PC neuvěřitelně hučí

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC neuvěřitelně hučí

Příspěvekod Darth Vader » 31 srp 2012 20:24

Paráda, díky všem :) Pastu bych asi nezvládl vyměnit. Jdu to rozebrat a vyfotit.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 31 srp 2012 20:33

Dobře nanesená pasta tam v podstatě není, je jí tam nějaké minimum, které vyplňuje nerovnosti horní plochy CPU a plochy chladiče. Čili z principu: dopbře nanesená pasta na to nemá žádný vliv, špatně nanesená pak minimální. A za tím si stojím, nějaké zkušenosti s tím mám.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 31 srp 2012 20:36

„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 31 srp 2012 20:37

No, já s tím mám také zkušenosti. A moc dobře vím, že když je pasta nanešená po celém povrchu čipu/procesoru, tak po dlouhých letech již špatně vodí a ať máš sebelepší chladič, tak to prostě neuchladí. Byť se do chladiče nepřijímá moc tepla.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

zezr
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod zezr » 31 srp 2012 20:39

Hm boxovanej chladič. tak to je na koupi nnového.(jestli chceš aby byl tichý. muj nejmenovaný rodič měl stejný problém. takže doporučuju novej!
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 31 srp 2012 20:39

Dle obrázku vidím, že máš box chladič. Čili nic moc... Ale tím to asi nebude. Myslím, že to bude potřebovat vyměnit tu teplovodivou pastu. Ale určitě si počkej na další názory.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

zezr
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod zezr » 31 srp 2012 20:40

Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 31 srp 2012 20:41

satam píše:Dobře nanesená pasta tam v podstatě není, je jí tam nějaké minimum, které vyplňuje nerovnosti horní plochy CPU a plochy chladiče. Čili z principu: dopbře nanesená pasta na to nemá žádný vliv, špatně nanesená pak minimální. A za tím si stojím, nějaké zkušenosti s tím mám.

Nechtěl jsem to vyjímat z kontextu a tak jsem to udělal takto.

Moje zkušenost:Špatně nanesená pasta způsobuje následné problémy s přehříváním CPU a pokud je opravdu špatně nanesená pasta pak se PC vypne anebo vůbec nespustí.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 31 srp 2012 20:42

2 Martin63" To nevyvrací moje tvrzení, nehledě nato, že Darth Vader říká, že to hučí ihned po zapnutí!! Čili pasta v tom NEJEDE!!
2BS: Ne že bys neměl pravdu, ale to co říkáš je spíš způsobeno špatným nasazením chladiče. Dobře nasazený chladič se špatně nanesenou pastou takové psí kusy obvykle nedělá.
Naposledy upravil(a) satam dne 31 srp 2012 20:44, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 31 srp 2012 20:43

Před disky dej 120 fan a dozadu taky, svaž kabely aby neblokovali průtoku vzduchu a vyfoukej prach (ne vysavačem!).
Potom sem hoď screen s teplotama. Taky ti může hučet větrák ve zdroji, ale vzhledem k tomu že CPU FAN běhá na 4200, tak bych to spíš hodil na něj.
Just Fucking Google It!

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 31 srp 2012 20:43

Blue Spirit má asi pravdu. Pokud máš finance, tak bych koupil i lepší chladič. + určitě za ty léta vyměnil tu pastu.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 31 srp 2012 20:45

Aha.. takže zkrátka bez hw zásahu s tim nehnu ani o decibel, žejo? :D Nejsem v tomhle moc zručnej, na pastu si netroufám a do novýho větráku se mu nechce vrážet šest stovek, když ten počítač samotnej má poloviční hodnotu. Myslel jsem, jestli neexistuje nějaké softwarové řešení, ale evidentně je to záležitost hardware a do toho já zkrátka nemůžu ani sáhnout (jednou jsem opravil zdroj, a on po dvou vteřinách explodoval)

Zpět na “Problémy s hardwarem”