Zdravim vsechny,
chci si nainstalovat widle XP z bootovaci flasky na sdhc kartu. Spustim instalaci, vyberu oddil... Pred samotnou instalaci system vyzaduje format oddilu, cim je v mem pripade sd karta. Proces formatovani se sice spusti, ale nedokonci se. Objevuje se mi zde porad stejna chyba (zkusil jsem i jinou kartu, ovsem bez kyzeneho vysledku) "oddil obsahuje neopravitelnou chybu, musite pro instalaci vybrat jiny oddil". Pri tom jsem si jist, ze EEE umi bootovat z SD karet.
Kartu jsem strcil do druheho pc a pouzil zakladni testovaci nastroje, ktere nabizeji ubunta. Test vykonu pro cteni z media, probehne uspesne, ale dalsi test cteni a zapisu uz neprobehne. Objevi se zde chybova hlaska "A partition table was detected - write benchmarking requires the disk to be completely empty"...
V linuxu jsem kartu zformatoval do FAT32. Format prebehl uspesne, ale pri opakovanem pokusu o instalaci win xp se zase opakovala ta sama chyba.
Nevi nekdo, v cem je problem a jak to odstranit. Predem dik za konstruktivni pomoc. M.
"neopravitelna chyba" SDHC karty
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: "neopravitelna chyba" SDHC karty
A proc kartu formatujes? Neni prazdna? Nebo nema oddil?
Ja bych to resil instalaci v jinem PC pomoci parametru syspart.
Ja bych to resil instalaci v jinem PC pomoci parametru syspart.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Naformatovana karta je, tedy je prazdna. Ja na nami zadny dalsi oddil nevytvarel. Ale obavam se, ze tam muze byt dalsi part, o kterym nevim. Bohuzel pred instalaci systemu je format noveho oddilu vyzadovan samotnym instalatorem a neni mi znamo jak tento krok preskocit. Bohuzel ani nevim, jak funguje atribut syspart, jak mi radis. Kdyz nainstaluji system na pc s jinou konfiguraci, tezko jej pak spustim na jinem kompiku, ne?
Mohl bys me pouziti syspartu trochu priblizit? Dik ti, M.
Mohl bys me pouziti syspartu trochu priblizit? Dik ti, M.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
winnt32.exe /syspart:písmeno_jednotky
Ur?uje možnost kopírování spoušt?cích soubor? instala?ního programu na pevný disk, ozna?ení disku jako aktivního a potom jeho nainstalování do jiného po?íta?e. Po spušt?ní tohoto po?íta?e se automaticky spustí další fáze instalace. Parametr /syspart vždy používejte s parametrem /tempdrive.
Proste prvni cast instalace (v podstate jen kopirovani instalacnich souboru) udelas v jinem PC a druha (graficka cast s detekci HW) se pak provadi na cilovem stroji.
Presto si nejsem uplne jist, zda XP muzes provozovat z vymenneho media (SD karty).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ja se priznam ze tohle jsme zkouseli taky, ale rozchodit XP aby bootovaly z karty se nam nepovedlo - neslo to nastartovat, vzdy to na necem spadlo - nejspis tomu chybi ovladac na ctecku karet v instalatoru.
Win 7 a 8 bez problemu
Win 7 a 8 bez problemu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2705
-
od Kogaku