Ono je to udelane tak, ze predni stena je zezadu plech (tam se pridela ten ventilator, a v plechu jsou otvory) a plast, ktery je zvenku - a ten ma zase otvory ruzne po stranach a zespoda, aby zepredu nebyly videt. Takze vzduch to nasava.
Co se tyka zadreneho motoru - to uz vyzaduje bud prendat plotny do jineho disku, nebo se pokusit ten motor mechaniky roztocit (existuje na to takova klika, kterou tocis tak dlouho az se zase plynule otaci). V kazdem pripade je to dost narocne a kdyz to dela firma, tak si za to rekne desitky tisic. Pro uzivatele je jednodussi, kdyz ma ta data zalohovana jeste jinde nez se je snazit zachranit.
A nejjednodussi je zaridit, aby mel disk optimalni teplotu. Coz znamena, aby do skrine sel vzduch zepredu a zase zasem ven. Vetsinou na to staci dva ventilatory - jeden na predni stene a druhy na zadni.
Nicmene - jestli ten disk dela divne zvuky, muze byt poskozene lozisko - coz je chyba, kterou zadny program nemusi ukazat a jednoho dne se najednou disk zniceho nic zadre (coz znamena ze 7200 otacek na 0 behem okamziku). Kdyz mi tohle udelal disk volne polozeny na stole, vyletel metr a pul do vzduchu jaka je to energie.
Hlučný HDD a chyby
Re: Hlučný HDD a chyby
No super, tohle si přečíst takhle, než si člověk jde lehnout je super.
Teď budu mít strach, aby to HDD zvládl.
Teď budu mít strach, aby to HDD zvládl.
Ze disk neni v poradku je lepsi zjistit driv nez az ve chvili, kdy se neroztoci.
A jak to jde zjistit, aniž bych disk rozebral a bez pomocí programů?
Jde to nějak zjistit, když PC odnesu do servisu?
A nebude to příliš velká zátěž na zdroj a případně jističe, když přidám nový chladič na CPU a pro HDD?
Chtel jsem se zeptat, jak moc by pomohl tento pasivni chladic - http://www.alza.cz/zalman-zm-2hc2-d251731.htm#popis
Nebo je o mnoho lepsi vetracek
Jde to nějak zjistit, když PC odnesu do servisu?
A nebude to příliš velká zátěž na zdroj a případně jističe, když přidám nový chladič na CPU a pro HDD?
Chtel jsem se zeptat, jak moc by pomohl tento pasivni chladic - http://www.alza.cz/zalman-zm-2hc2-d251731.htm#popis
Nebo je o mnoho lepsi vetracek
Zdravím, může i laik přes ten crystal disk poznat, že je disk v háji? Pojedu večer pro jeden disk 250gb, tak jsem ho chtěl před koupí otestovat nečím, co mi ukáže jestli je ok nebo ne, ale v tom logu se nevyznám
a nemám u prodejce možnost čekat, než tu někdo ten log najde a zhodnotí.

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
DeNNI85: Nelez do cizího vlákna! Založ si svoje, obratem Ti odpovím.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A jak je to prosím vás s tím pasivním chladičem?
Počítač totiž teď do servisu odnést nemohu (rekonstruují prostory a také jej potřebuji na práci).
Chtěl jsem se zeptat, kolik dat dokáže zachránit záloha dat, která se pravidelně vytváří ve Windows 7 HP?
Děkuji
Počítač totiž teď do servisu odnést nemohu (rekonstruují prostory a také jej potřebuji na práci).
Chtěl jsem se zeptat, kolik dat dokáže zachránit záloha dat, která se pravidelně vytváří ve Windows 7 HP?
Děkuji
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
peeeeta píše:kolik dat dokáže zachránit záloha dat, která se pravidelně vytváří ve Windows 7 HP?
Vsechna v ni obsazena, za predpokladu, ze je z media prectes. Prirustkovou/kompletni zalohu ponecham stranou. Doufam jen, ze nezalohujes na ten samy disk.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Prosím co je media prectes?
Proč nepočítáš přírůstkovou a kompletní zálohu?
Ano samozřejmě, zálohuji na úplně jiný disk, tak neznalý zase nejsem.
Jen se nerad hrabu v PC, jelikož mám jen jedno a to potřebuji na práci, tak si nemám s čím hrát a na čem si to zkoušet (kupovat si nějaké PC jenom na to, jsou další peníze, které zrovna nemám).
Chtěl jsem se zeptat, když si vytvořím Live CD/DVD Linuxu a náhodou by se mi nějak poškodil systémový HDD. Tak mohu běžet na Linuxu, když jej zadám do mechaniky při startu PC? A pak jej používat, když mám další externí HDD?
Díky
Proč nepočítáš přírůstkovou a kompletní zálohu?
Ano samozřejmě, zálohuji na úplně jiný disk, tak neznalý zase nejsem.
Jen se nerad hrabu v PC, jelikož mám jen jedno a to potřebuji na práci, tak si nemám s čím hrát a na čem si to zkoušet (kupovat si nějaké PC jenom na to, jsou další peníze, které zrovna nemám).
Chtěl jsem se zeptat, když si vytvořím Live CD/DVD Linuxu a náhodou by se mi nějak poškodil systémový HDD. Tak mohu běžet na Linuxu, když jej zadám do mechaniky při startu PC? A pak jej používat, když mám další externí HDD?
Díky
-
- Pohlaví:
K Linuxu, ano budeš normálně pracovat s daty, která jsou na nepoškozeném HDD.
Blue Spirit: Díky, aspoň tak, i když raději bych byl, kdyby vše fungovalo jako hodinky 

-
- Pohlaví:
Do jisté míry možná budeš moci pracovat i s daty na vadném disku a tak je třeba je přetáhnout pokud to jde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5531
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02