Turion píše:Odpoj všechny disky a pak až testuj ramky a to tak, že dáš jednu do druhého slotu od CPU, jestli to tak tvoje deska má, že se dává první ram přednostně do druhého a druhá do čtvrtého. Pak resetuješ bios a pak se teprve pokusíš zapnout počítač, jestli klasicky naběhne nabídka biosu. Pak vypneš počítač, vyměníš modul za druhý, resetneš bios a zapneš počítač. Budeš sledovat, jestli se chovají oba stejně. Pokud jeden zobrazí bios nabídku a druhý ne, tak tam necháš ten dobrý a připojíš disk a resetneš bios před spuštěním PC pokud tam byl naposled ten vadný modul, jinak nemusíš resetovat. Tu vadnou si označ fixou třeba. Pokud naběhne OS, tak máš možnost spustit memtest, ale doporučuje se spíš pouštět memtest na USB, ale lepší než nic. https://wintip.cz/479-testovani-pameti-ram-ve-windows
Tak jsem to zkoušel dle Tvého návodu. Moje deska má pořadí slotů A_1, B_1, A_2, B_2. Při testování jsem postupoval dle návodu a došel jsem k poznatku, že ve všech slotech se ramky chovají po resetech cmos stejně a i spolu si nijak asi nevadí. Ovšem pořád stejný scénář. Pc zapnu, roztočí se ventilátory a rozsvítí se kontolka monitoru zeleně. Ale žádné logo ani nabídku biosu stále nevidím.