Velmi hlučné PC Vyřešeno
Re: Velmi hlučné PC
Nvidia GeForce Ti 4200
Nepřemýšlel si o upgrade?
NTB : Lenovo Y570
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Měl bych? Přijde mi to zbytečné, ten počítač se používá jenom na surfování po internetu, nic jiného, tak mi to přijde škoda
O to horší to je, když jenom surfujete a bolí Vás z toho hlava, jak byste seděli v úlu, protože počítač hučí jak sviňa.

Nenech si namluvit další nesmysly, zůstaň na tom, co chceš Ty! Ten nápad vzít GK do alfy je dobrý, určitě se tam nějak dohodneš. A ten větrák do zdroje? Vyzkoušej ho v obou konektorech a sleduj, co to dělá. Já teď nevím, který konektor je k čemu určený. Jde jen o to, aby větrák ve zdroji běžel pořád, pokud bude zapnutý PC.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Kdyby se to podle něčeho regulovalo, tak ho připoj na molex.
Just Fucking Google It!
Tak jsem vzal GK do alfy a borec mi poradil nechat ten starý chladič tak jak je, nezapojovat ho potom a nasadit na něj větrák 60*60 a přišroubovat ho do těch žeber samozavrtávacími šroubky do kovu, tak jsem tak provedl (viz foto). Akorát jsem musel tuto 3-pinovou zástrčku zapojit do desky, protože GK má konektor jenom 2-pinový a potřel jsem spojení chladiče a jádra GK pastou.
GK s novým větrákem:
.......
Co se týče toho zdroje, tak jsem koupil nakonec do něj tento větrák na doporučení alfaprodejce: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007N0BU00010ZB. Starý větrák jsem tedy ustřihnul a zaizoloval (viz foto) a připojil nový větrák přes molex.
!!!!!
Spustil jsem počítač a kochal se, jak jede počítač krásně potichu jako zamlada. Zanesl jsem tedy počítač k propojení s monitorem a dalšími věcmi a co se neděje :/ Počítač nabíhá, naskočí tabulka, jestli chci počítač zapnout v nouzovém režimu nebo běžným způsobem atd. a ať zvolím cokoliv, tak se počítač vždycky restartuje. Moje nadšení z pocitu úspěšného zvládnutí připojení všeho okamžitě opadlo, říkám si, že já lama sem do toho vůbec lezl.
Nemáte nějaké nápady, čím by to mohlo být? Že bych dal větráky obráceně? Nebo že by to zdroj nezvládal s tím novým větrákem (ale zas po takové chvilce by se přece nepřehřál ne?). Rozhodně jsem musel ale něco podělat
Díky za tipy! 
GK s novým větrákem:
.......
Co se týče toho zdroje, tak jsem koupil nakonec do něj tento větrák na doporučení alfaprodejce: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007N0BU00010ZB. Starý větrák jsem tedy ustřihnul a zaizoloval (viz foto) a připojil nový větrák přes molex.
!!!!!
Spustil jsem počítač a kochal se, jak jede počítač krásně potichu jako zamlada. Zanesl jsem tedy počítač k propojení s monitorem a dalšími věcmi a co se neděje :/ Počítač nabíhá, naskočí tabulka, jestli chci počítač zapnout v nouzovém režimu nebo běžným způsobem atd. a ať zvolím cokoliv, tak se počítač vždycky restartuje. Moje nadšení z pocitu úspěšného zvládnutí připojení všeho okamžitě opadlo, říkám si, že já lama sem do toho vůbec lezl.
Nemáte nějaké nápady, čím by to mohlo být? Že bych dal větráky obráceně? Nebo že by to zdroj nezvládal s tím novým větrákem (ale zas po takové chvilce by se přece nepřehřál ne?). Rozhodně jsem musel ale něco podělat

Restartuje se to hned po výběru nějký možnosti, a nebo po nějaký době co počítač zapneš?
Just Fucking Google It!
Hned po výbéru nějaké té možnosti a pokud během 15 vteřin nezmáčknu nic, tak se restartuje stejně
Jednak může zdroj mít obvod kontroly chodu větráku a když větrák nejde (není zapojený, že?), tak zdroj vypne nebo se restartuje, nebo
během práce na PC se někde ztratil kontakt v nějakém konektoru, slotu RAM, slotu pro grafiku apod.
Vyndej a zandej zpět všechny napájecí konektory, konektory signálových a datových kabelů - SATA, IDE apod. - a RAMky a pak zkus PC znovu spustit. Pokud se týká toho zdroje, bylo by nejlepší větrák zapojit zpět na desku zdroje.
PS: Máš zapojený 4pinový konektor napájení procesoru - tedy pokud ho deska má?
během práce na PC se někde ztratil kontakt v nějakém konektoru, slotu RAM, slotu pro grafiku apod.
Vyndej a zandej zpět všechny napájecí konektory, konektory signálových a datových kabelů - SATA, IDE apod. - a RAMky a pak zkus PC znovu spustit. Pokud se týká toho zdroje, bylo by nejlepší větrák zapojit zpět na desku zdroje.
PS: Máš zapojený 4pinový konektor napájení procesoru - tedy pokud ho deska má?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
mel jsem stím kdysi taky problém je to pevným diskem
Jo, a HDD si jen tak mírnyxdírnyx odejde a zrovna náhodou v době, kdy se v PC někdo vrtá! Pravděpodobost asi tak O,OOOOOOOO atd%!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3910
-
od Kopi
Zobrazit poslední příspěvek
04 srp 2024 11:47