Keďže som si nevedel konkrétne spomenúť, uviedol som tie výrazy len orientačne, ktorým smerom sa vydať. No dobre, tak to upresním aj s omáčkou okolo. Pred časom som hľadal informáciu o tom, ako je to s podporou usb kľúčov a externých harddiskov v DVB-T set-top boxoch s usb vstupom pre PVR (personal video recorder) a MP (media player) funkciu. Podľa skúseností užívateľov niektoré kľúče a disky fungujú, iné zasa nie. Zrejme stačilo v PC zistiť, aký súborový systém to používa a aký je počet - pozor, teraz to príde, áno, tu, teraz -
"sectors per cluster". 
Ide o hospodárnosť využitia disku. Táto hodnota sa dá pri formátovaní nastaviť (8, 16, 32, 64), ak len toľko stačí ku šťastiu, aby mi USB kľúčik začal fungovať aj v tom set-top boxe. Niečo podobné bude zrejme platiť aj pri iných zariadeniach. Takže treba zistiť, aké má parametre to, čo funguje alebo ísť na to metódou pokusu a omylu. A mimochodom ten exFAT má podporu až u Win VISTA, takže v PC s Win XP to fungovať nebude.
Tak ako, "štyrkáč", pomohlo niečo z toho, čo som uviedol? Zdá sa, že rôzne zariadenia majú rôzne chute. Prosím potvrď alebo vyvráť moje teórie o tom "veľkom tresku"

, nech sme všetci o niečo múdrejší.