Pýtam sa na otáčky ventilátora. Potrebujem vedieť koľko ich je za minútu.
A ešte ak si doťahoval ten chladič môže TO byť práve tvoj problém. Nemusí priliehať zvnútra.
Přehřívání GPU
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání GPU
Ak máte problém s mojou slovenčinou povedzte mi to.
Když máte problém s mou slovenštinou řekněte mi to.
Nevim jak zjistit otáčky na grafice, vim, akorát na procesoru to mi ukazuje speedfan a to je něco přes 2000 RPM..
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tak potom vyskúšaj trochu uvoľniť ten chladič, ak si ho doťahoval to môže byť problém.
Dovolím si také vstoupit do diskuze, kterou už nějaký čas sleduji.
Zatím jsem se nedozvěděl, jaké byly teploty grafiky před čištěním.
Jestli všechny doposud doporučované úkony nepomohly (mmch. ani se nedivím, protože dle mého názoru nemohou mít tak velký vliv na chalzení GPU, snad pouze v případě, že by se chladič dotýkal procesoru jen třeba v rohu), mám zato, že příčina bude někde jinde - poškozená DPS, nečekaná změna nap. napětí, popř. nevímcoještě. Zkouška v jiném PC je nejspíš k ničemu, protože pokud se jedná o chybu GK, projeví se také a nic se nezjistí. Jedině mít tak k dispozici úplně stejnou GK a zjistit, jak se bude v Tvém PC chovat
Zatím jsem se nedozvěděl, jaké byly teploty grafiky před čištěním.
Jestli všechny doposud doporučované úkony nepomohly (mmch. ani se nedivím, protože dle mého názoru nemohou mít tak velký vliv na chalzení GPU, snad pouze v případě, že by se chladič dotýkal procesoru jen třeba v rohu), mám zato, že příčina bude někde jinde - poškozená DPS, nečekaná změna nap. napětí, popř. nevímcoještě. Zkouška v jiném PC je nejspíš k ničemu, protože pokud se jedná o chybu GK, projeví se také a nic se nezjistí. Jedině mít tak k dispozici úplně stejnou GK a zjistit, jak se bude v Tvém PC chovat

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Běžně provozní teplota grafiky byla před číštěním 35-45 stupňů při zatížení lehce okolo 55 a teď je skoro dvojnásobek a vše jsem opravdu už kontroloval, několikrát...
Nevím, co Ti více říct, vše je v mém předchozím příspěvku. Konkrétně Ti poradit neumím, možná, že to pomůže někomu, kdo bude chytřejší než já a poradí Ti.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ten chladič čo si ho uťahoval môže byť práve ten problém, ak dobre neprilieha tak jednoducho chladiť nebude.
Mám taký tip.
Ak sa dá tak daj na čip termopastu a hneď potom daj na ňu chladič NEDOŤAHUJ iba ho tam prilož a potom ak tá pasta bude úplne rovná tak by chladič mal priliehať dobre a problém je inde.
Ale ak aj je úplne rovná tak normálne prišrubuj chladič a zase ho vyber a pozri sa či je termopasta rovná.
Nezaručujem že to bude fungovať.
Mám taký tip.

Ale ak aj je úplne rovná tak normálne prišrubuj chladič a zase ho vyber a pozri sa či je termopasta rovná.
Nezaručujem že to bude fungovať.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1792
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07