sata harddisk se nechce ukázat Vyřešeno
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: sata harddisk se nechce ukázat
Tady máš odkaz na Návod http://www.asrock.com/mb/manual.asp?Model=K7VT4A%20PRO POZOR! Stahuj z Asia, Europe a America nejdou. Zároveň si stáhni RAID Installaition Guide, asi ho budeš potřebovat. Na stránce 18 Návodu k MB najdeš instalaci SATA disku.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já ten návod v rychlosti prošel. Jediný, co jse pro SATA našel je tohle. Možná to je kravina, ale přepni to na Disabled a uvidíš.
Edit: Na stránce 18 jsem našel jen popis instalace disku před novou instalací systému.
Edit: Na stránce 18 jsem našel jen popis instalace disku před novou instalací systému.
- Přílohy
-
- Stránky z f0bdd913f6f38f5e608b642c330d204f.pdf
- (41.62 KiB) Staženo 12 x
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
2LaB: Tu stránku 18 dočti do konce - odst. 2.8, případně pokračuj na straně 19. Zatím nevím, co má tazatel za OS, pokud XP, pak už jsme blízko k vyřešení.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ano mám xp já sem kokal a našel sem sata raid bios ale v něm se nějak nemůžu vůbec pohibovat du koknout na ten manuál
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:17) ---
tak sem koukal na ten manuál ale tam je jen při instalaci systému ale já teď systém instalovat nechci
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:17) ---
tak sem koukal na ten manuál ale tam je jen při instalaci systému ale já teď systém instalovat nechci
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
Nějak jsem se ztratil. Kde si to našel, v biosu? Přepnul si to, jak jsem ti radil?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak koukám, že už jsi z toho úplně vedle sebe a přestáváš psát česky
V tom manuálu je pro tebe podstatná především strana 19!

V tom manuálu je pro tebe podstatná především strana 19!
http://download.asrock.com/manual/raid/ ... nglish.pdf a co takhle skusit ten via raid tool
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:21) ---
ne napsalo my to abych zmáčknul TAB tak sem ho zmáčknul a naskočil my ten bios ale ať sem mačkal cokoliv tak se tam nic nepohnulo takze to neslo nastavit
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:24) ---
a kde mám vzít ti ovladače já žádný CD nemám
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:21) ---
ne napsalo my to abych zmáčknul TAB tak sem ho zmáčknul a naskočil my ten bios ale ať sem mačkal cokoliv tak se tam nic nepohnulo takze to neslo nastavit
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Úno 2013 13:24) ---
a kde mám vzít ti ovladače já žádný CD nemám
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
na stránce 19 vidím jen začlenění SATA ovladače při instalaci XP.
Naposledy upravil(a) LaB dne 07 úno 2013 13:31, celkem upraveno 1 x.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zároveň si stáhni RAID Installaition Guide, asi ho budeš potřebovat.
Tohle už jsem Ti taky psal. Je fakt, že vše nečtu do detailu a něco mi tu a tam uteče. Ale tenhle RAID Installation Guide by Ti snad měl už konečně pomoci.
Jinak ten Manuál sice mluví o instalaci systému na SATA HDD, ale obvykle lze něco z toho použít i při podobných problémech, jako máš Ty.
na ten sem už raky kokal ale bohužel se z toho taky nedá nic použít já asi tam rovnou dám ten windows
a co takhle skusit ten via raid tool
a co takhle skusit ten via raid tool
RAID Installation Guide je na instalaci diskového pole.
Zeptám se ještě jednou a pomalu:-)
Podařilo se ti přepnout VIA SATA RAID utility na Disabled? Hodnota se mění klávesou + a -.
Zeptám se ještě jednou a pomalu:-)
Podařilo se ti přepnout VIA SATA RAID utility na Disabled? Hodnota se mění klávesou + a -.
-
- Pohlaví:
Někde v Biosu ta emulace IDE apod. musí jít nastavit.
Pokud budeš XP instalovat, pak se tě to na počátku zeptá, zda chceš nainstalovat SATA ať stiskneš F6, ale jestli to potom chce disketu nevím - nikdy jsem to nedělal.
Pokud budeš XP instalovat, pak se tě to na počátku zeptá, zda chceš nainstalovat SATA ať stiskneš F6, ale jestli to potom chce disketu nevím - nikdy jsem to nedělal.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3394
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3323
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2809
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”