Sestavuji PC, nenaběhne. Větráčky se točí/netočí…
Re: Sestavuji PC, nenaběhne. Větráčky se točí/netočí…
Bez známek použití znamená neopotřebovaný, anebo vadí, když je to už vyndané z obalu?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
No jestli jsi treba roztrhnul obal, tak ti to vzit nemusi, nebo si strhnou nejakou cast za opotrebeni
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Porušený obal nevadí.Maximálně si strhnou nějaké procento z prodejní ceny
Zalezi na tom jak byla provedena objednavka.
Osobne pouzivam vzdy osobni odber, vypocetni techniku ani elektroniku nesverim prepravni spolecnosti, natoz likvidatorum typu Ceske posty. S vracenim do 14 dnu nebyl zatim jediny problem, ve vetsine pripadu zbozi neodpovidalo popisu na webu.
Osobne pouzivam vzdy osobni odber, vypocetni techniku ani elektroniku nesverim prepravni spolecnosti, natoz likvidatorum typu Ceske posty. S vracenim do 14 dnu nebyl zatim jediny problem, ve vetsine pripadu zbozi neodpovidalo popisu na webu.
Byl jsem v Czechcomputeru, za vrácení si nic nestrhli a prodali mi místo toho Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600, nechal jsem si poradit. Jsou 1.5voltové.
Problém – chyba je tatáž, pípá to pořád stejně. Tak teď babo raď.
Problém – chyba je tatáž, pípá to pořád stejně. Tak teď babo raď.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak jsem něco zkusil – nechal jsem tam jen jeden modul a naběhlo to. Zajímavé je, že v pořádku jsou oba moduly, je jedno, který tam dám. Když ale obsadím jednu banku (ob slot, oba sloty mají stejnou barvu), pípá to, zatímco když osadím dva sousední sloty (každý má jinou barvu), není problém.
Přitom podle papírů k MB mám pro dual channel obsadit buď sloty 1 a 3, anebo 2 a 4, ale v obou případech to takhle neběží. Dokážete mi to někdo vysvětlit? Tohle fakt nepobírám.
Přitom podle papírů k MB mám pro dual channel obsadit buď sloty 1 a 3, anebo 2 a 4, ale v obou případech to takhle neběží. Dokážete mi to někdo vysvětlit? Tohle fakt nepobírám.
- Mýliti se je Myloš.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vadný řadič pamětí, jestli je integrovaný v CPU, pak je vadné CPU, jinak MB...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Řešil jsem už i vadné paměti určené pro DUAL. Prostě pohromadě nefungují. Zkus je jinde, pokud máš možnost.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen se přidám.Taky jsem řešil problém pamětí v duálu.Prostě dva koupené moduly 2x2GB spolu na desce nefungovaly dobře a PC se vypínal.Po jejich rozdělení do jiných PC už fungovaly normálně.Každopádně jak slyším krátké nepřerušované pípání,tak to jsou na 99% paměti.Někdy se i stane,že deska je mírně prohnutá a paměti pořádně nesedí ve slotu.Což už se mi taky stalo a musel jsem desku v místech slotů pro paměti podložit silonovou podložkou.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1773
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49