Zdravím všechny, mám noťas od Aceru - Aspire 5750G. A začal mi blbnout tak že najednou nešel zničeho nic zapnout dva dny - Při zapnutí jen svítilo zapínací tlačítko a jedna LEDka, větráček se neroztočil a ani display se nerozsvítil - tudíž nešlo ani jít to biosu. Pak se mi to podařilo dnes je to druhý den co to tak nějak jede, i když včera se to asi 3x vyplo zničeho nic a nešel zapnout. Dnes jsem ho zapl a zatím jede. Nevím jestli je problém na zákl.desce ale nikdy dřív to nedělalo. Dodám ještě že jsem mi podařilo nalít trochu piva do klávesnice cca. 50-100ml jen takový šplouchnutí. Hned jsem vypnul, vyndal baterku, odpojil od sítě vycvakl klávesnici bylo tam ještě trocho mokro tak jsem to nechal vysušit - nezdálo se, že by pivko zateklo přímo do NTB. Klávesnici jsem vypláchl pořádně vodou a dva dny sušil pak dána zpět a funguje celá až na jednu klávesu která jde jen někdy. Když to nešlo zapnout poprvý tak jsem pak ještě zkusil klávesnici vyndat a odpojit a pustit NTB bez ní ale nemělo to vliv, stejně to nešlo zapnout.
Poradil by někdo prosím co stím? NTB jsem nikdy nerozdělával, jen tu klávesnici asi 2x. Ještě má 2.měsíce záruku ale nevím jestli mě to vemou..
Acer Aspire 5750G nešel dva dny zapnout... Vyřešeno
Re: Acer Aspire 5750G nešel dva dny zapnout...
Instaloval jsi ještě před "politím pivkem" do Noťasu nějaké grafické ovladače,nebo tak... ?
Tak už zas nejde zapnout. Zas svítí, větrák se netočí a já Pišu ted z mobilu. Do PC jsem nic neinstaloval hodně dlouho. Jinak udržuji vše tak nějak aktualizovaný. Zkoušel jsem vyndat HDD a pustit bez něj. Bohužel stejný problém. Teploty v normě. Procesor 50stupňů, grafika o něco min. Zkoušeno přes Everest. Nikde žádný problém nenalezen. PC celkem rozumím. Nevím jestli zkusit nahrát nový bios třeba by to pomohlo ale abych nepřišel o záruku.
-
- Pohlaví:
Osobně bych zkusil zda uznají tu reklamaci. Vrtat se v tom můžeš potom, pokud ji neuznají.
Notebook zaslán na reklamaci. Doufám ze to projde a nebudu muset nic platit. Už jsem ho jednou polil pred rokem vínem a musel jsem vyměnit klávesnici. Snad to nevadí. technik to asi pozná. Jinak jsem PC nerozdělával.
Tak už se mi ozvali z aceru a prý je v háji Zakl.deska a klávesnice vlivem vniknutí kapaliny. Cena opravy včetně DPH je 7299kč. nebo mi to pošlou zpět a nic nemusím platit. Tak nevím co ted je to ranec do rozpočtu. Přemýšlím nad servisem abax tam sem volal a prý by tu desku zpravily a cena tak kolem 4.Tis bez DPH. Mohl by někdo poradit. Prý mám na desce zkorodovaný kontakty nebo co asi od toho piva.
Přidávám přílohu ze servisu.
Přidávám přílohu ze servisu.
Naposledy upravil(a) Lukex86 dne 18 led 2013 14:34, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Tak to je pecka. Každá rada drahá. Myslím, že s tím Abaxem to vyjde nastejno.
To zalezi na tom, jak poskozeni vypada
Nicmene nechat nejakeho hobbybastlera vrtat do desky za 4000 Kc (!!!!) bych tedy nenechal. Za tuhle cenu mas nahradni motherboard, mozna i dva. Uz jen proto, ze bastlir nemuze dat zadnou zaruku zda bude deska fungovat a jak dlouho. Poskozena DPS je poskozena DPS, ta tekutina se dostane do 2-3 vrtstvy a nespravi to nikdo.
A priste - nenechat nic vysychat, tim se to maximalne znici - ale okamzite rozebrat, vycistit a bleskove vysusit.
Nicmene nechat nejakeho hobbybastlera vrtat do desky za 4000 Kc (!!!!) bych tedy nenechal. Za tuhle cenu mas nahradni motherboard, mozna i dva. Uz jen proto, ze bastlir nemuze dat zadnou zaruku zda bude deska fungovat a jak dlouho. Poskozena DPS je poskozena DPS, ta tekutina se dostane do 2-3 vrtstvy a nespravi to nikdo.
A priste - nenechat nic vysychat, tim se to maximalne znici - ale okamzite rozebrat, vycistit a bleskove vysusit.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 17 led 2013 16:20, celkem upraveno 2 x.
za tu cenu opravy bych koupil novy no to bylo sakra drahe pivo 

Kdyz vidim, jak prodavaji za 2100 Kc dil ktery stoji z autorizovaneho servisu vyrobce 300-600 Kc tak si myslim svoje......
Spis bych radil se podivat po Ebay po nove desce
Spis bych radil se podivat po Ebay po nove desce
-
- Pohlaví:
Však já to dal jenom k porovnání také bych volil eBay.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6168
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 22:48
-
- 6
- 1914
-
od RIKI22
16 črc 2024 22:32
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4156
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
-
- 14
- 3675
-
od antikpp