Brum v 5.1 reprákách - nový monitor ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sEmprE
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Brum v 5.1 reprákách - nový monitor ?

Příspěvekod sEmprE » 18 říj 2012 18:45

Otočení šnůrami jsem provedl, žádná změna :-( Mimochodem, jak jsem psal - ty zásuvky jsem tu zkoušel různě přehazovat, vyzkoušel jsem snad všechny způsoby - nic nepomohlo.

A pardon, ale dle tvé úvahy by tedy pomohla ta třížilová šnůra, ne ? Alespoň jsem to tak pochopil.

(jedná se o konkrétně tento monitor, je tam vyfocený tedy i zdroj: http://aukro.cz/lcd-tft-led-monitor-hp- ... 93546.html )

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Říj 2012 18:50) ---

Akorát průser je, že se dá asi sehnat jen napájecí kabel dvoužilový (respektive musí být 2-pinový).... já mám tento sráč -> http://svetmovano.cz/produkt,191,kabel_ ... inovy.html a 2-pinový třížilový tam není (jen pro UK zásuvku).... to jsem v háji !

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Říj 2012 18:51) ---

Ještě mě napadla kravina.... jiný zdroj, by to asi nevyřešil, že ? http://svetmovano.cz/index.php?cPath=60

Reklama
satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 říj 2012 18:53

Třížilová šňůra nepomůže, zdroj pro ni nemá zásuvku. Muselo by se dovnitř do zdroje a jelikož nevím, jak je zdroj konstruovaný co se týká zemí, nemůžu zaručit, že by to pomohlo.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

sEmprE
nováček
Stav:

Příspěvekod sEmprE » 18 říj 2012 18:59

Oukej, a co takhle.... koupit tento zdroj -> http://svetmovano.cz/produkt,286,adapte ... 2v_7a.html a k tomu tedy třížilový kabel -> http://svetmovano.cz/produkt,117,kabel_ ... inovy.html .... což tohle by šlo.

Teďko ale nastávají dvě otázky, první - můžu tímto zdroj vůbec monitor napájet ? Ten co mám je 5a a tento 7a (netuším, co to je).... a druhá - pomohlo by to odstranit brum ? :-(

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 18 říj 2012 19:05

To je trochu sázka do loterie, především v otázce odstranění toho brumu. Odstranění "zemní smyčky" záleží na vnitřním zapojení zdroje a do toho nevidím. Jinak pokud máš zdroj 12V/5A, ten 12V/7A můžeš klidně použít, ale pod podmínkou stejného konektoru do monitoru. Ty můžou vypadat na první pohled stejně, ale rozlišují se podle vnějšího průměru, vnitřního průměru a délky. Průměry jsou udané s přesností 0,1mm.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 říj 2012 07:13

Dvoudrátovým zdrojem jsi nám trochu naboural teorii zemní smyčky. Alespoň v takové podobě, jak ji běžně známe a řešíme střihnutím nějakého drátu, bez mrknutí oka. Každá rada drahá a skoro proklínám chvíli, kdy jsem se do problému navezl :-) Ještě pár otázek. Není k počítači připojené ještě nějaké další zařízení? Televize, věž, společná anténa,... Pokud ano, zkus jej odpojit. Pokud ne, jsem v koncích. Máš možnost se optat původního majitele, proč se monitoru zbavil? Jestli kvůli brumu, jsi patrně v konečníku... ;-) :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 říj 2012 00:29

sEmprE píše:El Diablo -> na to jsem se samozřejmě již díval (patřím k těm, kteří nejdříve hledají), ale ten odkaz nefunguje, bohužel....

Kruci, bylo to velice komplexně zpracované... :(
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 říj 2012 16:29

Podařilo se mi to najít http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... le&sid=224
Web změnil adresu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

sEmprE
nováček
Stav:

Příspěvekod sEmprE » 21 říj 2012 10:58

El Diablo -> jo, tak tohle jsem si četl, ale jak jsem již řekl - chápu z toho minimum, jsem z oboru umění.....

Karlos -> děkuji za pomoc - anténu nebo něco podobného v PC připojeného nemám (a věž - no mám ty 5.1 že) a prodejci budu volat dnes odpoledne, dám echo !

To all -> brum je teda pořád stejný, ale přišel jsem na jednu věc - přes monitor mi běhají malé tenké vlny, které se tedy dají poznat když se na ně člověk soustředí a v podstatě jen na tmavých barvách (nejvíce hnědá, pak asi černá). Čili na tohle se prodejce také zeptám, ale nebude to souviset s tím brumem ? A jináč co se týče, mám vlastně z monitoru VGA kabel a do grafiky DVI přes redukci, nemůže se třeba také od tohoto něco odvíjet ? Třeba ty vlnky ? Jenže co ten brum ? :huh:

ADD: Nechápu, ale stisknul jsem na monitoru tlačítko AUTO pro automatické a standartní nastavení a vlnky už nemají vertikální vlnění nýbrž horizontální a jakoby se více uklidnili.... No tohle všechno i s tím brumem je jak ze scifi........ :shock:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 22 říj 2012 14:24

Sotva znatelné poblikávání při tmavém pozadí mi dělá v práci monitor při připojení přes VGA. Pokud připojím počítač přes DVI, je obraz klidný. Podle všeho je to práce mizerného VGA kabelu, takže tam by asi tvůj problém být neměl. (V závorce asi...)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 22 říj 2012 14:44

Z toho okazu El Diabla pro Tebe plyne jediná věc: Musíš napájet všechny související přístroje z jednoho místa, nejlépe s jedním zemnícím bodem. To znamená, že mezi jednotlivými zeměmi musí být nulová vzdálenost. Bohužel v praxi je splnitelnost tohoto požadavku prakticky nemožná.
A ani to Ti nezaručí úspěch, protože, jak už jsem tu psal, zemnící smyčka Ti klidně vznikne uvnitř PC. A pak "Babo, raď"!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový monitor - problém s rozlišením
    od mikrosini » 29 zář 2024 11:20 » v Problémy s hardwarem
    4
    1871
    od mikrosini Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 18:50
  • Nové herní PC - cca 40000 + nový monitor
    od 7.divize » 22 srp 2024 15:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    3755
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 11:46
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11204
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2443
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4982
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 čer 2025 16:24

Zpět na “Problémy s hardwarem”