Disk boot failure, insert system disk and press enter Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Disk boot failure, insert system disk and press enter
Prvotně bych asi začal řešit to, že nenabootoješ ani z mechaniky. Zkus jiné CD (DVD) případně linux live distribuci nebo třeba Hirens Boot CD. Pak zkontroluj v BIOSu, zda je ten disk detekován.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Disk boot failure, insert system disk and press enter
Pic píše:Nepotřebuje uvedená základní deska nainstalovat SATA ovladač?
Edit: Máš správné nastavení v BIOSu na SATA, případně nastav na IDE.
kde to můžu nastavit? napiš mi cestu prosím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2012 17:34) ---
Orcus píše:Funguje v desce jinej disk?
Tomu nerozumím a říkám že: k mé pc sestavě (v podpise) nefunguje žádný jiný disk opakuji ještě jednou, že diskem to pravděpodobně není, když ale ten DISK který jsem koupil na aukru (viz první příspěvěk na první stránce) a připojím ho do druhého pc tak BIOS ho vidí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2012 17:36) ---
ITCrowd píše:Prvotně bych asi začal řešit to, že nenabootoješ ani z mechaniky. Zkus jiné CD (DVD) případně linux live distribuci nebo třeba Hirens Boot CD. Pak zkontroluj v BIOSu, zda je ten disk detekován.
Na disk bych mohl nainstalovat systém, ale na v jiném PC, stejně ale nevím jestli ho poté uvidí!?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2012 18:01) ---
Když už jsme u toho obrazku na straně první, tak jednak tam mam všude "None" ale měl bych tam vidět i Mechaniku, ale je tam všude "None" takže celá ta sběrnice nefunguje, a já mam jenom úsměv na tváři protože jsem do toho dal 17 tisíc. takže trpělivě čekám, jak to s Vaší pomocí vyřeším. :-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2012 18:29) ---
Obrázky s mého Biosu pro upřesnění že
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Disk boot failure, insert system disk and press enter Vyřešeno
Problém vyřešen s výměnou kabely. Původně jsem dostal k desce 2x sata 0.5m sata kabely a oba dva se při snažením se to narvat za desku (cable management) se pravděpodobně zlomily, ale až pak jsem si půjčil od bráchy sata kabel a na to hned BIOS ukázal zařízení.
//Díky
//Díky
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1236
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42