Jsem si vzpoměl že to nebyla minerálka ale pomerančová limonáda(takž ještě větší svinstvo:D)
Tu klávesnici jsem rozebral, byla tam nějaká zaschlá rezatá voda tak jsem to očistil ale kláesnice pořád nefunguje. Další nápady?
Klávesnice po kurzu plavání nefunguje
Re: Klávesnice po kurzu plavání nefunguje
Just Fucking Google It!
Dva a půl roku na vysušení dost..
Dneska jsem dostal náladu na opravování věcí, opravil hromadu nefunkčních myší, sluchátek, a jinejch kravin, ale zasekl jsem se nad touhle klávesnicí
Jasný, 90% lidí mě pošle do háje s tím že si mám koupit za 280 korun novou, a neřešit hovna, ale mě je líto jí vyhodit, když je používaná asi jeden měsíc
Všiml jsem si že na těch mapách, nebo jak se to jmenuje, jsou některý cesty jakoby tmavší, někde jen trochu do šeda, místama až do černa. Pokud vezmu zkoušečku, tak přes ty tmavý místa nejde proud, takže jsou ty cestičky asi spálený, proto funguje jen asi deset kláves.
Dá se to nějak spravit (jakože asi ne)? Případně existuje nějaká tiskárna kde bych si mohl tohle vytisknout? Vzhledem k tomu že jednu mapu mám, tak by to mělo stačit okopírovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 11:38) ---
Ok, tak jsem zjistil že ta limonáda nebo co to bylo ty cestičky doslova vyžrala, takže jen vyčistit to asi nepůjde. Neexistuje něco jako tužka která nanáší vrstvy mědi, případně něčeho jinýho vodivýho? To by bylo vůbec nejlepší.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 12:04) ---

Hm našel jsem tohle, ale tři kila za 4ml.. Není něco lepšího? Co si nastříhat proužky z ALU pásky, to by nefungovalo?
http://www.gme.cz/elektrovodivy-lak-elc ... 2-p741-002

Dva a půl roku na vysušení dost..
Dneska jsem dostal náladu na opravování věcí, opravil hromadu nefunkčních myší, sluchátek, a jinejch kravin, ale zasekl jsem se nad touhle klávesnicí

Jasný, 90% lidí mě pošle do háje s tím že si mám koupit za 280 korun novou, a neřešit hovna, ale mě je líto jí vyhodit, když je používaná asi jeden měsíc

Všiml jsem si že na těch mapách, nebo jak se to jmenuje, jsou některý cesty jakoby tmavší, někde jen trochu do šeda, místama až do černa. Pokud vezmu zkoušečku, tak přes ty tmavý místa nejde proud, takže jsou ty cestičky asi spálený, proto funguje jen asi deset kláves.
Dá se to nějak spravit (jakože asi ne)? Případně existuje nějaká tiskárna kde bych si mohl tohle vytisknout? Vzhledem k tomu že jednu mapu mám, tak by to mělo stačit okopírovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 11:38) ---
Ok, tak jsem zjistil že ta limonáda nebo co to bylo ty cestičky doslova vyžrala, takže jen vyčistit to asi nepůjde. Neexistuje něco jako tužka která nanáší vrstvy mědi, případně něčeho jinýho vodivýho? To by bylo vůbec nejlepší.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 12:04) ---

Hm našel jsem tohle, ale tři kila za 4ml.. Není něco lepšího? Co si nastříhat proužky z ALU pásky, to by nefungovalo?
http://www.gme.cz/elektrovodivy-lak-elc ... 2-p741-002
Just Fucking Google It!
- Darth Vader
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Chápu, že nechceš, abysme ti psali, ať si koupíš novou klávesnici.
Ale chlape, ty si chceš koupit lahvičku leptavý srajdy za 300 Kč, abys "opravil" vytopenou klávesnici, která beztak musí po tolika pokusech o opravu vypadat strašně.
Tady jsem ti našel docela aktuální článek. Za 40 Kčs máš po problémech
http://www.hw.cz/produkty/pero-na-plosne-spoje.html
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 13:22) ---
Jinak nevim jestli je to náhoda nebo tvoje práce, ale vynořilo se tu i tohle téma
viewtopic.php?f=44&t=85259&start=12
Ale chlape, ty si chceš koupit lahvičku leptavý srajdy za 300 Kč, abys "opravil" vytopenou klávesnici, která beztak musí po tolika pokusech o opravu vypadat strašně.
Tady jsem ti našel docela aktuální článek. Za 40 Kčs máš po problémech

