CPU teplota 88 st. C

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: CPU teplota 88 st. C

Příspěvekod El Diablo » 03 led 2015 19:31

Nejspíš by bylo vhodné koupit jiný chladič s vyšší účinností. Jaký máš socket?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 led 2015 19:35

Myslím, že bude trochu problém sehnat účinný chladič, který se do té "skříňky" vejde ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 03 led 2015 19:42

nooo právě.... i u tohohle chladiče jsem musela dělat psí kusy.
Co myslíte, kdybych to celé přendala do jiného casu (po starém PC)...? Na co si musím dát pozor?

Socket jako na CPU? Support : Socket 775 LGA

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 led 2015 21:23

Přendání není při troše pečlivosti problém. Nesedí mi ta "stará" case - jak stará? Má už alespoň 2x přední USB a přední zvukové vstupy?
Při přendavání hlavně nezapomeň na distanční podložky pod MB (skříně používají různé provedení, někde jsou přímo jako výstupky v plechu se závitem uprostřed). Kabely snad ani přeházet nejdou, protože mají různé konektory, hlavně dbej na jejich dostatečné zasunutí a zacvaknutí (pokud mají "zámek"). Všechny moduly, které budeš vyndavat pečlivě zamáčkni na doraz zpět do příslušných slotů. Pozor při zapojování kabelů předního panelu - buď si to před jejich vytažením poznamenej, nejlépe však je mít manuál k MB (stáhneš z netu), kde je zapojení vždy podrobně popsáno a vyobrazeno.
Když budeš ještě potřebovat nějakou radu, napiš, on se tu dříve nebo později někdo, kdo Ti poradí (včetně mne) vyskytne.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 led 2015 21:36

marketa2 píše:nooo právě.... i u tohohle chladiče jsem musela dělat psí kusy.
Co myslíte, kdybych to celé přendala do jiného casu (po starém PC)...? Na co si musím dát pozor?

Socket jako na CPU? Support : Socket 775 LGA

Tenhle by se tam měl IMHO vejít. Navíc směr žebrování koresponduje se směrem nasávání zdroje.
http://www.alza.cz/zalman-cnps5x-performa-d295775.htm
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 04 led 2015 18:22

Ahoj, díky moc za rady,
Case: nevím,jak je stará. budu se muset podívat, přední USB má, zvukové nevím... Mrknu na to. MB jsem nikdy do jiné skříně nepřendávala, takže to pro mě bude novinka, když se do toho pustím.
Větrák Performa - vypadá super a vejít by se mohl, když je "na stojáka"

Pro mě priority v řešení toho hluku (který se dost snížil) a chlazení (které tedy není fenomenální, že) jsou pasta (protože se to dělá, ikdyž efekt 5 st C... nooo budiž), druhé stadium by byl větrák, třetí case (vím, že by to asi mělo být vyměněný krok 3 za 2, ale mě se ten můj současnej case moc líbí :-/ trapné, že - ale jsem taky jenom člověk...)

Ještě otázečka před pondělní návštěvou PC obchodu: kolik mohu tak očekávat snížení st. C výměnou větráku za ten stojací a kolik výměnou za case standardní velikosti? co myslíte?

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 04 led 2015 18:34

Nový chladič by mohl teplotu snížit i o 10-12°C, težko říct. Jinak k tomu chladiči pastu dostaneš.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 led 2015 18:36

Již po shlédnutí prvního obrázku mi bylo jasné,že ta teplota se ukazuje špatně.Na obrázku z biosu je totiž jasně vidět,že cílová teplota procesoru (CPU Target Temperature) je 75°C. Při dosažení téhle teploty se počítač v zájmu ochrany procesoru před přehřátím sám vypne.Takže teplota 88°C tam být prostě nemůže aniž by počítač normálně běžel.
Ohledně Chassis Fan - tam to piše,protože nemá zapojený druhý systémový ventilátor.Ten tedy doporučuji dokoupit a tím by i teplota - potažmo hluk měly jít o něco dolů. Pokud by byla fotka case zevnitř,tak by se dalo i doporučit nějaký konkrétní ventilátor.Ale pravděpodobně to bude nějaký 80x80.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 04 led 2015 22:26

nj, to zní logicky s tím teplotním maximem v bios...
fotka vnitřku je na začátku tématu + přikládám ještě jednu portrétku, kde je vidět jak zadek skříně, tak dekl, kam se taky (a to na 2 místech - u toho jako trychtýře a pak i v té dolní perforované části jsou 4 otvory do čtverce pro přidělání něčeho jako větráku) zřejmě dá připojit nějaký větráček...
Přílohy
SkrinPC.jpg

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 05 led 2015 16:32

Stačil by dát dozadu pod zdroj ventilátor,tak jak jsem ho na obrázku dodělal. I tak otočený (aby foukal ven).
Může být v podstatě jakýkoliv 80 mm ventilátor. Trochu slušnější jsou kolem té stovky.
http://www.conrad.cz/ventil-akasa-8cm-s ... ent=870146
http://www.czc.cz/arctic-fan-f8_2/70140/produkt
http://www.czc.cz/silentiumpc-zephyr-80 ... 90/produkt
Ten poslední Silentium bude asi nejtišší.
Přílohy
SkrinPC.jpg
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

marketa2
nováček
Stav:

Příspěvekod marketa2 » 05 led 2015 18:37

Aha, takže než si půjdu pro ten ventilátor, který už jsem si objednala, ale to neva, tak mám 2 otázky:
1. A kam ho na desce píchnu? Nikde tam nevidím další stejný konektor, jako ten, v kterým mám ten CPU ventilátor.
2. A myslíš, že mám kupovat i toho stojacího Zalmana (a nahradit jím stávající cpu ventilátor), jak doporučil El Diablo?

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 05 led 2015 18:41

Ten Zalman určitě stojí zato a pro ventilátor je někde na MB konektor s popiskem SYS FAN, tam ho zapojíš.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3795
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1887
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”