Zdravím,
výstraha se nezobrazuje ve správci zařízení, ale v přidávání Hardwaru.
Problém se spouštěním zvukových souborů/Nefunkční zvuk Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problém se spouštěním zvukových souborů/Nefunkční zvuk
Nerozumím, ty žádný HW nepřidáváš. Ty ovladače jsou asi nainstalovany správně, ale zádrhel je jinde. :_(
Zdravím,
mám takový dojem, že chyba je v hardwaru. Když jsem se dívala do programu Přidat hardware, tak se mi zobrazilo, že chyba je ve zvukovém adaptéru v HW.
mám takový dojem, že chyba je v hardwaru. Když jsem se dívala do programu Přidat hardware, tak se mi zobrazilo, že chyba je ve zvukovém adaptéru v HW.
-
- Pohlaví:
Vyloučit se to nedá, ale zvukovka zase často neodchází. Zkusil bych nabootovat nějaký Linux, zda se chyba bude projevovat i v něm.
-
- Pohlaví:
To je jedno, třeba Ubuntu. http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
Jenže my máme Windows XP. Když nainstaluji Linux, nesmaže mi to data?
-
- Pohlaví:
Ten Linux se neinstaluje, jenom nabootuje z CD. Instalovat ho nesmíš. 
Pokud to v tom Linuxu bude fungovat, není to HW chyba!

Pokud to v tom Linuxu bude fungovat, není to HW chyba!
Můžete mi vysvětlit, jak mohu nabootovat Linux, když nevím, co to nabootovat znamená. Je tu také druhý problém, nemohu instalovat Linux, když nemám CD s Linuxem.
-
- Pohlaví:
Jasně. Bootování znamená nahrání systému - tedy v podstatě od zobrazení hlášky startuje windows až po konečný náběh.
CD linuxu si musíš vypálit. Zde http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html si najdeš distribuci a stáhneš do počítače soubor .iso. Ve vypalovacím programu pak zadáš volbu "vypálit obraz disku nebo uložený projekt" a navedeš ho na uložené .iso. Výsledkem bude bootovací CD s linuxem.
Toto CD dáš do mechaniky a restartuješ počítač. Pokud linux nenaběhne, budeš muset nastavit pořadí bootování v BIOSu.
Účel tohoto počínání je zjistit, zda je hardware zvukové karty v pořádku. Jinými slovy - pokud pod linuxem zvuk pojede, bude problém v ovladačích. Pokud nepojede, bude chyba v hardwaru zvukové karty a budeš muset pořídit novou.
CD linuxu si musíš vypálit. Zde http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html si najdeš distribuci a stáhneš do počítače soubor .iso. Ve vypalovacím programu pak zadáš volbu "vypálit obraz disku nebo uložený projekt" a navedeš ho na uložené .iso. Výsledkem bude bootovací CD s linuxem.
Toto CD dáš do mechaniky a restartuješ počítač. Pokud linux nenaběhne, budeš muset nastavit pořadí bootování v BIOSu.
Účel tohoto počínání je zjistit, zda je hardware zvukové karty v pořádku. Jinými slovy - pokud pod linuxem zvuk pojede, bude problém v ovladačích. Pokud nepojede, bude chyba v hardwaru zvukové karty a budeš muset pořídit novou.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
já si myslím že vypalovat CD je zbytečné nabootovat z flashky to snad taky jde ne ?
-
- Pohlaví:
Jistěže. Ale je to starý kus HW tak nechci nic riskovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4957
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 06:56
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4874
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 3656
-
od L.L