http://www.hw.cz/produkty/pero-na-plosne-spoje.html
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Pro 2013 13:22) ---
Jinak nevim jestli je to náhoda nebo tvoje práce, ale vynořilo se tu i tohle téma
viewtopic.php?f=44&t=85259&start=12
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |
__It's time to #switch!__ |
-
- Pohlaví:
To co píše tuc má odpor několik desítek ohmů na cm. Nevím zda by to správně fungpvalo.
To pero od Darth Vader k tomuto účelu není. Je to na kreslení PS a následné leptání.
Svého času jsme používali takové slabounké lanko /bohužel nepamatuji název/ tím se to spojilo a i po připájení to bylo izolované.
To pero od Darth Vader k tomuto účelu není. Je to na kreslení PS a následné leptání.
Svého času jsme používali takové slabounké lanko /bohužel nepamatuji název/ tím se to spojilo a i po připájení to bylo izolované.
A co to nějak spojit drátkem? Nebo měděnou pásku. Al fólie by měla fungovat.
Dart Vader: Nechci, to bych si právě radši koupil tu klávesnici.
BS: Ale jak to připájet? Slabý dráty mám, ale pájet to trafopájkou je kravina. Když to tam přilepim, tak to nevodí, chce to něco co tam ten kontakt násilím vytvoří, ale zase to nesmí bejt moc velký, aby mezi těma membránama nebyli moc velký mezery, a klávesy nešli stisknout.
Ještě mě napadlo, co alu izolačka? Ale tam se bojim že by přes to lepidlo nebyl kontakt.
BS: Ale jak to připájet? Slabý dráty mám, ale pájet to trafopájkou je kravina. Když to tam přilepim, tak to nevodí, chce to něco co tam ten kontakt násilím vytvoří, ale zase to nesmí bejt moc velký, aby mezi těma membránama nebyli moc velký mezery, a klávesy nešli stisknout.
Ještě mě napadlo, co alu izolačka? Ale tam se bojim že by přes to lepidlo nebyl kontakt.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Šlo by to mikropájkou, ale tu nemáš. Zkus tedy ten lak. To přerušení je krátké a tak by to mohlo fungovat.
Jenže já ten lak nemám. A než bych ho za tři kila kupoval, to bych si radši za 250 koupil tu klávesnici novou xD
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Pak je ale celé téma zbytečné.
Pokud s tím máš zkušenosti, šlo by to i trafopájkou. Je ale potřeba kvalitní trubičkový cín a ne nějaké kopyto na okapy.

Pokud s tím máš zkušenosti, šlo by to i trafopájkou. Je ale potřeba kvalitní trubičkový cín a ne nějaké kopyto na okapy.
Zatím jsem se pustil do opravy alobal+dráty+izolačka, zkoušečka svítí, takže dobrý, otázka co se stane až to zvednu se stolu 
A fakt jako nevim jak to ještě udělám na tom okraji, tam to bude stát pěkně za hovno, ty čtyři čáry nalepený vedle sebe

A fakt jako nevim jak to ještě udělám na tom okraji, tam to bude stát pěkně za hovno, ty čtyři čáry nalepený vedle sebe

Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Tam je to blbý. Nejprve si ty co jsou OK přelep izolepou aby byl vidět jenom ten přerušený a ten opravuj.
Klávesnice je namáhaná a když to nebude kvalitně, tak to vydrží pár hodin až dní = zbytečná práce!
Klávesnice je namáhaná a když to nebude kvalitně, tak to vydrží pár hodin až dní = zbytečná práce!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2075
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 14:17