Přepájení kondenzátorů na základní desce
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přepájení kondenzátorů na základní desce
Ahoj, mám z počítače nefunkční základní desku. Jsou na ní dva viďitelně nafouklé kondenzátory. Nemá tedy co ztratit, tak se je chci pokusit vyměnit. Ovšem s mojí pájecí stanicí http://www.gme.cz/pajeci-stanice/pajeci ... -p730-149/ se mi nedaří ani nahřát cín, který je drží na desce.
Zničené tlačítko v myši se mi podařilo přepájet normálně, ale na té desce se cín ani nehne. Prosím poraďte co teď. Mám si koupit jiný hrot? Děkuji.

-
- Pohlaví:
Re: Přepájení kondenzátorů na základní desce
Vítej na PC-Help!
Nevíme jaký máš hrot, nicméně jií by to mělo. Nemáš trafopájku?
Nevíme jaký máš hrot, nicméně jií by to mělo. Nemáš trafopájku?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Problém bude v tom, že stanice má jen 48W. Kondíky budou na spojích, které mají velkou plochu a tudíž rychle odvádějí teplo a slaboučká páječka není schopná prohřát spoj na teplotu tání pájky. Hrot ti tedy nepomůže. Zkus nastavit maximální teplotu a vydržet.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jak píše BS: Tyhle věci dělám 100W trafopájkou a ještě se mi nepovedlo ani jednu desku zničit. Chce to trochu opatrnosti, ale konec je naprosto bez problémů. Když to uděláš kvalitně a nepojede to, pak je ta deska na 99% v čudu a nestojí za další starosti!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Tak to jsem nekoukal 48W je málo, ale i s tím "vydržať" by to šlo. Ale trafo to řeší. A pomohl by i hrot o větším průměru a nechat ho nažhavit. Snese-li to ta stanice.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak znám pravidla pro práci s polovodiči typu FET. Zatím se mi nestalo, že bych při použití mé 100W trafopájky narazil na jakékoli problémy. Takže chápu lidi, kteří mají uzemněnou podložku, náramek na ruce, uzemněný k topení/vodovodu a další protistatická opatření. Nikdy jsem je nepoužil a dosud se mi nepovedlo kvůli tomu cokoliv odepsat 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Souhlasím, také jsme vše dělali bez podobných fičůr a i s trafopájkou a nic se nestalo. Ale z doslechu jsem slyšel opak.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Moc děkuji za reakce. Tak já dám pájesí stanici na max a zkusím s tím "vydržet". Kolik minut mám vydržet, než to mám vzdát. Hrot mám špičku, jaký by byl nejlepší? (trafo pájku mám, když to nepujde s tou stanicí tak mi nic jiného nezbude než s tout trafo)Děkuji. :-)
-
- Pohlaví:
Nejlepší je s větším průměrem, jestli to máš nějakej špendlík, tak budeš čekat do vánoc. A trafopájku žádnej kámoš nemá?
Nesmíš jenom tím hrotem, ale položit to jakoby na plocho, tou šikmou stranou, aby se deska. resp. spoj prohřál. Teprve potom to postavíš kolmo.
Nesmíš jenom tím hrotem, ale položit to jakoby na plocho, tou šikmou stranou, aby se deska. resp. spoj prohřál. Teprve potom to postavíš kolmo.
Naposledy upravil(a) guest dne 13 úno 2013 20:56, celkem upraveno 1 x.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Nepočítej to na minuty. Je to o výkonu, takže použij jakoukoli pájku - nejradši pájecí stanici - o výkonu 100W a více, a určitě se Ti to povede. Těm Tvým 48W moc nevěřím. 
A té trafopájky se neboj!

A té trafopájky se neboj!

-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:Nejlepší je s větším průměrem, jestli to máš nějakej špendlík, tak budeš čekat do vánoc. A trafopájku žádnej kámoš nemá?
Ok, zkusím.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hlavně se ti nesmí přepálit smyčka...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 7905
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 5255
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 pro 2024 15:31
-
-
- 29
- 5374
-
od Sirkosta