Zda se, ze Cccleaner nepatril mezi tvojo zakladni udrzbu, a tak tedy (nize uz otazka k problemu):
Ccleaner se naucis (respektive se neni co ucit) pouzivat vzdy, tj. pravidelne a stale - idealne:
- ''smetak'' vzdy, kdyz budes koncit praci na nterentu/PC (pripadne i casteji, napriklad, kdyz budes 'hodne' stahovat a budes mit pocit, ze se otvirani interentpvych oken 'nejak dramaticky zpomaluje', apod.)
...uvidis sama kolik-moc docasnych souboru Ccleaner ''vymete'' - je to ochrana pred hromadenim tzv. docasnych souboru nutnych k otevreni kade www-sranky, a podobne docasne soubory usnadnujici OC praci: rpi jejich neciteni dochazi potom k zahlceni/zmateni jak prohlizece, tak i komplu
- ''kostecky/registry'' vzhledem k tomu, ze to zabere stejne malo casu jako ''smetak'', tak idelane spustit vzdy nasledne po ''smetaku''
...v tomto pripade se jedna zejmena o souvislost s odinstalovananymi programi, kde se cisti registry/mozek komplu, tav. stare klice registru, tj neco co v komplu uz vubec nema co pohledavat a nepodarilo se zcela odstranit odinstalaci (mimo to to bude pravdepodobne hlasit opakujici se zaznam/vymaz firewallu, a podobne). Pri mazani techto zapisu se nabidne vytvoreni zalohy, a tu udelas podle doporuceni:
Zaloha se zapise do slozky Dokumenty s oznacenim cc_..._...(datum, poradove cislo). Pro usnadnedneni pozdejsi manipulace i pro prehlednost, je mozne zalozit slozku Zaloha Ccleaneru, a pri zalohovani dojde k nabidce tyto zalohy ukladat prave sem. Nedoporucuji soubor prejmenovavat, zapis obsahuje cislo zalohy, a tak za toto cislo treba dopisi poznamku, zaloha po mazani, odinstalaci (kdyz mam pochybnosti, coze se to smazalo, kdyz jsem neodinstalovaval ani nedelal opravy).
Pro usnadnedneni pozdejsi manipulace, ale i pro prehlednost, je mozne zalozit napr. slozku Zaloha Ccleaneru, a pri zalohovani dojde k nabidce tyto zalohy ukladat prave sem.
Soucasne podotykam, ze kdyz neshledavame zadne obtize po ukonceni procesu Ccleaner/u, tak v zaloze si ponechavame pouze 2-4 zpetne informace, abysme si uchovavanim zaloh nevytvareli zbytecne soubory. Nektere zapisy do registru, ktere je nutne odstranit se opakuji, a tak zalohu delat nebudeme, kdyz vime, ze je to standartni vec. Casem se naucite vnimat tyto zapisy a rozpoznate co se opakuje, ale nebudeme-li si jisti zalohu udelame vzdy.
Poznamka: ...delat se to musi, a nemas co zkazit, ale zaloha se dela pro pripad, vetsich problemu, ktere se treba jeste neprojevoval, ale ''co nevidet'' by nastal problem a ve vyjimecnych situlacich je nutne sse zalohou pracovat (ale opravdu jen vyjimecne).
.
.
A k problemu:
1. jakou grafiku jsi pouzivala pred timto ? (uvadis, ze se to sekalo, ale to byla integrovana grafika?, tj. puvodne dodana) - tato ATI je tam tedy dodavana poprve anebo jiz predtim tam ATI byla (alias ATI ovladace instalujes poprve a nebo tam jiz i byly a nedari se prepsat stara ATI ovladace na nove) ?
2. Jak ti pise BlueSpirit > uvadi to nemoznost ovladace instalovat - nekopaktibilni verze se tvym operacnim systemem, ...a nabizi se prvni otazka:
- stahala a instalovala jsi podle navodu VERZI URECNOU PRO TVUJ OPERACNI SYSTEM ?
Odpovez prosim podrobne, stylem: 1. ano/ne, je to prvni ATI co tam je, 2. ujisti se jakou verzi ovladacu jsi stahla a instalova
ATI Radeon x1600 series
Re: ATI Radeon x1600 series
Mam ATI Radeon 1650 a nakonec pomohl jen nový zdroj ale eště bych ti doporučil stáhnout přesně ty pravé ovladače ze stránky výrobce.
