Dokoupil jsem RAMku a PC se s ní pere.* Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Dokoupil jsem RAMku a PC se s ní pere.*

Příspěvekod El Diablo » 13 kvě 2010 19:04

Pokud chceš používat 3 moduly tak ti:
1 přestane fungovat dualchanel
2 Sníží se takt na 400 z 533 (to je těch 266 v everestu) a proto to hlásí OC
3 Musíš použít jen jeden oboustranný modul, patrně máš dva a proto ti to nechce naskočit.
Jak sem psal hned na začátku: RTFM!

RAM cnf.PNG
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 13 kvě 2010 21:52

ElDiablo:Věřím,že se do manuálu díval,ale ne každý tomu rozumí.Já bych z toho taky nebyl moudrý.Proto se zde ptá jak na to.
Například ikdyž jsem tu denně tak dnes poprvý slyším něco o oboustranném modulu u RAM :oops: :oops: Je fakt,že jsem se o ně naposledy zajímal když jsem přidával a to jsem prostě koupil další dvě stejné ale i tak......
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

JaI
nováček
Stav:

Příspěvekod JaI » 14 kvě 2010 09:28

tak jsem to chtě vrátit jak to bylo a ono mi to nechce jet ani v původní konfiguraci :-(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 kvě 2010 12:59

To liborek -
Například ikdyž jsem tu denně tak dnes poprvý slyším něco o oboustranném modulu u RAM

Tak to jsi asi přehlédl. Již několikráte jsem upozorňoval na manuál základní desky, kde je uvedeno osazování pamětí a do jakého slotu lze připojit dvoustranné a jednostranné a případně v jaké velikosti.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 14 kvě 2010 19:48

Pic:To jsi mě špatně pochopil :D Já jsem nemyslel,že jsi o tom nepsal,ale ,že já jsem se poprvé až v tomto topicu dověděl,že se rozlišují ramky na jednostranné a oboustranné a ,že na to musím brát ohled při osazování.ZA COŽ SE STYDÍM. :oops: :oops:
Apropo nemáte někdo nějaký odkaz,kde bych se o této problematice dozvěděl více?Když to dám do googlu tak mi vyskočí hlavně obchody nebo rozdělení RAMek,ale přímo o tomhle nic.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 14 kvě 2010 21:30

JaI píše:tak jsem to chtě vrátit jak to bylo a ono mi to nechce jet ani v původní konfiguraci :-(

Co Clear CMOS?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

JaI
nováček
Stav:

Příspěvekod JaI » 17 kvě 2010 21:56

pořád se nic neděje a i po vytáhnutí baterky to nechce naběhnout když tam mám 2 ramky

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 17 kvě 2010 21:58

Které? A samostatně jedou? Je některá a nich oboustranná?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 17 kvě 2010 22:39

ITCrowd píše:Navíc je blbost obsazovat jen jeden kanál, když máš HW co podporuje DDR2 - samotný modul paměti jede totiž jen na poloviční rychlosti.

Poloviční rychlost určitě ne. Pouze poloviční propustnost pásma (64/128 bitů). Vice viz Wikipedia.
Performance
There have been varying reports as to the performance increase of dual-channel configurations, with some tests citing significant performance gains while others suggest almost no gain.
Tom's Hardware found little significant difference between single-channel and dual-channel configurations in synthetic and gaming benchmarks (using a "modern" system setup). In its tests, dual channel gave at best a 5% speed increase in memory-intensive tasks.[3] An older comparison by laptoplogic.com found a speed advantage of up to 15.3% for the integrated intel GMA900 graphics when utilizing dual channel memory.[4] It should be noted that the test results published by Tom's Hardware had a discrete graphics comparison.
The difference can be far more significant in applications that manipulate large amounts of data in memory. A comparison by TechConnect Magazine demonstrated considerable gains for dual-channel in tasks using block sizes greater than 4 MB, and during stream processing by the CPU.[5]

Ve zkratce volně česky:
U některých testů došlo ke značnému nárůstu výkonu, u jiných téměř k žádnému.
Rozdíl ve výkonu může být větší u aplikací, které manipulují s velkými objemy dat v paměti.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 17 kvě 2010 23:30

To myloš: poloviční rychlostí. Pokud jsou osazeny dva kanály, tak se data zapisují (čtou) při setupné i při vzestupné hraně hodinového signálu. Pokud je osazen jen jeden kanál, tak pouze při sestupné. Z toho logicky plyne, že jeden kanál čte (zapisuje) pouze 1x za hodinový puls, kdežto dva kanály 2x za hodinový puls. Vzhledem k tomu, že jedna je polovina ze dvou, jedná se o poloviční rychlost provádění oprace (čtení, zápis). Tož tak.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 kvě 2010 00:29

To je silně zjednodušené a prakticky nereálné. Přečti si v odborné literatuře, jak paměť reálně funguje. Jinak to je na přednášku. Reálná rychlost pamětí v duálu je prakticky vyšší o procenta, ale v žádném případě dvojnásobná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 18 kvě 2010 08:43

To Pic: ano, souhlasím, reálná rychlost je skutečně někde jinde. Nicméně princip, tak jak jsem ho popsal, jsem vyčetl z odborné literatury, a právě proto se prodávají kity pro dual chanell, a právě proto se často udávají dvojí frekvence pamětí. Např. 266/533 neznamená, že paměť poběží na 533, ale že když bude zapojena v dualu, bude jako by běžela na 533. Jinak máš samozřejmě pravdu, reálný výkon je jinde, a nikdy zvednutí taktovací frekvence na dvojnásobek neznamená reálné zvýšení výkonu o 100%.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”