Optimální teplota HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Optimální teplota HDD

Příspěvekod El Diablo » 05 kvě 2008 22:21

peta501 píše:no u me je u HDD taky divna teplota a prej (podle vas to neni mozny) ale vsechny programy se shoduji +- 1 stupen takze pak nwm podle ceho bych se mel orientovat :/ takze at je to pravda nebo ne orientuju se podle toho

Jakou máš teplotu v pokoji?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 05 kvě 2008 23:08

mam tu kosu ale muzu ti to rict odhadem, nejak si to nemerim

jinak 20-24 ?? zalezi jestli topim nebo ne :lol:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Kein
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 05 kvě 2008 23:25

toz kdyz dam veskere me vetraky na max tak z toho mam slusnej mrazak :D
Obrázek

ale okno urcite kvuli tomu otvirat nebudu mam tu pekne naprdeno...jde ciste o vetrani case ...bohuzel disky nijak zavratne teplotu nemeni bohuzel je to dan za to ze je mam ulozene napric v antivibracnich kosich...ale zase jsou ticho :) u stareho case to vibrovalo jako prase...ted je neslysim... :)

actionboy
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod actionboy » 06 kvě 2008 08:17

peta501 píše:mam tu kosu ale muzu ti to rict odhadem, nejak si to nemerim

jinak 20-24 ?? zalezi jestli topim nebo ne :lol:

20-24? to mam doma jen na Vanoce :D nad 19 nejdu
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 06 kvě 2008 14:32

actionboy píše:
20-24? to mam doma jen na Vanoce :D nad 19 nejdu

:lol: A není ti teplo ? Mě je horko i v 10°C , jinak v krátkým tričku běhám , i když jsou 4°C :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 06 kvě 2008 21:48

Tak to se máš mě je zima i při 24°C :lol:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 06 kvě 2008 22:21

Sektor píše:2 zao : Bavíme se o aktivním větrákovém chlazení ... né o vodníku, který se řídí teplotou vdzuchu v bytě a od toho se odvíjí teplota komponentů.

Nebo mi chceš tvrdit, že při zapnutém 750mm pokojovém větráku na 3. rychl. stupěň z blízkosti 30-50cm je ti stále horko ? Bych tě chtěl opravdu vidět ;-)

Sektor píše:btw : Z nudy jsem vzal pokojový větrák a k tomu postavil hodně kvalitni meteorologickou stanici (3 měřidla - 2x doma 1x venku) a teplota byla při 20,4 stupních v bytě rovných 13 stupňů ...

1) Pokud se postavíš před větrák v parnu a si trochu upocený neochlazuje tě vzduch ale z větší části skupenské teplo (něco si o tom najdi...)
2) Ikdyby nakrásně propocený durch nebyl, teplota vzduchu málo kdy překročí teplotu lidského těla, tady jde o rychlost předávání tělesného tepla do okolí.

Pokud máš pravdu stydím se, ale proč potom dělají ledničky, klimatizace, peltierovy články? (zjisti si jak funguje třeba ta lednička.. v podstatě jednu část okruhu ochlazuješ zatím co na druhé se teplo hromadí a protože se tím výmněníky zahřejí víc než okolí je možné přebytečné teplo předat dál) Prostě budeme na všechno pořádně foukat a bude kosa jako v márnici. Nikdy neochladíš něčím co má 20 stupňů něco jiného na 10 stupňů.
Naposledy upravil(a) Unholy dne 07 kvě 2008 18:27, celkem upraveno 1 x.
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 kvě 2008 22:53

Právě účinnost chlazení je právě dána množstvím proudícího vzduchu, který odvádí přebytečné teplo z vzduchem ochlazovaného předmětu. Bohužel jen někteří výrobci uvádějí u ventilátorů pro PC množství vzduchu, které ventilátor dodává, což je vlastně jeho účinnost. Jestli tomu nevěříte, otevřete si učebnici fyziky na příslušné stránce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 07 kvě 2008 18:26

Bohužel už nevládnu žádnýma učebnicema dost dlouho. Mohl bys mě prosím najít na netu patřičný odkaz? Doteď jsem žil v představě že předmět s vyšší energií ji předává předmětu s nižší energií. (nejen teplota, ale třeba i náboj, kinetická energie) Když budeš foukat 20 stupňový vzduch na 15 stupňový objekt podle mě dosáhneš akorát toho ,že se rychleji ohřeje na oněch 20 stupňů... Pokud žiji v omylu budu moc rád když mě někdo poučí. Neber toto prosím jako útok, ale diskuzi. Nic přece není dokonalé :) děkuju :)

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 07 kvě 2008 18:54

Já z žádných komponentů v PC pod 20 stupňů nemám => nemám teplotu pod něco, co není v bytě.
-nicméně stále nevidím problém uchladit disk na 16 stupňů :)

btw : Žebírka na větráku nebo vrchní část disku má po doteku s hliníkem (asi díky vodivosti apod. , nevím) teplotu o 1-2 stupně nižsí ... teplota disku se ale měří trochu jinde, to je samozřejmost.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 11 kvě 2008 17:01

Tekže: Nedalo mi to pokoje, půjčil jsem si z práce termovizní kameru a dotykový teploměr. Kamera se používá k analýze rozvaděčů silnouproudých zařízení (špatný rozvaděč-> přechodový odpor-> vysoká teplota a tak..) a dotykový teploměr nevím k čemu mají. Nicméně obě zařízení jsou kontrolována měrovým střediskem a o jejich přesnosti není pochyb.

Zavěsil jsem před obyčejný pokojový větrák (prum. 30cm výkon 50W) kus hliníkového chladiče a nechal ho na nejvyšší stupeň hodinu ofukovat. (pokojová teplota 22,36 C) Na termosnímku (IR spektrum) nešel daný chladič vůbec vidět (= stejná teplota jako teplota prostředí) a i dotykový teploměr naměřil onu pokojovou teplotu. (+- nějaká ta setina odchylky měření) Takže až mě tady někdo bude tvrdit sektore že si to zkoušel s meteostanicí
Sektor píše:btw : Z nudy jsem vzal pokojový větrák a k tomu postavil hodně kvalitni meteorologickou stanici (3 měřidla - 2x doma 1x venku) a teplota byla při 20,4 stupních v bytě rovných 13 stupňů

budu přesně vědět co si o tom mám myslet.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 kvě 2008 17:39

Unholy má pravdu.tyto praxí ověřené teorie jsem se musel učit ve fyzikální chemii (tu moc nemusím) konkrétně se jedná o první a druhý zákon termodynamiky :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    4038
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1989
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09

Zpět na “Problémy s hardwarem”