ubudajuce miesto na disku
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ubudajuce miesto na disku
Ale taky mu sežere místo o které tak stojí. A pokud nedělá vyloženě něco náročného na RAM, tak není třeba stránkovací soubor s takovou kapacitou
Hodně lidí to má vyplých úplně a taky žijou (včetně mě:D )

maximalne co mi dost vytažuje RAM je GTA 5
Vypnout strankovaci soubor je neco, s cim spousta aplikaci nepocita, takze to konci obvykle padem aplikace nebo modrou smrti.
System musi byt schopen v kterykoliv okamzik odlozit cely obsah RAM do strankovaciho souboru.
Jde nastavit mensi velikost nez 1,5 nasobek RAM nebo jde soubor i vypnout, ale system se muze chovat jakkoliv.
Vypnuti strankovaciho souboru - snizeni dostupne pameti z 20 GB RAM na 8 GB RAM.
A 8 GB RAM je hodne malo, kdyz vidim jak GTA V zabira pri hre 10-12 GB RAM.
System musi byt schopen v kterykoliv okamzik odlozit cely obsah RAM do strankovaciho souboru.
Jde nastavit mensi velikost nez 1,5 nasobek RAM nebo jde soubor i vypnout, ale system se muze chovat jakkoliv.
Vypnuti strankovaciho souboru - snizeni dostupne pameti z 20 GB RAM na 8 GB RAM.
A 8 GB RAM je hodne malo, kdyz vidim jak GTA V zabira pri hre 10-12 GB RAM.
8 GB je v dnešní době podprůměrná kapacita RAM. Průměr je dnes 16 GB. Jak velký je ten disk (SSD)?
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tvrdit, že 8GB je dnes podprůměrná kapacita RAM je stejně ujeté jako tvrdit, že Intel I5tka je nevýkonná šunka. 8GB je naprosto dostatečná kapacita pro práci + multimédia + hraní většiny PC her. Nezapomínal bych na to, že 80% trhu tvoří ještě stroje a notebooky se 4GB RAM a lidi taky žijou
Já mam sice 12GB a 16GB ale reálně využiju při práci možná tak okolo 3-5GB... Ano, u GTAčka okolo 7. Takže 8GB naprosto dostačující, bohužel některé appky jsou tak blbě optimalizované, že ji dokážou sežrat + vzít sousto i ze stránkovacího souboru, pokud je to možné.
Proto je lepší strankovací soubor nechat třeba na 256MB. Většina applikací jen ověří, že je povolen, něco tam zapíše, ale nezaplní ho do doby, než bude plná RAM (80% a více)

Proto je lepší strankovací soubor nechat třeba na 256MB. Většina applikací jen ověří, že je povolen, něco tam zapíše, ale nezaplní ho do doby, než bude plná RAM (80% a více)
ten ssd disk má 120GB
Tak na Netu se na více místech shodují, že dnes je průměr mít 16 GB RAM, není to z mé hlavy. A do budoucna to samozřejmě poroste. Na minulém PC jsem jel s 3 GB RAM 32bit Win XP SP3 CZ.
A kolik na tom SSD máš volného místa?
A kolik na tom SSD máš volného místa?
dost málo a to všetky hry,programy mam na HDD
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jasně že v budoucnu to poroste. Stejně jak kdysi jsem měl na 98čkách 20GB HDD , OS měl 500 MB a byl sem spokojenej
...

Tak při skoro 68 GB bych se moc neplašil, volného místa máš víc než dost. A když smažeš už nepotřebné aktualizace OS, tak zase nějaké volné GB přibudou.
mal sem aj 75 gb ale ubuda mi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5121
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3213
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3286
-
od sabrik