Takže otevři si stránku http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx a v pravo nahoře máš takovej čtvereček z nadpisem Download drivers v první kolonce si zvol graphics pod tou kolonkou je další kolonka tam zvol svuj operační systém Win XP/Vista atd...Potom v další kolonce pod tim (product line) zvol Radeon a v poslední kolonce pod tim zvol Radeon X1600 dej wiew results potom se ti zobrazí seznam podporovaných karet tak jet kolečkem myši dolu a je tam tabulka z podnázvem Option 1 - Full Software Suite a v ní je Catalyst Software Suite a to stáhni klikem na download a pak to nainstaluj (je potřeba framework minimálně verze 2.0)
//ani se nedivim že ti to nebralo verzi 9.9 tvoje karta jí nepodporuje musíš stáhnout verzi 9.8.Taky mi to nešlo mam podobnou kartu.
Takže otevři si stránku http://www.amd.com/uk/Pages/AMDHomePage.aspx a v pravo nahoře máš takovej čtvereček z nadpisem Download drivers v první kolonce si zvol graphics pod tou kolonkou je další kolonka tam zvol svuj operační systém Win XP/Vista atd...Potom v další kolonce pod tim (product line) zvol Radeon a v poslední kolonce pod tim zvol Radeon X1600 dej wiew results potom se ti zobrazí seznam podporovaných karet tak jet kolečkem myši dolu a je tam tabulka z podnázvem Option 1 - Full Software Suite a v ní je Catalyst Software Suite a to stáhni klikem na download a pak to nainstaluj (je potřeba framework minimálně verze 2.0)
//ani se nedivim že ti to nebralo verzi 9.9 tvoje karta jí nepodporuje musíš stáhnout verzi 9.8.Taky mi to nešlo mam podobnou kartu.
Naposledy upravil(a) Buzo dne 21 říj 2009 16:31, celkem upraveno 1 x.
takze co sa tyka ccleaner tak ten mam zapnuty stale a aj pri starte pc sa spusti sam ,,,cistim pc dost pravidelne teda aspon ja si to myslim :-))
a teraz k veci:,,doteraz som mala len integrovanu graficku kartu..asi nic moc ,,prvy krat som instalovala kartu a doteraz nebol robeny ziadny iny zasah do grafiky alebo celkovo do pc...ATI RADEON X1600 mi poslal kamarat s tym ze ju vyskusal a fungovala..ovladac som stiahla tak ako ste mi radili...
a teraz k veci:,,doteraz som mala len integrovanu graficku kartu..asi nic moc ,,prvy krat som instalovala kartu a doteraz nebol robeny ziadny iny zasah do grafiky alebo celkovo do pc...ATI RADEON X1600 mi poslal kamarat s tym ze ju vyskusal a fungovala..ovladac som stiahla tak ako ste mi radili...
ZVada
aha tak to moze byt ten problem ak tato karta nepodporuje tu verziu.inu som zatial neskusala....takze to skusim zase ale tentokrat s 9.8 :-))))
ZVada
Musíš stáhnout ovladač 9.8 jinak ti to v životě na tý 1600 nepude.Fakt znam to z vlastní zkušenosti.
-
- Pohlaví:
Ano, muze byt a pravdepodobne bude. U techto ovladacch objevila jeste jedna chyba souvisejici s cipy starsich graf.karet, a reseni se prepoklada az u verze 9-10.
Ja na tomto PC mam jen Radeon 1150, ktera ani neni v seznamech prodktu, a 9-9 mi podporuje vse, hry, full screen, atd.
Zkusit to posledni a kdyz to nejde, ponizit na nizsi verzi ovladacu, starsi verzi bys mohla najit tady:
http://www.oldapps.com/list_drivers.php
Ja na tomto PC mam jen Radeon 1150, ktera ani neni v seznamech prodktu, a 9-9 mi podporuje vse, hry, full screen, atd.
Zkusit to posledni a kdyz to nejde, ponizit na nizsi verzi ovladacu, starsi verzi bys mohla najit tady:
http://www.oldapps.com/list_drivers.php
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 9262
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek