Cista instalace Windows je jedine reseni, ktere po tech v podstate nahodnych pokusech zbylo.
Tak jak to popisujes, jsi udelal vsechno mozne, jen ne opravu puvodni chyby. Reset do tovarniho nastaveni
nemohl fungovat, kdyz bylo rozbite nastaveni oddilu na disku, coz nic z toho co jsi delal nemohlo opravit.
"V příkazovém řádku jsem naformátoval disk c, povedlo se, ale start stále kolabuje."
Ty jsi sformatoval disk, kde jsou instalovane Windows? Po tomto uz tu cistou instalaci udelat musis.
Kdyz smazes systemovy oddil, nema smysl zkouset jestli jde spustit pocitac, uz nema co nabehnout.....
Puvodne to byl problem, ktery by byl pri spravnem postupu vyresen do 5 minut.
Kolaps systemu po pokusu o vytvoření svazku s Partition Wizard - Vyřešeno, přešel jsem na Ubuntu
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
-
- Level 4
- Pohlaví:
Re: Kolaps systemu po pokusu o vytvoření svazku s Partition Wizard
Mám takovou zkušenost, že všechny laické pokusy s oddíly na disku končí špatně.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ono je treba vedet co dela a hlavne proc to delam.
Temer vse, co tazatel popisuje ze delal nesouvisi s puvodnim problemem ani ho to neresi,
tedy mi neni jasne proc to bylo provedeno.
"Zkusil jsem i vytvořit bootovaci USB s Rufus, ale taky ho to nevidí. "
Vytvorit v Rufusu jako GPT, v BIOSu nasledne povolit pouze UEFI boot, zakazat CSM a povolit SecureBoot.
Musi to fungovat.
Temer vse, co tazatel popisuje ze delal nesouvisi s puvodnim problemem ani ho to neresi,
tedy mi neni jasne proc to bylo provedeno.
"Zkusil jsem i vytvořit bootovaci USB s Rufus, ale taky ho to nevidí. "
Vytvorit v Rufusu jako GPT, v BIOSu nasledne povolit pouze UEFI boot, zakazat CSM a povolit SecureBoot.
Musi to fungovat.
-
- Level 1
- Pohlaví:
Díky ITCrowd, nasměroval jsi mne.
Podařilo se mi nainstalovat Elementary OS, tak že snad je NTB bez HW vady.
Aktuálně ale resim instalaci ovladače síťové karty..nejde mi internet.
Vůbec tomu prostředí bohužel nerozumím.
Kdyby jsi měl ještě nějaký tip, jak na Asus nainstalovat ovladače pro Linux. Budu rád.
Díky V
Dodatečně přidáno po 54 vteřinách:
Kdyby jsi měl ještě nějaký tip, jak na Asus nainstalovat ovladače pro Linux. Budu rád.
Díky V
Díky V
Dodatečně přidáno po 54 vteřinách:
Díky V
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Linux nejsou Windows, kde je treba na vsechny komponenty hledat a stahovat ovladace.
Navic nikde nevidim, ze by nekdo radil instalovat Linux misto Windows. K cemu chces ten
Linux presne pouzivat? Ten notebook ma temer urcite dve sitove karty - co to je za notebook,
ze nefunguje ani jedna? I kdyby tam nesla wifi, tak LAN by fungovat mela. Zkousel jsi pouzit
obe sitove karty?
Ovladac se instaluje tak, ze presne zjistis na jaky hardware chces ovladac a modlis se, aby
pokud skutecne neexistuje podpora v jadre Linuxu tak ovladac existoval. Instalace je pak obvykle
jednoducha, spusti se instalacni skript nebo se postupuje dle dokumentace. Podporu v jadre ma temer
vse, co se bezne pouziva v notebookach. Aby to nefungovalo, musi to byt bud exoticke, nebo par dnu stare.
Bootovani instalace Windows jsem uz psal - BIOS musi byt nastaven an UEFI, instalacni flashka take.
Navic nikde nevidim, ze by nekdo radil instalovat Linux misto Windows. K cemu chces ten
Linux presne pouzivat? Ten notebook ma temer urcite dve sitove karty - co to je za notebook,
ze nefunguje ani jedna? I kdyby tam nesla wifi, tak LAN by fungovat mela. Zkousel jsi pouzit
obe sitove karty?
Ovladac se instaluje tak, ze presne zjistis na jaky hardware chces ovladac a modlis se, aby
pokud skutecne neexistuje podpora v jadre Linuxu tak ovladac existoval. Instalace je pak obvykle
jednoducha, spusti se instalacni skript nebo se postupuje dle dokumentace. Podporu v jadre ma temer
vse, co se bezne pouziva v notebookach. Aby to nefungovalo, musi to byt bud exoticke, nebo par dnu stare.
Bootovani instalace Windows jsem uz psal - BIOS musi byt nastaven an UEFI, instalacni flashka take.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1176
-
od RIKI22
14 črc 2023 21:37
-