mám celkem zásadní problém se svým rok starým externím harddiskem. Jedná se o tento kousek: "http://pevne-disky.heureka.cz/western-digital-my-book-3-0-1tb-3-5-7200rpm-usb2-0-wdbaak0010hch-eesn/specifikace/". Bohužel je již kousek po záruce (i když pochybuji, že záruka by zahrnovala i obnovu dat).
Nýní k jádru problému - harddisk se normálně připojí a ve správci souborů ukazuje, že je na něm pár set GB dat:

Žádné známky jakéhokoliv problému nejeví ani samotný obsah disku - složky jsou vidět, ale když ji otevřu, nastane problém, buď ve složce nejsou žádné soubory, nebo při pokusu o jakoukoliv akci s viditelným souborem nastane toto:

Ve vlastnostech disku je toto:

Zkoušel jsem zatím základní věci, jako je třeba pokus o přesun souborů na jiný disk pomocí Linux Live CD - neúspěšně, dále příkaz "chkdsk" v cmd také bez výsledku, no a nakonec jsem zkoušel program "testdisk" s tímto výsledkem, spouštěl jsem to jako Správce:

Vážně už si nevím rady, přečetl jsem spoustů podobných problémů na různých forech, ale všude mají lidé problémy s tím, že svůj disk ani nevidí.
Za jakoukoliv radu moc děkuji.