Hlučný HDD a chyby

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Hlučný HDD a chyby

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2014 22:48

Ono je to udelane tak, ze predni stena je zezadu plech (tam se pridela ten ventilator, a v plechu jsou otvory) a plast, ktery je zvenku - a ten ma zase otvory ruzne po stranach a zespoda, aby zepredu nebyly videt. Takze vzduch to nasava.

Co se tyka zadreneho motoru - to uz vyzaduje bud prendat plotny do jineho disku, nebo se pokusit ten motor mechaniky roztocit (existuje na to takova klika, kterou tocis tak dlouho az se zase plynule otaci). V kazdem pripade je to dost narocne a kdyz to dela firma, tak si za to rekne desitky tisic. Pro uzivatele je jednodussi, kdyz ma ta data zalohovana jeste jinde nez se je snazit zachranit.

A nejjednodussi je zaridit, aby mel disk optimalni teplotu. Coz znamena, aby do skrine sel vzduch zepredu a zase zasem ven. Vetsinou na to staci dva ventilatory - jeden na predni stene a druhy na zadni.

Nicmene - jestli ten disk dela divne zvuky, muze byt poskozene lozisko - coz je chyba, kterou zadny program nemusi ukazat a jednoho dne se najednou disk zniceho nic zadre (coz znamena ze 7200 otacek na 0 behem okamziku). Kdyz mi tohle udelal disk volne polozeny na stole, vyletel metr a pul do vzduchu jaka je to energie.

Reklama
peeeeta
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 16 úno 2014 22:54

No super, tohle si přečíst takhle, než si člověk jde lehnout je super.
Teď budu mít strach, aby to HDD zvládl.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2014 22:57

Ze disk neni v poradku je lepsi zjistit driv nez az ve chvili, kdy se neroztoci.

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 16 úno 2014 22:58

A jak to jde zjistit, aniž bych disk rozebral a bez pomocí programů?
Jde to nějak zjistit, když PC odnesu do servisu?
A nebude to příliš velká zátěž na zdroj a případně jističe, když přidám nový chladič na CPU a pro HDD?

Chtel jsem se zeptat, jak moc by pomohl tento pasivni chladic - http://www.alza.cz/zalman-zm-2hc2-d251731.htm#popis
Nebo je o mnoho lepsi vetracek

DeNNI85
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod DeNNI85 » 17 úno 2014 15:47

Zdravím, může i laik přes ten crystal disk poznat, že je disk v háji? Pojedu večer pro jeden disk 250gb, tak jsem ho chtěl před koupí otestovat nečím, co mi ukáže jestli je ok nebo ne, ale v tom logu se nevyznám :-) a nemám u prodejce možnost čekat, než tu někdo ten log najde a zhodnotí.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 17 úno 2014 15:53

DeNNI85: Nelez do cizího vlákna! Založ si svoje, obratem Ti odpovím.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 17 úno 2014 16:45

A jak je to prosím vás s tím pasivním chladičem?
Počítač totiž teď do servisu odnést nemohu (rekonstruují prostory a také jej potřebuji na práci).
Chtěl jsem se zeptat, kolik dat dokáže zachránit záloha dat, která se pravidelně vytváří ve Windows 7 HP?
Děkuji

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 18 úno 2014 12:29

peeeeta píše:kolik dat dokáže zachránit záloha dat, která se pravidelně vytváří ve Windows 7 HP?

Vsechna v ni obsazena, za predpokladu, ze je z media prectes. Prirustkovou/kompletni zalohu ponecham stranou. Doufam jen, ze nezalohujes na ten samy disk.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 18 úno 2014 13:39

Prosím co je media prectes?
Proč nepočítáš přírůstkovou a kompletní zálohu?
Ano samozřejmě, zálohuji na úplně jiný disk, tak neznalý zase nejsem.
Jen se nerad hrabu v PC, jelikož mám jen jedno a to potřebuji na práci, tak si nemám s čím hrát a na čem si to zkoušet (kupovat si nějaké PC jenom na to, jsou další peníze, které zrovna nemám).

Chtěl jsem se zeptat, když si vytvořím Live CD/DVD Linuxu a náhodou by se mi nějak poškodil systémový HDD. Tak mohu běžet na Linuxu, když jej zadám do mechaniky při startu PC? A pak jej používat, když mám další externí HDD?
Díky

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2014 13:45

K Linuxu, ano budeš normálně pracovat s daty, která jsou na nepoškozeném HDD.

peeeeta
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod peeeeta » 18 úno 2014 13:50

Blue Spirit: Díky, aspoň tak, i když raději bych byl, kdyby vše fungovalo jako hodinky ;)

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2014 13:56

Do jisté míry možná budeš moci pracovat i s daty na vadném disku a tak je třeba je přetáhnout pokud to jde.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hlučný zdroj Seasonic
    od second32 » 17 led 2025 21:38 » v Problémy s hardwarem
    6
    5531
    od second32 Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 22:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”