Zdravím,
máš docela kliku, že Tě nová deska pustila na úvodní screen Windows, většinou výměna desky na stejném systému končí modrou smrtí.
Pokud máš Windows zakoupené jako retail balení, můžeš je bez problémů instalovat, aktivovat na libovolném dalším jednom PC /v pojmu "nové PC" je brána v potaz i nová základní deska/. Windows a jejich ID je vázané právě na základní desku.
Pokud máš verzi OEM, musíš mít důvod výměny desky a to v záruční lhůtě PC, se kterým byla licence zakoupená (např. původní deska shořela). Jinak je neaktivuješ, resp. ano, ale po čase Ti vyhodí hlášku, že je kopie nelegální.
/*Ostatní cesty jsou nelegální */
/*V případě splnění výše uvedeného se aktivace Win po telefonu nemusíš bát a je určitě zdarma, pokud neberu cenu hovoru .*/
Nová základní deska
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nová základní deska
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
počkat takže se může stát že když změním základní desku, tak se mi nebudou chtít windowsy znovu nainstalovat ? Jak zjistím jakou mám verzi ?
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.

Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na štítku, který máš přilepený na PC a kde je uveden product key. Pokud je na něm uvedeno OEM, je to OEM verze. A určitě to tak bude, pokud jsi PC kupoval se systémem.
v podstatě kupoval, ale kupovla jsme zvlášt komponenty pc nebyla sestava... jen komponnety a to bez mechaniky a harddisku... ty mám z pc ještě mnohem staršího... zbytek byl nový ... a skládal jsem to pak doma sám...
čili ten OEM pokud hcápu je k hotové sestavě... a navíc to na tom štítku není... (ten mi na skříŇ nalepili což nechápu) ale už je to jendo je to už pár let...
čili ten OEM pokud hcápu je k hotové sestavě... a navíc to na tom štítku není... (ten mi na skříŇ nalepili což nechápu) ale už je to jendo je to už pár let...
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš sem dát foto toho štítku? Product Key zamazej v malování.
Tady jsou štítky pro ověření pravosti systému:
http://www.microsoft.com/resources/howt ... laylang=cs
Tady jsou štítky pro ověření pravosti systému:
http://www.microsoft.com/resources/howt ... laylang=cs
nějak to semka nemůžu dostat ale vypadá jako ten " Průhledný otvor Port-Hole™" na té tvém odkazu... akorát tam není ten OEM
ale text je v pravo nahoře:
WINDOWS XP Home Edition
AT Computers
ale text je v pravo nahoře:
WINDOWS XP Home Edition
AT Computers
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to jsou předinstalované od výrobce počítače /licencované stejně jako OEM/, tzn. licence se váže na záruku PC. Po záruce již není možné znovu je aktivovat na jiné desce. Aktivaci po telefonu můžeš zkusit, za to nic nedáš a třeba budeš mít štěstí. Teoreticky. U CD s instalací Win (mělo by mít potisk AT Computers) máš uvedeno, že licence je nepřenosná.
/*Zkopírováno*/
Upgrade počítače a re-aktivace produktu
OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. Zákazníci, kteří provádějí často obměnu jednotlivých komponent počítače by měli využít krabicovou licenci Windows, která je pro tyto účely vhodnější a je možné ji přenášet na nový počítač.
/*Zkopírováno*/
Upgrade počítače a re-aktivace produktu
OEM licence je vázána na počítač jako celek. V případě, že dojde v počítači ke změně některých komponent, například přidání operační paměti, výměně pevného disku, přidání rozšiřujících karet, je možné provést reaktivaci OEM licence Windows. V případě, že dojde k výměně základní desky, není možné provést reaktivaci OEM licence Windows a zákazník si musí zakoupit novou licenci Windows. Zákazníci, kteří musí provést výměnu základní desky z důvodu jejího poškození a nemožnosti výměny za identickou, mohou provést telefonickou reaktivaci licence prostřednictvím aktivační linky společnosti Microsoft. V těchto případech je vyžadován důkaz o výměně základní desky, například potvrzení servisního střediska nebo jiné doložení poruchy základní desky a nutnosti její výměny. Zákazníci, kteří provádějí často obměnu jednotlivých komponent počítače by měli využít krabicovou licenci Windows, která je pro tyto účely vhodnější a je možné ji přenášet na nový počítač.
počkat to si teď musím koupit nové windowsy ???

Naposledy upravil(a) bohnice05 dne 23 dub 2009 18:19, celkem upraveno 1 x.
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Už to tak bude. Navíc myslím, že OEM licenci již nelze koupit samostatně. Velkou nevýhodou OEM licence je, že ji nelze upgradovat, výhodou je relativně nízká cena.
/*ale zkus tu aktivaci, přinejhorším to neprojde*/
/*ale zkus tu aktivaci, přinejhorším to neprojde*/
jako že tam zavolat nebo jak ?
a to mám zkusit vyměnit základní deksu a pak to aktivovat ? nebo rovnou přeinstalovat iwndowsy a čekat co to udělá ? Teď je tam stará základka... takže ji mám vyměnit a jak opět naběhne to pole s aktivací tak zavolat ? A nebo jako vyměnit přeinstaloval windowsy a pak třeba až zjistím že to nejde aktivovat a přitom o všechno přijdu ?
prosím nějaký postup...
a to mám zkusit vyměnit základní deksu a pak to aktivovat ? nebo rovnou přeinstalovat iwndowsy a čekat co to udělá ? Teď je tam stará základka... takže ji mám vyměnit a jak opět naběhne to pole s aktivací tak zavolat ? A nebo jako vyměnit přeinstaloval windowsy a pak třeba až zjistím že to nejde aktivovat a přitom o všechno přijdu ?
prosím nějaký postup...
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
bohnice05 píše:ale j áto nemůžu nainstalovat... když mě to hnedka chytně že mám aktivovat windows... nedostanu se do oken vubec... hned po zvolení účtu mě to hodí tu aktivaci která jinak než přez net nejde ... nebo ještě prej telefonicky což je uplna hloupost...
Mám za to, že jsi už desku vyměnil?? Pokud bys teď přeinstaloval Windows, pustí Tě do systému - 30 dní na aktivaci. Nainstaluješ ovladače a potom můžeš zkusit aktivaci přes net (to samé bys dělal i po telefonu, telefon je pro situaci, kdy net není nebo nejde, atd...)
aha, ale já tam teď mám starou jinak bych tu teď nebyl...
když tam dám novou tak mě to nikam nepustí hend jak se načtě windows skočí tam aktivace a nejde to vypnout je to jedina věc které tam je ... tak jsme vrátil starou abyhc se dozvěděl co a jak teda je ... proto potřebuju tedy postup co a jak udělat ...
když tam dám novou tak mě to nikam nepustí hend jak se načtě windows skočí tam aktivace a nejde to vypnout je to jedina věc které tam je ... tak jsme vrátil starou abyhc se dozvěděl co a jak teda je ... proto potřebuju tedy postup co a jak udělat ...
Jsem Apple ovce
.
Jinak mám tuhle sestavu:

Jinak mám tuhle sestavu:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2971
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 07:59
-
- 29
- 5078
-
od Sirkosta
23 kvě 2025 11:04
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 2008
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2866
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 2
- 3030
-
od šulda