Takže nyní se to asi 3x seklo s tím, že jsem sotva najel na tuto stránku a byl konec..
Vyfotil jsem to, mám trošku tip..když jsem montoval základovku, podezdřele se vyklal pasivní chladič na integ. grafice, příjde mi, že se ta grafika přehřívá. Nevím..ale jsem ve stádiu, kdy se na PC nedá dělat..
Nově složené PC - zatuhává systém
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nově složené PC - zatuhává systém
Zkus znovu nainstalovat WinXP, ale s ovladačem SATA a v BIOSu s nastavením AHCI. Musíš ovšem nejprve odstranit oddíl a znovu jej vytvořit a pak naformátovat. Pro odstranění oddílu a vytvoření nového použij třeba program Cute Partion Manager, nebo jiný program, který to umí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ou, to bylo moc rychlé na mě. No jelikož je Win čistý, tak je mohu klidně celé přeinstalovat jen pomocí CD s XP...jak přesně mám ty SATA ovladače nainstalovat? Kde to tam mám v tom CD najít?
Pomůže ta reinstalace XP? Jsem ve lhůtě, kdy mohu tu desku beztrestně vrátit..
Pomůže ta reinstalace XP? Jsem ve lhůtě, kdy mohu tu desku beztrestně vrátit..
Při instalaci XP ček hned na začátku stiskem klávesy "F6" zvolíš instalaci ovladačů a naistaluješ z diskety

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Děkuju za obrázek, to jsem přesně potřeboval..zítra to zkusím..možná bych měl začít uvažovat o Win7 

díval jsem se na parametry těch tvých pamětí....optimal. pracovní napětí je 1.5V....ty máš v biosu nastaveno 1.6V...to znamená že by se mohly po delší době zahřívat.Jinak ten komp musí na IDE mode a XP šlapat bez problémů.AHCI bych tam nedával ..přínos je neznatelný a někdy jsou s ním potíže.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Otázkou tedy je, proč tam deska automaticky nastavila 1,6 V. Jinak koukl jsem do skříně, všechny komponenty ošahal a neřekl bych, že by některá enormně topila..vše mi příjde v normě a dle Everestu tomu tak i skutečně je..
Začínám být bezradný..je fakt, že jsem nastavil Native IDE, snížil RAM na 1,5 a vypnul SATA 3.0 a budou tomu téměř dvě hoďky co jedu bez záseku..jsem zvědav..
Začínám být bezradný..je fakt, že jsem nastavil Native IDE, snížil RAM na 1,5 a vypnul SATA 3.0 a budou tomu téměř dvě hoďky co jedu bez záseku..jsem zvědav..
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Při instalaci XP ček hned na začátku stiskem klávesy "F6" zvolíš instalaci ovladačů a naistaluješ z diskety
Bohužel nainstalovat ovladače sata jde pouze a jedině z diskety. Mám ověřeno, že z usb, lan, hdd, cd či paměťové karty to proste nejde. Jediný, co jsem nezkoušel, tak z externí usb disketovky.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nj, ale já žádnou takovou disketu nemám :-/
nemám ani disketovku..
nemám ani disketovku..

- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Plný radosti oznamuji, že jsem problém vyřešil novou instalací Windows 7. Kamarád mi půjčil 30-denní trial verzi, takže celý den testuji stabilitu a musím říci paráda. Po několikaletém užívání XP jsem jak malé dítě, které dostane novou bábovičku. Kruciš, ten Seven není tak špatný, jak se všude říká..všechny ovladače si našel sám, nic jsem nemusel instalovat. Nový HW na tom běží dokonale rychle, to ani na XP tak nešlo.
Myslím si, že když jde člověk na novou platformu, měl by i aktualizovat svoje programové vybavení..
Kluci, moc děkuju za rady, jste tu opravdu super parta a vždycky jste mi pomohli..

Myslím si, že když jde člověk na novou platformu, měl by i aktualizovat svoje programové vybavení..

Kluci, moc děkuju za rady, jste tu opravdu super parta a vždycky jste mi pomohli..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3138
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1934
-
od peta501