Notebook po čištění nejde zapnout Vyřešeno
Re: Notebook po čištění nejde zapnout
Dával jsem si pozor, zvlášť na ten kabel u tlačítka napájení.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tahle oprava na dálku je k ničemu. Chce to nějakého odborníka, který se na to koukne na místě, jinak nevidím žádný konec!!
asi tak nějak. Musely by ti zkontrolovat piny zda tam jde nějaký proud .. Pokud ne . Tak to je bohužel .
Tak jsem se konečně dostal k notebooku. Zkusil jsem ho zapnout spojením kontaktů, ale nic se nestalo. Potom jsem zkusil vyndat cmos baterii, ale taky nic. Tak jsem se rozhodl že vyndám celou základní desku a zkusím oživit jenom jí. Jenomže nevím, jak odpojit tento konektor, nechci to dělat násilím, abych to ještě víc neponičil. Nevíte, jak ho odpojit?
Taky přikládám fotky zapojení toho tlačítka, jestli náhodou nemůže být chyba tam.
Taky přikládám fotky zapojení toho tlačítka, jestli náhodou nemůže být chyba tam.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tady bys měl najít jak na to
https://www.youtube.com/watch?v=JUUpXArt3hs
https://www.youtube.com/watch?v=JUUpXArt3hs
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Moc děkuju. Ještě se chci zeptat, jestli má nějaký smysl to, že ten člověk na videu má rukavice.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 20 vteřinách:
Tak jsem vyndal tu desku, zapojil do elektřiny, spojil kablík, ale nic se nestalo. Myslíte, že to je definitivní konec? Pokud ano, tak co jsem mohl udělat špatně? Abych se toho příště vyvaroval.
Dodatečně přidáno po 8 minutách 20 vteřinách:
Tak jsem vyndal tu desku, zapojil do elektřiny, spojil kablík, ale nic se nestalo. Myslíte, že to je definitivní konec? Pokud ano, tak co jsem mohl udělat špatně? Abych se toho příště vyvaroval.
Je možné že jsi byl při nasazování chladiče neopatrný, trošku více jsi přitlačil na jeden z rohů chladiče a mohl jsi tak ulomit rožek čipu (ať už grafika, chipsetu či procesoru). Zkus to rozebrat a podívat se jestli na nějakém s čipů není uštíplý roh (někdy je to fakt málo, 0,3mm a je po čipu). A hlavně opatrně! Chladič se utahuje pomalu a do kříže.
Tak jsem se díval na ty čipy a nic jsem nenašel, jenom na procesoru je ulomený úplně miniaturní kousíček, ale myslím si, že to je jenom ten vrchní hnědý kryt. Mohlo by to být ono?
Nene, to není ono. A díval jsem přímo na čip, tedy na ten černý čtvreček?

Na čipy jsem se taky díval a nic jsem nenašel. Ale je na nich nalepená ta hnědá fólie, kterou nechci odlepovat, protože už bych ji tam asi zpátky nepřilepil.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Notebook po čištění nejde zapnout Vyřešeno
Našel sem tu chybu... když se podíváš na 2 fotku vidíš tam takovou černou packu která doléhá na kontakty ale na 1 fotce není takže pohledat kam by se mohla ztratit... :)
O tom jsem psal hned v prvním příspěvku, že jsem tu packu ulomil a proto mám ten kabel přilepený. Takže tím to nebude.
To začíná vypadat, že notebook asi pomalu odchází. :( Takže to ssdčko, které jsem si do něho koupil už mi asi k ničemu nebude. Chtěl bych ho před vrácením úplně vymazat, aby s tím nebyl problém. Jaký je nejlepší postup? Poradíte mi tady, nebo si mám založit nové téma?
To začíná vypadat, že notebook asi pomalu odchází. :( Takže to ssdčko, které jsem si do něho koupil už mi asi k ničemu nebude. Chtěl bych ho před vrácením úplně vymazat, aby s tím nebyl problém. Jaký je nejlepší postup? Poradíte mi tady, nebo si mám založit nové téma?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5081
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2818
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4140
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
-
- 0
- 2367
-
od sasshrek