03, celkem upraveno 1 x.
Filtr myši, nebo vertikální synchronizaci, jinak nevím.
Hm, podle toho restartu by mohl být klidně kuli teplotám, popřípadě kuli zdroji. Ale už spíš tak jako odhaduju.
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Teploty mám v pořádku. Při restartu se objevila chyba DPC Watchdog Violation. Na internetu jsem našel, že to souvisí s firmware SSD nebo se špatnými ovladači. Jak jsem už psal, stalo se mi to poprvé, zatímco problém se stutteringem trvá dva měsíce. Asi to budou dva na sobě nezávislé problémy. Ještě jsem vyčetl, že skákající frekvence CPU je normální jev.
Tady jsem nahrál krátké video z několika her. https://www.youtube.com/watch?v=MN-rRT43BNY
Když postava běží rovně, hra je plynulá. Jakmile pomocí myši nebo klávesnice otáčím kameru, obraz se seká nebo je roztřesený. FPS na to nemá vliv.
Zde je seznam toho, co všechno jsem už vyzkoušel:
- přeinstalování ovladače klávesnice a myši
- výměna klávesnice a myši
- výměna monitoru
- výměna grafické karty
- čistá instalace několika verzí ovladačů GPU
- vypnutí / zapnutí vertikální synchronizace
- odinstalování GeForce Experience
- odpojení internetu
- reinstalace Windows 7
- přechod z Windows 7 na Windows 10
- upgrade Biosu
- kontrola SSD a HDD pomocí programů HD Tune a Crystal Disk Info
- upgrade firmware SSD
- kontrola pamětí pomocí Memtest
Ještě otestuji CPU. Jinak mě už nic nenapadá.
Tady jsem nahrál krátké video z několika her. https://www.youtube.com/watch?v=MN-rRT43BNY
Když postava běží rovně, hra je plynulá. Jakmile pomocí myši nebo klávesnice otáčím kameru, obraz se seká nebo je roztřesený. FPS na to nemá vliv.
Zde je seznam toho, co všechno jsem už vyzkoušel:
- přeinstalování ovladače klávesnice a myši
- výměna klávesnice a myši
- výměna monitoru
- výměna grafické karty
- čistá instalace několika verzí ovladačů GPU
- vypnutí / zapnutí vertikální synchronizace
- odinstalování GeForce Experience
- odpojení internetu
- reinstalace Windows 7
- přechod z Windows 7 na Windows 10
- upgrade Biosu
- kontrola SSD a HDD pomocí programů HD Tune a Crystal Disk Info
- upgrade firmware SSD
- kontrola pamětí pomocí Memtest
Ještě otestuji CPU. Jinak mě už nic nenapadá.
- heminstein
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak test CPU proběhl v pořádku.
Koukám, že na video se krom mě nikdo nepodíval. Ale nevadí, poptám se se ještě na jiném fóru.
Koukám, že na video se krom mě nikdo nepodíval. Ale nevadí, poptám se se ještě na jiném fóru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3739
-
od JosefLasak
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 18:28