PC nejede

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jaca
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC nejede

Příspěvekod jaca » 29 led 2009 23:16

Mam doma multimetr moch bych zkusit ne jestli zdroj napaji dobre vetve jestli to teda jde?

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 led 2009 00:13

Ten je na nic, protože nezjistí, zda zdroj drží i napětí ve špičkách odběru, jelikož jsou hodně krátké.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 led 2009 00:17

Zdroj je kvalitní, ale nic nelze bez zkoušky vyloučit. Máš-li možnost vyzkoušej jiný zdroj, třeba jen půjčený na zkoušku, ale kvalitní a alespoň 400w.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

jaca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jaca » 30 led 2009 00:19

Aha no to bohuzel nemam no ale tak co by to mohlo bejt deska procesor nebo ten zdroj?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 led 2009 00:43

To je možné. Procesor se dá otestovat v jiném PC s odpovídající základní deskou. Otestovat základní desku doma nijak nelze, pokud by jsi neměl úplně stejnou a vše znovu na ni instaloval.

jaca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jaca » 30 led 2009 12:24

tak jsem udelal malej pokrok vsechno jsem vyndal ze skrine a je to lepsi pocitac si dal nejede ale uz se mimo skrin na stole se rozjede ale ne uplne nepravidelne se vsechno da doprovozu vsechno se roztoci vsechny ty diody na desce se rozsiviti no ale to je vse pocitac se zase zastavi ale pak se znova pusti a zase zastavi a takhle je to porad

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 led 2009 15:05

Skus nouzový režim a tam se podívej do Správce zařízení, zda tam není ? nebo !, co značí problém s ovladačem příslušného zařízení.

jaca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jaca » 31 led 2009 09:27

tak to bylou deska byla rozbita tak mi ji reklamovali a vratili penize tak jsem hned vzal novou lepsi no ale setakal jsem se s dalsim problemem vsechno jsem to nejprve odkousel mimo case a jede to vetraky se rozjedou,grafarna taky zdroj taky tak jsem vsechno nacpal do bedny no a problem pc v bedne proste nejede :-(

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 31 led 2009 09:38

Pořádně tu bednu prohlídni zda se ti tam něco nedotýká!
Kdysi dávno sem se se stejným problémem setkal taky, zajímavý bylo že dokud byl PC otevřený tak jel bez problémů, ale jak sem ho zakrytoval už nenaběhnul. Na vině byl ponechaný distanc pro který byl na původním MB otvor ale na novém ne a tak se dotýkal plošného spoje.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jaca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jaca » 31 led 2009 09:51

no srobky v tom case mam takze deska v case na nelezi ale mizi case a deskou tam mezere je na desce ma pouze ze spoda backplate
http://img515.imageshack.us/my.php?imag ... 751yk2.jpg
ze shora na nem je nalepka tu jsem nechal abych desku neposkrabal a neodrel no a ze spoda je normalne kovovej existuje jeste nakej druh izlolace mezi desku a case?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 31 led 2009 10:07

U některých PC bývá taková folie. Ale nemusí tam být, ta je tam jen pro jistotu. Podívej se co by tu desku mohlo zkratovat, protože jinak to není možné aby mimo case jela a uvnitř ne.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jaca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod jaca » 31 led 2009 10:13

mne napada jen ten blackplate

Zpět na “Problémy s hardwarem”