PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: pc nejde zapnout

Příspěvekod petr22 » 11 lis 2012 20:48

Nejak moc rychle - obvykle to trva nekolik minut nez se to vypne kvuli prehrati cpu

Reklama
jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 11 lis 2012 20:53

No tak pořád je tady otázka proč vypne pc když zapnu od zdroje kabel do harddisku, ale u mého starého pc se tohle nestalo.

--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Lis 2012 20:54) ---

Jen napíšu že zdroj je v pořádku měl jsem ho daný v mém starém pc a tam fungoval asi 2 roky.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 lis 2012 20:54

Pokud je dobrý zdroj a zde ti to s HDD spadne a jinde se stejným HDD ne, pak ještě mne napadá kabel.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 11 lis 2012 20:55

Už jsem Ti na ni dvakrát odpověděl: Vyzkoušej jiný, 100% zdravý zdroj!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 11 lis 2012 21:04

Zatím je třeba pracovat s tím co je doma a pokusit se najít vadný díl. Pochopitelně výměna komponentů za nové to zpravidla vyřeší, ale ne každý ty součástky má.

Možná by stálo za to ten zdroj z PC kde to funguje připojit do PC kde to nefunguje.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 lis 2012 21:09

Zkus Clear CMOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 11 lis 2012 21:51

Tak že jsem ještě zkusil kabely od napajení všechny jsem dal na napajení cdromky a všechny napajecí kabely fungují. Jen mě furt zajímá jedna věc když zapnu pc měl by se rozjet aspon základ což je bios ale ani ten nenaběhne. Mě z toho už trošku přeskakuje

guest

Příspěvekod guest » 11 lis 2012 22:04

Nech tam jenom CPU, grafiku a jednu RAM. Co to dělá?

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 11 lis 2012 22:40

No to samé to udělá a harddisk furt to samé když prostě zapnu pc bez hardidsku tak všechno běží ale pokud zapnu harddisk tak se to vypne. Jo a ještě jsem zjistil že na základní desce se hřeje a to dost zřejmě integrovaná grafika ale grafiku tam mám danou v pcie slotu.

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2012 09:06) ---

Tak že znova jsem zkoušel, a pokud zapnu pc tak se rozsvítí na monitoru jen asi na 2 sekundy zelené co značí že se rozběhne na tu vteřinu monitor a pak to zhasne. Ale grafika funguje tu jsem zkoušel na starém pc tak že už to vidím asi jedině na tu základovku našel jsem na aukru asi 2 tak že jednu koupím a uvidím no.

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Lis 2012 09:29) ---

Ještě přikládám fotku základní desky na obrázku je chladič a pod chladičem je čip který se ohřívá hned při zapnutí na chladiči je napsaný asus těžko říct k čemu to slouží.
Přílohy
základní deska.jpg
Základní deska která tam je

misazap
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: PC nejde zapnout ve chvíli, kdy připojím HDD

Příspěvekod misazap » 12 lis 2012 16:24

Hele jednou jsem řešila to samý, po zapojení hdd se pc odmítal rozběhnout .. nakonec to byl slabý zdroj. byl ok, ale neměl dostatečný výkon, aby utáhl disk navíc.

jirka0007
nováček
Stav:

Příspěvekod jirka0007 » 12 lis 2012 16:47

Ahoj děkuji ti za rady ale tohle už vypadá opravdu na zakladní desku po smrti zkoušel jsem připojit monitor na grafiku a vůbec se nezapne monitor jen asi na 2 sekundy se rozsvítí zelené světlo a nic. Kdyby byl špatný zdroj tak by to spíš dle mého názoru se vypínalo. I když dal jsem tam silnější ale je to 350w zdroj a to potom co to začalo ségře zlobit. Když jsem to zkoušel na mém pc tak grafika fungovala, zdroj taky, procesor se rozběhnul tak že si myslím že je po smrti ta zakladovka když vše běží pouze se nerozjede monitor. Abych se dostal do biosu ještě je možné že by se přehřál procesor je to dvou jádro athlon 2.

misazap
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod misazap » 12 lis 2012 17:02

350 mi přijde málo. odpoj co můžeš a zkus to zapnout. To že to před tím běželo jinde neznamená že je to teď dohromady ok. my tam tenkrát koupili asi 450 .. a to bylo minimálně před 5ti lety.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”